Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem jak SRP ale miałem UDSa i na to Collinite to zjechał z lakieru bardzo szybko. Wg mnie to nie jest dobra baza pod wosk jeśli ktoś oczekuje długiej trwałości mimo że w opisie pisze że to dobry podkład. Efekt wizualny jest ale trwałość marna

Opublikowano
W moim przypadku srp znacznie skrócił czas życia fk1000. Na af tripple nie ma tego negatywnego efektu. Ośmielę sie stwierdzić ze trzyma jak na dodo lime prime lite.

Co prawda nie Fk1000 ale PinkWax leży na SRP już 2m-ce i jeszcze coś tam kropelkuje. Leży tyle samo co kiedyś na Tripple,ale auto garażowane. Zrobiłem jeden myk, kladłem wosk po odczekaniu 1h po nałożeniu SRP, nie wiem czy było to zasadne, ale wynik jest dobry.

PS. Na UDS chyba nic nie leży długo, producent też nie zaleca.

Opublikowano
W moim przypadku srp znacznie skrócił czas życia fk1000. Na af tripple nie ma tego negatywnego efektu. Ośmielę sie stwierdzić ze trzyma jak na dodo lime prime lite.

ile warstw kładłeś SRP? jak wiemy ma on sobie trochę właściwości wypełniających dlatego zawsze jak kładę na niego wosk (syntetyk) dodatkowo lecim lakier alkoholem izopropylowym ;)

Opublikowano

Kończy mi się cleaner od Dodo Juice, mogę go zamienić na Paint Cleaner+ od SG ?

Będę go używał pod wosk PB wax, Soft99 Fusso, SG Beads Wax.

Opublikowano
Kończy mi się cleaner od Dodo Juice, mogę go zamienić na Paint Cleaner+ od SG ?

Będę go używał pod wosk PB wax, Soft99 Fusso, SG Beads Wax.

dobrze nim się pracuje mechanicznie z Royal Pads Pro Finish Crown, później bez żadnego problemu siadł Fusso :good:

Opublikowano
Jaki cleaner polecilibyście do czarnego lakieru tak aby go przyciemniło trochę?Brak polerki więc wszystko ręcznie

Duragloss #101 i na to wosk #111 i będzie :good:

Opublikowano
Jaki cleaner polecilibyście do czarnego lakieru tak aby go przyciemniło trochę?Brak polerki więc wszystko ręcznie

cleaner ma za zadanie oczyścić i przygotować powierzchnię przed nałożeniem wosku :) spróbuj Auto Glym SRP, cleaner lekko ścierny więc dobrze wcieraj tak żebyś pozwolił filarom wniknąć w mikroryski, u mnie na czarnej C6 lekki efekt był, jednak wisienką jest wosk

Opublikowano
Cleaner z Softa fajnie przyciemnia.

Potwierdzam :) Troszkę usuwa, troszke maskuje, troszke przyciemnia a i trwałość wosków dobra :)

Opublikowano

Który cleaner wybrać pod Collinite 845:

1. Meguiars Ultimate Polish - wiem, ze to nie jest czysty cleaner.

2. Dodo Juice Lime Prime - czy werjse lekkościerną można smiało ręcznie używać twardą stroną 'tri-kolora' na zadbanym jasnym lakierze ? (bez korekty). Czy któreś z Lime Prime posiada wypełniacze ?

Ostatnio kładłem 845 na przygotowany lakier glinką, IronX oraz pojechany ręcznie tri kolorem mleczkiem Megs UC - wytrzymałośc super, efekt fajny ale teraz zamiast UC chcę użyć dobrego cleanera - nawet może mieć wypełniacze i dać jakiś dodatkowy efekt.

Pozdrawiam

Opublikowano
Który cleaner wybrać pod Collinite 845:

1. Meguiars Ultimate Polish - wiem, ze to nie jest czysty cleaner.

2. Dodo Juice Lime Prime - czy werjse lekkościerną można smiało ręcznie używać twardą stroną 'tri-kolora' na zadbanym jasnym lakierze ? (bez korekty). Czy któreś z Lime Prime posiada wypełniacze ?

Ostatnio kładłem 845 na przygotowany lakier glinką, IronX oraz pojechany ręcznie tri kolorem mleczkiem Megs UC - wytrzymałośc super, efekt fajny ale teraz zamiast UC chcę użyć dobrego cleanera - nawet może mieć wypełniacze i dać jakiś dodatkowy efekt.

Pozdrawiam

Na 845 sprawdzony jest DJ Lime Prime więc testerek możesz śmiało brać. Tutaj nie spodziewałbym się jakiegoś krycia przy ręcznej pracy, jak już chcesz lekko oszukać lakier to Autoglym SRP. Przy dwóch warstwach możesz być zadowolony, jednak może to osłabić wówczas wosk dlatego lepiej użyć ponownie UC - cleaner - wosk

Opublikowano

Testował ktoś jak leży Collinite 476 na Prima Amigo? Tydzień temu położyłem 2 warstwy Coli 476 w odstępie 24h na lakier przygotowany tym cleanerem i zastanawiam się ile wytrzyma taki zestaw na garażowanym aucie.

Opublikowano

Mógłby mi ktoś powiedzie czy SV Cleaner Fluid Regular brudzi chropowate plastiki? A nawet jeśli to czy łatwo z nich schodzi bez użycia żadnej chemii? Ciągle szukam tego idealnego cleanera i już się w tym wszystkim pogubiłem :mrgreen: Nie wiem który będzie najlepszy do ręcznej aplikacji, przy jednoczesnym ładnym efekcie końcowym :)

Opublikowano

A mi ktoś w koncu napisze czy cleaner mothersa jest ścierny??tzn.czy usuwa drobne ryski i holsy

Opublikowano
Mógłby mi ktoś powiedzie czy SV Cleaner Fluid Regular brudzi chropowate plastiki? A nawet jeśli to czy łatwo z nich schodzi bez użycia żadnej chemii? Ciągle szukam tego idealnego cleanera i już się w tym wszystkim pogubiłem :mrgreen: Nie wiem który będzie najlepszy do ręcznej aplikacji, przy jednoczesnym ładnym efekcie końcowym :)

Uzywalem kilkanascie razy zwyklego Regulara recznie i za kazdym razem lecialem takze po plastikach, a nawet gumach (uszczelkach). Nie mialem sytuacji aby cokolwiek zostalo pobrudzone, choc producent pisze wyraznie aby tego nie robic ;)

Bardzo dobrym cleanerem (takze do pracy recznej bo jest w technologii SMAT) jest Dodo Juice Microprime. Tez wielokrotnie uzywalem go na plastikach i nie bylo jak do tej pory problemu. Polecam.

Nastepny bardzo dobry cleaner to: Polish Angel Escalate Lotion.

Troche trudniejszy do pracy recznie, bo wymaga dokladniejszego wypracowania.

Tez wielokrotnie uzywalem go na plastikach i nie bylo jak do tej pory problemu. Polecam.

Pamietaj, ze plastiki sa rozne! Dany produkt moze nic nie pobrudzic 100x, az nagle trafi sie jakis taki plastik, na ktorym zostana plamy :(

Opublikowano

Na 845 sprawdzony jest DJ Lime Prime więc testerek możesz śmiało brać. Tutaj nie spodziewałbym się jakiegoś krycia przy ręcznej pracy, jak już chcesz lekko oszukać lakier to Autoglym SRP. Przy dwóch warstwach możesz być zadowolony, jednak może to osłabić wówczas wosk dlatego lepiej użyć ponownie UC - cleaner - wosk

Chcę kupić jakiś sampler albo tani cleaner, pod sealant. Fusso, 845, Menzerna Powerlock. Chciałbym aby łatwo pracowało się nim ręcznie, bez problemów z docieraniem oraz aby była możliwość aplikacji maszynowej. Zastanawiałem się właśnie nad tym DJ Lime Prime, dobry wybór czy może ten od Shiny Garage Paint Cleaner+ ta sama cena a +150ml ?