Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje przeoczenie, czyli jedna pozycja mniej..

https://drive.google.com/file/d/0B2tJEPsJzS0dNHZCY21vRTg0cnM/view?usp=sharing

wspomniane zdjęcie

-- 29 kwietnia 2015, 22:00 --

Natrafiłem jeszcze na zbliżony temat (choć z przed 6 lat..)

viewtopic.php?t=385

i widzę że pod megsa #16 jako celaner polecany jest SWIRLX

a co do uzyskania efektu mokrego lakieru to już zadanie dla politury

Czy w takim razie któryś z cleanerów przezemnie wcześniej wymienionych Waszym zdaniem nada się bardziej pod megsa niż SWIRLX? I z jaką politurą to najlepiej połączyć?

z góry dzięki za odp.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam u siebie AG SRP, HDC, DJ LP ale to wszystko tłuste i nie chce mi się już wymywać np. DJ IPĄ a w HDC nie widzę sensu ;) Szukam typowego cleanera pod sealant. DG Squeaky Clean jest już bardzo ciężko dostępny (allegro i u byłego partnera forum są małe buteleczki). Zacząłem myśleć nad #652. Które z tych dwóch? Ew. co innego pod sealanty polecacie?

Opublikowano

A może 4nano Scrub?

Ewentualnie Auto Finesse Tough Prep lub droższy Wolfgang Paintwork Polish Enhancer.

A DG #601 do sealantów zalecane.

Opublikowano

#601 nie jest typowym cleanerem. Jest wiele opini, nawet w tym temacie, że faktycznie przedłuża żywotność wosku ale nie doczyści tak jak np. #652. AF faktycznie z opisu jest pod sealanty. Zastanawiam się nad tym AF i #652. Cena 4nano za pojemność to jakieś nieporozumienie :thumbdown:

Opublikowano
Mam u siebie AG SRP, HDC, DJ LP ale to wszystko tłuste i nie chce mi się już wymywać np. DJ IPĄ a w HDC nie widzę sensu ;) Szukam typowego cleanera pod sealant. DG Squeaky Clean jest już bardzo ciężko dostępny (allegro i u byłego partnera forum są małe buteleczki). Zacząłem myśleć nad #652. Które z tych dwóch? Ew. co innego pod sealanty polecacie?

Ale masz przecież Coating Prep a to to samo co Squeaky

http://showcarshine.pl/1914-detailer-s- ... alant.html

Opublikowano

Pimps, całkiem zapomniałem a czytałem gdzieś o nim ;) Jak się ma jego nieścierna formuła. Holsy usunie?

pLaYmAn, dzięki.

Jeszcze jest Wolfgang, nawet w naszej giełdzie. Kurcze za duży wybór zrobił się.

Z tych, które koledzy wymieniliście plus te #652. Chciałbym produktu, który będzie typowo pod sealant, ściągnie wcześniejszy wosk, usunie oksydację i hologramy. Taki sobie wymarzyłem :kox: Cena nie gra większej roli bo zawsze nadmiar mogę odsprzedać ;)

Opublikowano
Pimps, całkiem zapomniałem a czytałem gdzieś o nim ;) Jak się ma jego nieścierna formuła. Holsy usunie?

Nie wiem nie korzystałem z niego - ale to jest to samo co Squeaky a z tego co napisałeś nim byłeś najbardziej zainteresowany.

Opublikowano
Jeszcze jest Wolfgang, nawet w naszej giełdzie. Kurcze za duży wybór zrobił się.

Z tych, które koledzy wymieniliście plus te #652. Chciałbym produktu, który będzie typowo pod sealant, ściągnie wcześniejszy wosk, usunie oksydację i hologramy. Taki sobie wymarzyłem :kox:

Squeaky i Coating Prep holsów nie usuną, oksydacji tym bardziej. Nie od tego są i nie takie jest ich przeznaczenie. W Twoje wymagania trafia #652.

Opublikowano

Karcok, widzę, że świeży na forum jesteś ;) Rozumiem, że masz doświadczenie z tymi produktami? Bo to co piszesz można dowiedzieć się z opisów w sklepach. Oczywiście bez urazy ;)

Opublikowano

Tomek WRO, Squeaky holosów, oksydacji nie zbierze, bo jest nieścierny. Może jak weźmiesz pad typu soft polish, to samą siłą cięcia pada dokonasz usunięcia lekkich defektów.

Opublikowano

Przekopałem jakieś 10 stron wstecz tego tematu i do końca nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Poszukuja Cleanera pod dwa woski: Colli 476s zima + Natty's Red lato.

Wymagania:

-do ciemnych lakierów (ciemny niebieski ale jeszcze nie granatowy)

-łatwość pracy z nim

-maksymalny wet look.

Lakier bez korekty.

Ktoś coś poleci? Jak na razie po głowie chodzi mi Prima Amigo :o

Opublikowano

Co zamiast Achillesa, bo mi się kończy... Najczęściej po nim będzie PB White Diamond + Soft 99 Authentic, ew. PB EX-P ale sealant nie przypadł mi do gustu z uwagi na kiepskie rozprowadzanie po lakierze (zasycha) i mocne pylenie.

Opublikowano

Ja dziś troche popracowałem po dłuższej przerwie z Dodo Juice Prep Polish i mnie się nim mega pracuje przyjemnie. Szybko i łatwo się go wypracowuje ;)

Opublikowano
Poszukuja Cleanera pod dwa woski: Colli 476s zima + Natty's Red lato.

Wymagania:

-do ciemnych lakierów (ciemny niebieski ale jeszcze nie granatowy)

-łatwość pracy z nim

-maksymalny wet look.

Lakier bez korekty.

Ktoś coś poleci? Jak na razie po głowie chodzi mi Prima Amigo :o

A jaki jeszcze będzie dobry do pracy ręcznej prócz Amigo?

Opublikowano

Panowie poszukuję aktualnie jakigoś ciekawego cleanera głównie pod dodo i softa 99 KOG.Wie ktoś coś na temat tego produktu :

Soft99 Micro liquid compound set dark & metallic ? Jak wygląda ręczna praca z nim ?

Opublikowano
Panowie poszukuję aktualnie jakigoś ciekawego cleanera głównie pod dodo i softa 99 KOG.Wie ktoś coś na temat tego produktu :

Soft99 Micro liquid compound set dark & metallic ? Jak wygląda ręczna praca z nim ?

Kupiłem cleaner softa aczkolwiek nie potrafię się z nim dogadać, szybko zasycha za to efekt po nim bajka :) Może następnym razem przy bardziej odpowiedniej pogodzie :D Jeśli nie chcesz eksperymentować brałbym sprawdzonego Dodo Juice :D Ciekawą propozycją może też być zaniedługo wprowadzony cleaner SG :)

Opublikowano

Mam akurat dodo i jest ok ale właśnie powoli się kończy więc zastanawiałem się czy by nie spróbować czegoś innego a że wosk od softa mi podszedł to myślałem nad tym cleanerem od nich.O SG jeszcze nie doczytałem :).Szukam jeszcze wspomnianego w innym temacie clearkota VHG ale to jest dopiero igła w stogu siana :D

Opublikowano

Mam takie pytanie i oczekuję pomocy bo nie ogarniam już. Lakier po trzy etapowej korekcie wymyty jak trzeba z resztek pasty i wyszło super lusterko. Więc zacząłem nakładać cleaner HDC na DA. Nie szło mi za dobrze maszyną to nałożyłem ręcznie i moim oczom w słońcu ukazały się piękne hologramy. Wczoraj przeleciałem Kochem antihologramem żeby to w końcu usunąć no i umyłem z resztek jak trzeba i rękawicą również. Wyszło super. No i dzisiaj Amigo na DA no i dalej holosy :/ co robię źle bo już mi ręce opadają :/ bardzo liczę na Waszą pomoc ;)