Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie czaje co ma trwalosc aio jak na wierzch chcesz dawac wosk. Cherry glaze jest akurat bardzo fajnym i mocno czyszczacym aio i ja nim bardzo lubie pracowac. Do tego woski naturalne położone na niego leżą na pewno nie krocej niz na cleanerze. Nie raz robilem kombinacje cherry glaze +zymol.

Opublikowano

Podobno cherry glaze najszybciej spływa nawet razem z woskiem. Dużo osób go sobie chwali ale dużo tez nie poleca.

Wystukane z taptalk'a

Opublikowano

Z zasady woski naturalne nie sa mega dystansowcami wiec mi akurat tydzień w ta czy tamta nie robi roznicy. Cherry glaze daje fajny wyglad, bardzo dobrze czysci lakier i zostawia bardzo sliska powierzchnię i dlatego go lubię używać.

Opublikowano

Mi też na super długim dystansowcu nie zależy bo bym nie kładł AiO. Chciałbym, żeby wytrzymalo mi to ok. miesiąca.

Opublikowano

Bierz prima i nie gadaj:-P lakier po nim to zyletka jak pokryjesz go natty, a trzyma tak miesiac teraz, a latem z 2tyg dluuuzej :-)

Sorka cos pochrzanilem ale dopiero uczę sie tapatalka

Opublikowano
Miałem jeden i drugi. Wolę DG. Na Megsie mi wszystko krótko leżało :dontknow:
dzieki a aplikuje sie go recznie tak samo prosto i szybko jak np.ten od DODO J.?

Bierz prima i nie gadaj:-P lakier po nim to zyletka jak pokryjesz go natty, a trzyma tak miesiac teraz, a latem z 2tyg dluuuzej :-)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po delikatnej korekcie lakieru Mitsubishi pastami Menzerny Dodo Juice Basics of Bling Prep Polish będzie odpowiedni pod Colli 476s? Czy w ogóle nie stosować jak nie zostaną hologramy tylko IPA i wosk?

Dzięki z góry!

Opublikowano

Próbowałem skłonić dystrybutora Soft99 do sprowadzenia choćby na próbę cleanera Micro Liquid Compound Set:

http://www.soft99.co.jp/english/product ... ?pid=09061

Niestety odpowiedź jest "jeśli zainteresowanie będzie większe". Jestem bardzo ciekaw tego, tym bardziej że nawet na DW nie bardzo widać żeby miał ktoś z tym kontakt i znał, a wydaje się być całkiem fajnym produktem. Ktoś zna to może? Może ktoś ma ochotę też spróbować, jak zbierze się więcej osób to może się w kraju pojawi... 18Z4RVJ.gif

Opublikowano

Czy przy jakichś +5stopniach Celsjusza można spokojnie zastosować maszynowo Achilesa? Czy lepiej poczekać jeszcze z miesiąc, półtora. Swędzi mnie trochę łapa a nie chciałbym zniszczyć lakieru na trzylatku:)

Opublikowano
Czy taki Cleaner jak Poorboy's World Professional Polish sprawdzi się pod Nattys Red jak i Colli 476?

Nada się, ale ciężko się pracuje z tym cleanerem. Popatrz na Prima Amigo, Dodo Lime Prime, DG Squeaky Clean.

Opublikowano

Ja używam ProPolish 2, nie mam porównania z innymi cleanerami, bo to jest mój pierwszy, ale jako amator nie zauważyłem problemów w ręcznej aplikacji.

Opublikowano
ciężko się pracuje z tym cleanerem

Czy przy pracy ręcznej też jest ciężki do współpracy? Bo słyszałem, że przy maszynowej czasem lubi przyschnąć.

Ciekawe gdzie to słyszałeś. Jakoś miałem ten cleaner i złego słowa na niego nie mogę powiedzieć, zarówno właśnie na collim jak i redzie go używałem. Dobry cleaner, choć są lepsze ;)

Opublikowano
używał ktoś Stockmeier Lackreiniger? traktować go jak politure czy cleaner?

Bardziej jako takie swoiste AIO, bo ma właściwości ścierne, ale jednocześnie nadaje połysk.

Opublikowano

Panowie, możecie z doświadczenia coś powiedzieć jak się pracuje achillesem na popomarańczowym flexi na DA? Chciałbym użyć średniego pada bo na lakierze (vag) już pojawiły mi się większe mniejsze ryski (korekta rok temu). Na jakich prędkościach pracować?

Opublikowano

Serwus - obecnie posiadam auto w ciemnym kolorze, posiadam tez FK100hp - teoretycznie wolałbym wosk z carnabua ... ale zacznę od.. dobrego clenera do pracy recznej

- wymagania:

ścierny (po zimie odświeżenie lakieru sie przyda:)

- moze byc to AIO

- lekkie przykrycie niedoskonałości - pacjent rocznik 2008 z przebiegiem 200tys:)

Opublikowano
dobrego clenera do pracy recznej

- wymagania:

ścierny (po zimie odświeżenie lakieru sie przyda:)

- moze byc to AIO

- lekkie przykrycie niedoskonałości - pacjent rocznik 2008 z przebiegiem 200tys:)

ClearKote Vanilla Hand Glaze :good:

Opublikowano

Czy obecna formuła/wersja PA Esclate Lotion jest równie dobra co ta sprzed ok. dwóch lat? Z Prima Amigo się nie dogaduję i chcę zmienić na coś naprawdę dobrego i tylko EL przychodzi mi do głowy.

Opublikowano

Już jakiś czas temu pisałem wywód na ten temat, może nawet w tym wątku, nie pamiętam. Do szewskiej pasji doprowadza mnie jego docieranie, które jest niemożliwe. Produkt maże się i w żaden sposób, żadną mikrofibrą/ręcznikiem nie chce się dotrzeć. Skutkuje to brzydkimi mazami/ śladami po machaniu fibrą na lakierze w pełnym słońcu. W sumie ponad rok już go mam, za każdym razem mówię sobie "przecież jest dobry, wszyscy go chwalą, na pewno coś robię źle. Spróbujmy jeszcze raz". I za każdym razem to samo. Próbowałem już chyba wszystkich wariantów- lakier po pełnej korekcie, zajeżdżony, odtłuszczony, nieodtłuszczony, jasny, ciemny, fibra stara, nowa itd., itp. Amigo poszedł więc już ostatecznie na półkę, może wyląduje na giełdzie, zobaczę. Pisałem z tym problemem kilka miesięcy temu do Shiningcar, skąd cleaner kupiłem, mieli pomyśleć nad tematem i się odezwać ale do dzisiaj cisza.

Generalnie ten cleaner działa, woski trzymają się raczej ok, look jest dużo fajniejszy po jego użyciu, ale to docieranie.

Dlatego ponawiam pytanie o Esclate Lotion, ewentualnie polećcie jakiś dobry cleaner "z wyższej półki", jeśli takie są. :P

Opublikowano

Yyy ok? W moim przypadku wystarczą 2 razy po 2 ruchy góra dół i amigo po prostu znikna będąc wypracowanym... Ale jak nakłada się cleaner jak masło na chleb i rozsmarowuje to nie dziwne, że ciężko ci to dotrzeć. U mnie po nałożeniu nie ma co docierać, troszke zostaje jedynie w jakiś ciasnych miejscach gdzie nie rozprowadze tak primy jak np. na dachu. Wosku jak nałożyłozysz centymetr to tez nie dotrzesz