adziami Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 ja mam pewną prośbę. Próbowałem używać achillesa, ale - jakoś mnie ten cleaner nie lubi Próbowałem wypracowywać go na różne sposoby, a i tak zostawały smugi, których nie mogłem usunąć. Jest coś łatwiejszego do obróbki, co byście zaproponowali? mam to dziadostwo już 2 lata, spoko że jest wydajny, ale mam ten sam problem, cieżko się go ściera, najlepiej jakimś flufym albo mamuthem. jak dla mnie porażka. czekam aż się skończy i na pewno kupię co innego
luq92 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 d3th, nie dajesz go przypadkiem za dużo? Jeśli pad już nasiąknie po pierwszym przejeździe, to ja daję dwa - trzy groszki i jazda. Czasem lubi zostawić jakiś dziwny osad, ale wystarczy lekko przejechać szmatką i jest OK. Smug też nie zostawia. Praktycznie nie ma czego zbierać szmatką po chwilce wypracowywania.
bienek Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Ktoś wie, który cleaner dostępny na naszym rynku jest najbardziej scierny, ale z mała ilością wypełniaczy? Podobno Zaino Z-PC FUSION DUAL ACTION PAINT CLEANER & SWIRL REMOVER dosyć mocno tnie i nie wypełnia, ale nie wiem w którym sklepie bym go mógł kupić. Potrzebuje mocniejszy cleaner pod sealanty tak żeby usunął delikatne ryski powstałe podczas mycia i użytkowania auta.
d3th Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Tomek WRO, właśnie zastanawiałem się nad tym cleanerem, chociaż cena jest dość odstraszająca luq92, próbowałem z różną ilością: dawałem już 4 krople wielkości grochu a i tak lubił pozostawiać smugi, mimo że robiłem 4, czasem 5 przejazdów (a czasem do oporu). Winny raczej na pewno nie jest cleaner, a moje niewielkie umiejętności, ale tracę cierpliwość
hawajos Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Witam. Mam jeden problem mianowicie Prickbort->IronX->Glinka->2wiadra->suszenie->cleaner dodo lime prime->AF Tripple - All in One->Wosk Megs 16 . Mogę użyc AF po cleanerze Dodo i przed Megsem 16??
manio49 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 a po co Ci to AIO? masz dobry cleaner, na to wosk i działa. IMO nie ma sensu
hawajos Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 A co można użyć zamiast tego AF AIO??
bienek Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Przecież dostałeś odpowiedź, że nic nie trzeba używać po clenaerze oprócz wosku.. Ewentualnie można położyć jakiś glaze, ale to skraca żywotność wosku.
Siwy Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Jaki polecacie cleaner lekko scierny?
kamilgt Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 do pracy ręcznej czy na maszynę?
Siwy Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Jedno i drugie. Do tej pory pracowalem recznie, ale planuje teraz sprobowac maszyna. W razie jakby mi nie szlo maszyna, chce zeby cleaner nadal sie rowniez do pracy recznej.
Moderator krd Opublikowano 8 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 DJ Lime Prime.
bugi156 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Mam pytanko, miałem wziąć DJ LP ale okazało się, że nie ma na stanie. Jest tylko wersja Lite a moje auto nigdy nie miało żadnej korekty a wcześniejszy właściciel się z nim pewnie nie cackał i jeździł myć na szczotkach. Efekt taki, że na masce jest pełno kolistych drobnych rysek- SWIRLI które chyba warto by było usunąć albo chociaż zamaskować. Co polecicie? Jakiś inny dobry i w podobnej cenie cleaner lekko ścierny poradzi sobie? Czy lepiej kupić SWIRLX i dodać jeden etap zabawy przy samochodzie? Z drugiej strony nie chciałbym SWIRLX jakiś szkód wyrządzić bo to będą moje początki w pielęgnacji auta. Środki maskujące typu SRP chyba przed zimą nie bardzo bo zmniejszą trwałość wosku FK1000.
Bonthyc Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Środki maskujące typu SRP chyba przed zimą nie bardzo bo zmniejszą trwałość wosku FK1000. SRP jest polecanym i dającym najlepsze efekty jeśli chodzi o trwałość cleanerem pod FK1000p (jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi). Ja akurat mam achillesa (chyba najbardziej ścierny z cleanerów) i pod FK po prostu zmywam go IPA
bugi156 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 nie wydaje mi się aby SRP jako nie do końca czysty cleaner był najlepszy pod względem trwałości wosku. Na pewno pod #476 osłabia jego trwałość ale pod FK1000 może masz faktycznie rację ale chyba wezmę jednak DJ LP LITE i do tego SWIRLX.
Artih Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Ja SRP bardziej porównuję do Megsa UC niż cleanerów - to produkt zupełnie nie pod wosk. Ma za dużo wypełniaczy.
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Artih, nie wiem co rozumiesz pod opinią "nie pod wosk". Pod wosk jako taki (naturalny) faktycznie średni się nadaje bo SRP to AIO ale rolę zabezpieczenia lakieru odgrywa tu sealant. Natomiast jako cleaner pod sealant np Extra Gloss Protection od Autoglyma, sprawuje się świetnie i taka konfiguracja jest polecana przez AutoGlyma.
michałoś Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Artih, nie wiem co rozumiesz pod opinią "nie pod wosk". Pod wosk jako taki (naturalny) faktycznie średni się nadaje bo SRP to AIO ale rolę zabezpieczenia lakieru odgrywa tu Sealant.Natomiast jako cleaner pod Sealant np Extra Gloss Protection od Autoglyma, sprawuje się świetnie i taka konfiguracja jest polecana przez AutoGlyma. Świetnie nadaje się też pod FK, 476, 845, nawet Petes'a
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 michałoś, LSP pod wosk naturalny i mówisz że to się świetnie trzyma?
michałoś Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Nie napisałem, że świetnie się trzyma tylko daje fajny efekt, w sensie look-u
michal88 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Eryczek, nie takie cuda widzielim
g.pajak Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Trochę zmienię bohaterów dyskusji... Kończy mi się ochoczo PA EL - moim zdaniem najlepszy i najłatwiejszy cleaner jaki miałem Zastanawiam się teraz nad czymś od SV z racji posiadanego SV Shield. Oczywiście na horyzoncie jest Cleaner Fluid Professional Finish. No ale jest jedno ale: 500ml kosztuje ponad 300 PLN - Chciałbym spytać czy jest wart swojej ceny, szczególnie w porównaniu do PA? - Czy ewentualnie któryś inny z rodziny Cleaner Fluid Professional będzie lepszy jako cleaner?
lakikwap Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Chciałbym spytać czy jest wart swojej ceny, szczególnie w porównaniu do PA? Jest! Ja chyba poszedł bym w Regular.
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Nie napisałem, że świetnie się trzyma tylko daje fajny efekt, w sensie look-u Mam pewną teorię w myśl której ten look masz po SRP a Pets nic do niego nie wnosi
Rekomendowane odpowiedzi