Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Często na forum, tutaj w szczególności, bywa tak, iż ktoś coś powie (szczególnie jak ma wiele postów, jest takim guru forumowym), ktoś jakąś teorię przedstawi, natomiast później cała masa ludzi powtarza to jak jakąś mantrę nabijając sobie posty. W większości przypadków osoby, które powtarzają różne rewelacje w życiu nie trzymały polerki, czy nie obcowały ze specyfikami co do których tak ochoczo się odnoszą. Chciałem to tak ładnie ubrać w słowa by nie użyć wyrazu "troll".

:D ale się uśmiałem, dobre, prawie tak jak ... kkkasku. O to co takie pastwisko troli 8-)

[ Dodano: 26 Czerwiec 2013, 13:25 ]

Czytałem ten post i inne wcześniejsze również, jestem początkujący i chciałem zasięgnąć porady bardziej doświadczonych dla mnie to jak na razie tylko nazwy. Jak już jakiś wypróbuję to będę miał jakąś opinię :mrgreen: dodam że na aucie nigdy nie był używany cleaner. W takim razie z tych 4 podanych pozycji która byłaby najlepsza pod FK 1000p

bo z wcześniejszych postów wynika że ta pierwsza.

http://www.detailershop.pl/pl/p/Auto-Fi ... 250-ml/902

http://www.detailershop.pl/pl/p/Sonus-P ... 236-ml/499

http://www.detailershop.pl/pl/p/Lusso-R ... 236-ml/740

http://www.detailershop.pl/pl/p/Race-Gl ... 250-ml/301

Żaden z powyższych, jak już to z tej samej linii tego samego producenta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powoli rozkręcam swój arsenał z kosmetykami.

Na początku kupiłem AiO PB PwS ale już wiem, że to mi w zimie nie przejdzie pod Collim 845, teraz odłożyłem trochę kasy planuję kolejne zakupy i zamierzam zaopatrzyć się w cleaner.

W zimie pójdzie na niego samo 845, w lecie natomiast najpierw PB BH potem wspomniany Colli.

Z tego co tu wyczytałem to wybrałem takie opcje:

- DURAGLOSS 652 (ku temu się skłaniam)

- R222 (opinie raczej pozytywne)

- DJ LP (wielu zwolenników ale też negatywy)

Brać tego DG czy może jednak nie?

• Moderator
Opublikowano

Jakie negatywy apropo DJ LP wyczytales?

Co do cleanerow, przerobilem juz kilka roznych i ZADEN mnie nie zawiodl. Wszystkie odpowiednio oczyscily lakier. Ew wyboru mozna dokonywac na zasadzie dopasowania do wosku. R222 i DJ LP sa dosc uniwersalne i mozna smialo uzywac do wiekszosci woskow. DG akurat nie mialem w lapkach wiec sie nie wypowiadam.

Reasumujac, ktorego bys nie bral to pewnie bedzie dobrze :roll:

Opublikowano

Potwierdzam! DJ LP i R222 są bardzo fajne. Szczególnie ten drugi przypadł mi do gustu. Teraz testuje jego "zgranie się" z Zymolem jako, że nie przepadam za HDC :)

Opublikowano

A mam takie pytanie na przyszłość już (pod zimę rzecz jasna). Colli 476 leży dłużej na DJ LPL czy na R222 Cleanser? O Megsa Polish raczej nie ma co pytać bo to już inny produkt.

• Moderator
Opublikowano

czarekcw, jak zalezy Ci na trwalosci to uzyj byle jakiego cleanera i zmyj go pozniej za pomoca IPY. :) Dopiero po tym smaruj collim.

Opublikowano
Jakie negatywy apropo DJ LP wyczytales?

Tzn. wiesz jako tako negatywów może nie, ale wiele osób pisze: "są lepsze cleanery". Dla początkujących jest to trochę mylące bo każdy myśli, że jak są lepsze to lepiej wziąć ten lepszy :)

Doczytam jeszcze, ale skoro piszecie że cleaner to cleaner to wezmę chyba tego DG bo jest najbardziej przystępny cenowo

• Moderator
Opublikowano
"są lepsze cleanery"

Jak mowilem, pod konkretny wosk sa lepsze i gorsze, ale tak ogolnie kazdy cleaner robi robote ;)

Opublikowano

Może głupie pytanie, ale parę osób, wprawiło mnie w konsternację.

Po cleanerze nie stosujemy IPA, tylko wycierami fibrą na błysk i kładziemy wosk, prawda??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy żółtki z megsa nadają się do pracy z cleanrerm(R222)? Czy może lepiej by sobie poradził taki pad:? (w grę wchodzi niestety tylko opcja ręczna)

0_0_productGfx_e66d6331b9bb5e7b2cda82ded168f51c.jpg

I ogólnie jak wygląda ręczna praca z cleanerem?

Opublikowano

Słoneczka nadają się do cleanera, mam sonus i jak nie mam zbyt dużo czasu to wcieram go własnie słoneczkiem.

Opublikowano

W takim razie wypróbuję oba :)

Znalazłem filmik gdzie gość właśnie używa tego cleanera i pytanie czy robi to dobrze?

Głównie chodzi mi o ruchy jakie wykonuje i zwilgotnienie pada.

Opublikowano

Moglibyście mi powiedzieć czy cleaner AF Rejuvenate będzie dobry pod wosk od AngelWax Body Wax?

Opublikowano
Moglibyście mi powiedzieć czy cleaner AF Rejuvenate będzie dobry pod wosk od AngelWax Body Wax?

Będzie dobry, każdy typowy cleaner dałby radę, Rejuvenate jest bardzo dobrym specyfikiem, więc śmiało aplikuj.

Opublikowano
poszukuję cleaner bez środków ściernych, jest coś takiego?

choćby Dodo Juice Lime Prime Lite

Opublikowano

Używał ktoś cleaner'a z Temachem'u sprzedawanego w 250ml opakowaniach ?