Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co się oczytałem strachów o aplikacji tego HDC :dontknow:

strachy na lachy ;)

jak zaczniesz smarowac to sie bedziesz z nich smial, naprawde trzeba mocno przesadzic z iloscia zeby zaczal przysychac, a nawet jak przyschnie to nie jest to beton.

reka pewnie tylko bedzie Cie mimo wszystko bolec, wiec proponowalbym robic to na maszynie - na DA jest super.

Opublikowano

No dobra, prytanie nr 2 ... ponieważ, gdyż, albowiem ... przeczesuję forum i nie mogę znaleźć podpowiedzi:

Jaki cleaner polecilibyście pod wosk VICTORIA WAX CONCOURS RED.

Czy któryś z tych byłby ok.? Czy absolutnie do bani?

- Dodo Juice Lime Prime

- Autoglym Super Resin Polish

Czy jednak zupełnie coś innego. Lakier czarna perła VW, 1 rok.

Opublikowano

+1 dolacze sie do pytania kolegi ;D

Narazie testowalem na Dodo i efekt byl zadowalajacy ;)

Zastanawialem sie jeszcze jaki bylby efekt kladac Victorie na HDC, pewnie sprawdze to jak tylko trafi sie fajny kolor ;D

Opublikowano
+1 dolacze sie do pytania kolegi ;D

jaki bylby efekt kladac Victorie na HDC, pewnie sprawdze to jak tylko trafi sie fajny kolor ;D

A ! odpowiedź na to pytanie znalazłem na forum ... koledzy piszą, że bardzo ok. !

Opublikowano

VICTORIA WAX CONCOURS RED będzie sprawował się dobrze na wszystkich cleanerach przeznaczonych dla wosków naturalnych

Opublikowano

A czy DURAGLOSS 601 pod finish kare 1000p bedzie dobry ?

Niby wydłuża zywotnosc sealantów ale jak go aplikowac, jezeli jego sie nie poleruje... Nie moge sobie wyobrazic jak 1000p aplikowac na niewypolerowana powieszchnie...

Opublikowano
Jaki cleaner polecilibyście pod wosk VICTORIA WAX CONCOURS RED.

- Dodo Juice Lime Prime

- Autoglym Super Resin Polish

Czy jednak zupełnie coś innego. Lakier czarna perła VW, 1 rok.

Autoglym SRP odradzam. Victoria Concours to naturalny wosk i nie ma sensu stosować produktów AIO.

Może być Dodo Juice Lime Prime, ClearKote Vanilla Hand Glaze i dedykowany Victoria Deep Cleanse (rewelacyjny cleaner).

A czy DURAGLOSS 601 pod finish kare 1000p bedzie dobry ?

Niby wydłuża zywotnosc sealantów ale jak go aplikowac, jezeli jego sie nie poleruje... Nie moge sobie wyobrazic jak 1000p aplikowac na niewypolerowana powieszchnie...

Nikt nie napisał, że wydłuża żywotność wszystkich sealantów. Do Finish Kare się zupełnie nie nadaje.

#601 się nie poleruje, bo nie ma takiej potrzeby i jest to niepożądane. To także podkład, więc jeśli go wytrzesz, to jak ma spełnić swoją rolę? Wtedy to faktycznie na niby by przedłużał żywotność :-] Po nałożeniu jest praktycznie niewidoczny, więc zupełnie nie przeszkadza w aplikacji wosku.

Opublikowano

Może być Dodo Juice Lime Prime, ClearKote Vanilla Hand Glaze i dedykowany Victoria Deep Cleanse (rewelacyjny cleaner).

ok. :good:

A czym byście przygotowali powierzchnie (cleaner) pod Meguiar's Ultimate Paste Wax ?

Czy tu SRP byłby ok? czy coś innego?

Opublikowano

W przyszłym tygodniu odbieram nowy samochód z salonu. Docelowo kupiłem wosk PB Natty's Red. Czy przed nałożeniem wosku śmiało mogę użyć PB Polish Pro 2? Nie zniszcze nowego lakieru?

Oczywiście wcześniej będzie mycie, glinkowanie, mycie i dopiero cleaner.

Z góry dzięki za odpowiedź!

• Moderator
Opublikowano

Czy ktoś znalazł w sieci jakieś informacje o cleanerach SV, które mają się u nas niebawem pojawić? Chodzi o:

Cleaner Fluid Professional Regular

Cleaner Fluid Professional Strong

Cleaner Fluid Professional Medium

Cleaner Fluid Professional Finish

Najbardziej interesowałoby mnie porównanie starego Regulara z nowym Finishem.

A może ktoś z userów już używał tych nowości i może napisać o nich parę słów?

Opublikowano
maziboss, chyba lepszym rozwiązaniem będzie Dodo Juice Lime Prime :o

;)

Hmm, ale ten produkt też ma własności ścierne... Chyba, że masz na myśli wersję Dodo Juice Lime Prime Lite... :o