rickson Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 A daj spokój, jak aplikator nasiąknie to dawaj na niego minimalne ilości. Żadne aj waj
Rosemeyer Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 co się oczytałem strachów o aplikacji tego HDC strachy na lachy jak zaczniesz smarowac to sie bedziesz z nich smial, naprawde trzeba mocno przesadzic z iloscia zeby zaczal przysychac, a nawet jak przyschnie to nie jest to beton. reka pewnie tylko bedzie Cie mimo wszystko bolec, wiec proponowalbym robic to na maszynie - na DA jest super.
Chat Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 No dobra, prytanie nr 2 ... ponieważ, gdyż, albowiem ... przeczesuję forum i nie mogę znaleźć podpowiedzi: Jaki cleaner polecilibyście pod wosk VICTORIA WAX CONCOURS RED. Czy któryś z tych byłby ok.? Czy absolutnie do bani? - Dodo Juice Lime Prime - Autoglym Super Resin Polish Czy jednak zupełnie coś innego. Lakier czarna perła VW, 1 rok.
Fancivi Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 +1 dolacze sie do pytania kolegi ;D Narazie testowalem na Dodo i efekt byl zadowalajacy Zastanawialem sie jeszcze jaki bylby efekt kladac Victorie na HDC, pewnie sprawdze to jak tylko trafi sie fajny kolor ;D
Chat Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 +1 dolacze sie do pytania kolegi ;D jaki bylby efekt kladac Victorie na HDC, pewnie sprawdze to jak tylko trafi sie fajny kolor ;D A ! odpowiedź na to pytanie znalazłem na forum ... koledzy piszą, że bardzo ok. !
malkolm Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 VICTORIA WAX CONCOURS RED będzie sprawował się dobrze na wszystkich cleanerach przeznaczonych dla wosków naturalnych
Alvin234 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Jaki mi polecicie cleaner do 50 zł. Wosk jaki posiadam to finish kare 1000p
pajero195 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 do finish kare chociażby Duragloss 652/ Valet Pro achilles
Alvin234 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Duragloss 652 jest mocno ścierny i jakiego aplikatora będę potrzebował i co ile go używać.
pajero195 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 co ile go używać? cleanera używa się przed każdym nałożeniem wosku ja go nakładam aplikatorem duragloss i jest ok
Alvin234 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 A który z tych cleanerów jest lepszy Meguiar's Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner Duragloss 652
pajero195 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 ten drugi bo jest typowo pod wosk syntetyczny czyli finish kare...
Marcin_ko7 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 A czy DURAGLOSS 601 pod finish kare 1000p bedzie dobry ? Niby wydłuża zywotnosc sealantów ale jak go aplikowac, jezeli jego sie nie poleruje... Nie moge sobie wyobrazic jak 1000p aplikowac na niewypolerowana powieszchnie...
Wax Paradise Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Jaki cleaner polecilibyście pod wosk VICTORIA WAX CONCOURS RED. - Dodo Juice Lime Prime - Autoglym Super Resin Polish Czy jednak zupełnie coś innego. Lakier czarna perła VW, 1 rok. Autoglym SRP odradzam. Victoria Concours to naturalny wosk i nie ma sensu stosować produktów AIO. Może być Dodo Juice Lime Prime, ClearKote Vanilla Hand Glaze i dedykowany Victoria Deep Cleanse (rewelacyjny cleaner). A czy DURAGLOSS 601 pod finish kare 1000p bedzie dobry ? Niby wydłuża zywotnosc sealantów ale jak go aplikowac, jezeli jego sie nie poleruje... Nie moge sobie wyobrazic jak 1000p aplikowac na niewypolerowana powieszchnie... Nikt nie napisał, że wydłuża żywotność wszystkich sealantów. Do Finish Kare się zupełnie nie nadaje. #601 się nie poleruje, bo nie ma takiej potrzeby i jest to niepożądane. To także podkład, więc jeśli go wytrzesz, to jak ma spełnić swoją rolę? Wtedy to faktycznie na niby by przedłużał żywotność Po nałożeniu jest praktycznie niewidoczny, więc zupełnie nie przeszkadza w aplikacji wosku.
Chat Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Może być Dodo Juice Lime Prime, ClearKote Vanilla Hand Glaze i dedykowany Victoria Deep Cleanse (rewelacyjny cleaner). ok. A czym byście przygotowali powierzchnie (cleaner) pod Meguiar's Ultimate Paste Wax ? Czy tu SRP byłby ok? czy coś innego?
Koli_7 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Dedykowane jest to: http://showcarshine.pl/640-meguiars-ult ... fibra.html sam tego kiedyś używałem pod gold class.
Qub@ Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dedykowane jest to: http://showcarshine.pl/640-meguiars-ult ... fibra.html sam tego kiedyś używałem pod gold class. Polecam ten środek, przyjemnie się z nim pracuje, bardzo wydajny. Szczególnie świetne efekty uzyskuje się na ciemnych lakierach.
Koli_7 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dedykowane jest to: http://showcarshine.pl/640-meguiars-ult ... fibra.html sam tego kiedyś używałem pod gold class. Polecam ten środek, przyjemnie się z nim pracuje, bardzo wydajny. Szczególnie świetne efekty uzyskuje się na ciemnych lakierach. i ładnie pachnie
maziboss Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 W przyszłym tygodniu odbieram nowy samochód z salonu. Docelowo kupiłem wosk PB Natty's Red. Czy przed nałożeniem wosku śmiało mogę użyć PB Polish Pro 2? Nie zniszcze nowego lakieru? Oczywiście wcześniej będzie mycie, glinkowanie, mycie i dopiero cleaner. Z góry dzięki za odpowiedź!
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Czy ktoś znalazł w sieci jakieś informacje o cleanerach SV, które mają się u nas niebawem pojawić? Chodzi o: Cleaner Fluid Professional Regular Cleaner Fluid Professional Strong Cleaner Fluid Professional Medium Cleaner Fluid Professional Finish Najbardziej interesowałoby mnie porównanie starego Regulara z nowym Finishem. A może ktoś z userów już używał tych nowości i może napisać o nich parę słów?
ShiningCar Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2012 maziboss, chyba lepszym rozwiązaniem będzie Dodo Juice Lime Prime
maziboss Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2012 maziboss, chyba lepszym rozwiązaniem będzie Dodo Juice Lime Prime Hmm, ale ten produkt też ma własności ścierne... Chyba, że masz na myśli wersję Dodo Juice Lime Prime Lite...
Pavlik Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2012 maziboss, Bierz lime prime, jaki kolor Cytryny?
Rekomendowane odpowiedzi