npiotr Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam Jakiej firmy polecacie klucze, np do wnętrza do wykrecania foteli, a tam idą różne śruby zależnie od samochodu Co powiecie na zestaw kluczy firmy YATO? I jeszcze mam pytanie jaki klucz dynamometryczny do kół? Czyszczenie nadkoli, felg trzeba ściągnąć koła a później dokręcić z odpowiednią siłą.
spons Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jezeli chcesz tymi kluczami cos odkrecic i przy okazji nie zepsuc polecam jonnesway, stosunkowo tanie i dobrej jakosci.
pro rider Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jezeli chcesz tymi kluczami cos odkrecic i przy okazji nie zepsuc polecam jonnesway, stosunkowo tanie i dobrej jakosci. Zgadzam się, Jonnesway daje radę
kaffel123 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ja tam pracuje zestawem kluczy NEO i złego słowa o nich powiedzieć nie mogę. Naprawdę dają radę.
Ariss Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ja używam SATNLEY'a ale kolego do przykęcania kół nie potrzeba od razu klucza dynamometrycznego dobre wyczucie w rękach wystarczy
KR54321 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Mam zestawy firmy Proxxon. Poręczne narzędzia i do tego dobrze wykonane, polecam
Rise and Shine Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 My używamy wszystkich narzędzi firmy TengTools - mogę śmiało polecić, dobrze dobrane zestawy, wygodne i trwałe narzędzia.
daniels Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 niestety drogie i jak narazie dostępne chyba tylko dla warsztatów narzędzia firmy Berner, są mega wykonane i mega wytrzymałe, zdecydowanie jestem z nich mega zadowolony-żeby nie było nie pracuje w tej firmie
marcell Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Używam zestawu narzędziowego YT-3884 firmy YATO i jak narazie nie narzekam (zastosowanie amatorskie)
majkelradom Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Co do przykręcania dynamometrykiem zgadzam się, kiedyś w jednej wulkanizacji poprzykręcali koła w mercu, który miał skorodowane szpilki. Dynamometryk zrobił klik, wulkanizator uznał że są podokręcane koła. Minęło 2 dni a mi kierownicy mało co z rąk nie wyrwało. Łapie za koło a tu zonk nie przykręcone. Przy dokręcaniu kół ważne jest żeby śruba postawiła taki opór że już więcej nie da się dokręcić, wiadomo że jak postawi już ten opór to nie dokręcamy na siłę dalej żeby nie pozrywać gwintów. A co do kluczy to używam niemieckich manessmana, kute nasadki, wytrzymałe grzechotki, jedynie bity do wkrętaka przy nich to kicha, za miękka stal. Zaleta jest taka że tą jedną walizeczką, rozkręcam cały samochód prócz piast bo brakuje nasadki 34,36.
miki Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 majkelradom, czy klucz który był używany w tym zakładzie był sprawny i czy moment był ustawiony prawidłowo do śruby i felgi? Podstawa to to że przy częstym używaniu klucza dynamometrycznego wymagana jest kalibracja raz w roku i nie zapominanie ze nie wolno takiego klucza zostawiać z na ciągniętą sprężyną na dłuższy czas.
adii Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Również polecam Yato mocny profesjonalny sprzęcik w całkiem dobrej cenie . Do czynienia na warsztacie miałem też z Beta i Teng Tools i te też są bardzo solidne .
npiotr Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 zastanawiam się nad Yato, ew. Beta
Jondi Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 a ktos może polecić jakiś klucz dynamometryczny? tylko nie za 300zł raczje coś tańszego by mnie interesowało użytek tylko do kół
sirtrojan Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 mam taki : http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny ... 24320.html i daje rade
majkelradom Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 a ktos może polecić jakiś klucz dynamometryczny? tylko nie za 300zł raczje coś tańszego by mnie interesowało użytek tylko do kół Mam dynamometryka również manessmana chyba od 10Nm do 120Nm. Dałem za niego coś koło 150zł z przesyłką. Wykonanie całkiem solidne, metalowe pokrętło. Tak na moje oko w wulkanizacji gdzie ktoś o niego nie zadba nie wytrzyma długo. Tak jak ktoś już tu napisał ważne jest spust naciągu sprężyny po użyciu klucza.
paull Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 uważajcie na niektóre chińskie g.Takimi kluczami niekiedy można tylko zniszczyć nakrętkę
micha-ł Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 zastanawiam się nad Yato, ew. Beta Beta droga i przereklamowana a od Yato wolę Honitona. Z Honitona powinieneś być zadowolony. Yato w sumie ma chyba tylko dobre bity. Mam jeszcze komplet Toptul, nie mylić z marketowymi toptool Te klucze są dostępne w intercarsie. Mają megamocne grzechotki. Ogólnie oceniam te klucze bardzo wysoko.
pietras_wawa Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 czasem lepiej dopłacić ale mieć pewność że posłużą nam lata. Ja polecam jonnesway
VuDoo Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Ja mam zestawik Stanley'a i jak najbardziej polecam Są w nim wszystkie najpotrzebniejsze klucze etc. Grzechotki również są bardzo mocne (większą bez żadnego uszczerbku odkręcam i przykręcam koła )
escimo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Jeśli ktoś poszukuje małych grzechotek (1/4") to mogę polecić zestaw YATO YT-1446. Dobry stosunek jakoś/cena + dużo końcówek (od 3,5mm).
Bartek1985 Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 co sądzicie o tych nasadkach YATO YT-1056
npiotr Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 gadałem z mechanikiem jednym i raczej nie poleca YATO - słaba jakość. Doradził żeby kupić Honiton
micha-ł Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 gadałem z mechanikiem jednym i raczej nie poleca YATO - słaba jakość. Doradził żeby kupić Honiton Bardzo dobrze doradził. Pisałem o tym kilka postów wcześniej
Artur Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Odgrzebię temat. Chciałbym kupić dobry zestaw narzędzi na użytek prywatny. Polecacie m.in. Jonnesway i Honiton więc znalazłem 111 elementowy zestaw Honitona (nr aukcji allegro - 1827307136), czy to dobry zestaw? Oglądałem też narzędzia Jonnesway-a ale to chyba zupełnie inna grupa cenowa.
Rekomendowane odpowiedzi