adamtower Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Przypaliłem lakier na narożniku (było uszkodzenie lakieru, chciałem jak najbardziej wyciągnąć, papier plus FG500 no i pojechałem ) gąbką białą Flexipads. Na padzie jest lakier. Da się to doczyścić, czy pad do wywalenia ??
Borek Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Na padzie jest lakier. Da się to doczyścić, czy pad do wywalenia ?? na padzie zawsze jest lakier tyle że bezbarwny
adamtower Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 na padzie zawsze jest lakier tyle że bezbarwny Borek, hahaha, no jasne thx
Beny.rac Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Panowie macie jakis zamiennik do tej szczoteczki do czyszczenia padow : LAKE COUNTRY PAD BRUSH Po 1 cena troszke za wysoka a po 2 produkt nie dostepny w sklepie gdzie planuje robic zakupy ...
skiba Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 szczoteczka do zębów marki Tesco,twardość:medium,koszt:1,50 zł
siwyjac Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 szczoteczka do zębów marki Tesco,twardość:medium,koszt:1,50 zł
chudy1987d Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Siemka Mam problem z białym flexipads. Po zrobieniu paru elementów na aucie i umyciu w wodzie z mydłem ( białym jeleniem) zrobił się bardzo miękki, praktycznie jest jeszcze bardziej miękki od żółtego. O co chodzi? Pracowałem na DA z dość dużym dociskiem i S17? Na bieżąco czyszczony był szczoteczką ( zwykłą do zębów). Czy przyczyną może być właśnie użycie tej szczoteczki?
Mess Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 chudy1987d Po wysuszeniu jest taka miękka? Sczoteczka napewno na zmiękczenie pada nie miała wpływu
chudy1987d Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Po umyciu i wyschnięciu jest ok ale gdy zacznę polerkę to po paru przejazdach robi się miękka jak polishing. Powierzchnia ( włókna) gąbki nie jest już tak zbita gdy była nowa.
jedrek1980 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Mam pytanie o wymycie gabki ktorej nie wymylem ostatnio.Czy to umyc plyn od ADBL da radę
Qn666 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Ostatno zacząłem stosować sposób z poniższego filmiku i działa świetnie. Pytanie. Czy ktoś próbował już prać pady w nowym środku od Shiny Garage albo w jego odpowiedniku z ADBL? http://www.shinygarage.pl/enzyme-microfiber-wash-1l.html
Eidos71 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 4 minuty temu, Qn666 napisał: Pytanie. Czy ktoś próbował już prać pady w nowym środku od Shiny Garage albo w jego odpowiedniku z ADBL? Prałem już kilkakrotnie w obu środkach. Przy padzie z zaschniętą pastą (zapomniany, wrzucony do prania po 2 dniach pad po paście Scholla) ADBL nie dał do końca rady i po praniu zostały w centralnej części pada zaschnięte, wciśnięte w gąbkę "granulki" pasty (SG nie miał okazji zmierzyć się z takim "zapomnianym" padem). Dopiero wymoczenie przez noc w roztworze APC, powyciskanie palcami i powtórne pranie pomogło. Generalnie oba "pracze" (od ADBL i SG) są podobnie skuteczne w oczyszczaniu/dopieraniu padów. ADBL gorzej wypada w przypadku zabrudzeń na MF - tutaj SG jest skuteczniejszy. 1
Rekomendowane odpowiedzi