rychuslu89 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Kabel, wymienisz na nowy w 5 minut, dwie śrubki do przykręcenia nowych kabelków po rozebraniu. Przy okazji możesz blokadę przycisku wywalić. wada fabryczna chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Najlepiej na OWY 3x1,5mm2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 2x, maszyna w środku nie ma miejsca żeby podpiąć trzeci kabel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 A to przepraszam Byle OWY coby zaraz znowu nie naprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 OK, dzięki za radę, rozkręcę i zmienię kabel. Tylko czy nie lepszy będzie miękki, gumowy? OWY chyba jest sztywny? Czy co to oznacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 OWY idzie na pierwszy montaż. Ale oczywiście są lepsze i gorsze. Najlepiej pomacać w pobliskiej hurtowni elektrycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Jak już wymieniasz to nie żałuj długości, ja wstawiłem sobie kabel 10 metrów i o wiele przyjemniej się pracuje kiedy wtyczka nie tłucze się gdzieś blisko auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grupa Topex Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 "Ten graphite to bardziej szlifierka jak polerka. Min obroty 1500? Dużo za dużo, raczej do samochodu bym z tym nie podszedł.K2 jest tańsze i ma wszystko co powinna mieć typowa polerka.Jedyny minus to krótki kabel i duża waga." Witam! Rozwiewając wszelkie wątpliwości - polerka 59G243 posiada regulację obrotów od 1000 do 3000 / min. Model 59G242 pozwala na regulację prędkości obrotów w zakresie 900-3800 / min. "Najgorsze jest to, że plomba mi się SAMA zerwała, nie rozkręcałem tej maszyny ani razu, a o gwarancji mogę zapomnieć... niby 2 lata, a plomba się zrywa po kilku użyciach... dobry chwyt marketingowy." Zapraszamy do kontaktu z naszym serwisem. Dane kontaktowe znajdzie Pan na stronie http://www.graphite.pl/contact/ . Spróbujemy pomóc i rozwiązać problem. Pozdrawiam, Maciek, Ekspert Grupy Topex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Cztery lata temu miałem 59G242: viewtopic.php?p=204508#p204508 Ciekaw jestem tej 59G243. Skąd ta masa się u niej wzięła? Może w miarę przyzwoita maszyna z niej będzie jak na budżet econo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordal93 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Odświeżam temat Polerek Graphite, nie wiem czy wiecie ale około listopada Graphite wypuścił linie polerek, a nie jak wcześniej szlifierko-polerek. Podobno chcą gonić jakością sprzętu boscha i mają dobry serwis. Myśle nad modelem Graphite 59GP200 http://elektrononline.pl/polerka-59gp20 ... t-32-p6957 , nie chce być królikiem doświadczalnym bo sprzęt jest świeży na rynku, ale z drugiej strony to ich pierwsza profesjonalna linia polerek wobec tego cena jest przystępna - mogę ją mieć poniżej 7 stówek. Ale czy warto? miał ktoś do czynienia z konkretnie tym modelem? chciałem coś do 600zł ale ta akurat przykuła moją uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Odświeżam temat Polerek Graphite, nie wiem czy wiecie ale około listopada Graphite wypuścił linie polerek, a nie jak wcześniej szlifierko-polerek. Podobno chcą gonić jakością sprzętu boscha i mają dobry serwis. Myśle nad modelem Graphite 59GP200 http://elektrononline.pl/polerka-59gp20 ... t-32-p6957 , nie chce być królikiem doświadczalnym bo sprzęt jest świeży na rynku, ale z drugiej strony to ich pierwsza profesjonalna linia polerek wobec tego cena jest przystępna - mogę ją mieć poniżej 7 stówek. Ale czy warto? miał ktoś do czynienia z konkretnie tym modelem? chciałem coś do 600zł ale ta akurat przykuła moją uwagę Jeżeli nie chcesz być królikiem to szperaj w najbardziej popularnych i cenionych jak Lare czy Krauss Sam kiedyś miałem szlifierko-polerkę właśnie od Graphite do zadań domowych typu cięcie, szlifowanie itp i szła niczym perszing po błocie dopóki nie zleciała z 10 piętra Także Graphie wspominam mile, a oprócz tego mam kolegę, który do dnia dzisiejszego działa na Graphite wartej 300-400zł i robi nią korekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 a może zostań królikiem sprzęt może okazać się warty swej ceny, a ktoś musi pierwszy przetestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 A ja juz mam 4-5 Graphita i kazda pracuje kilka-kilkanaście godzin i sie psuje. Wczoraj robili korektę i sie zepsuła w połowie pracy... Kupiona pól roku temu, uzywana moze trzy razy po 2h. Juz mi sie odechciewa, chyba pora kupic cos lepszego. W ciagu 4lat jakies 6-7 razy serwis po znikomej ilości roboczogodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordal93 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 No to graphite odpuszczam, ale powiedzcie mi w takim razie co innego? myślałem nad lare epl 11 lub krauss p7 - modele podobne i całkiem sprawdzone ale tu koszt około 550zł, mam też inną opcję, która może się wydawać nieco "badziewiasta" Fobo, za 240zł, mocna i prosta polerka, znajomy lakiernik ma i chwali, jest tania wiec nie boi sie żadnej pracy. Lare i Krauss posiada tą stabilizację obrotów, ale czy warto brać ponad 2x droższy sprzęt dla tej funkcji? Co byście wybrali i dlaczego? Bo do mnie bardziej przemawia ta Fobo, zaoszczędzony hajsik wydałbym na jakąś chemie, akcesoria, gąbki itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ta Fobo nie ma wolnego startu stabilizacji więc nie wiem czy warta jest już lepiej K2 kupić jeśli chodzi o rotację z tych tańszych a w tej samej cenie co Fobo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swietlikk Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 A ja juz mam 4-5 Graphita i kazda pracuje kilka-kilkanaście godzin i sie psuje. Wczoraj robili korektę i sie zepsuła w połowie pracy... Kupiona pól roku temu, uzywana moze trzy razy po 2h. Juz mi sie odechciewa, chyba pora kupic cos lepszego. W ciagu 4lat jakies 6-7 razy serwis po znikomej ilości roboczogodzin. A tak się mocno reklamują. Kupiłem K2 oby to nie miało tej wady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 A ja modelem 59G242 podziałałem kilka samochodów, lekko nie miała i śmigała bezawaryjnie Nie ma reguły, jak ze wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordal93 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 ale fobo mogę kupić w swoim mieście więc chyba jutro po nią pojadę, przynajmniej nie będę miał problemu z ewentualną reklamacją, a jak poczuje głód czegoś lepszego to sie zmieni, 240 zł wiec nie szkoda za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Ja uważam, że maszyna jest dobra i fajnie się nią pracuje, ale nigdy nie wiadomo kiedy odmówi posłuszeństwa, a weź tu znajomemu zrób auto i się zepsuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Moja wysiadła kilka dni temu i nie wiem co dalej, bo plomba gwarancyjna zerwana (wymieniałem kabel i usuwałem ten "dzyndzel" zabezpieczający). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Ma ktoś model graphite 59g243 i podzieli się wrażeniami? Chciałbym coś budżetowego,aktualnie używałem Power Up i na moje potrzeby ok jednak do graphita skłania mnie jego waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi