Skocz do zawartości

[Lublin] Spotkania regionalne

Big

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety jeszcze nie... wiem, że to must have :) Mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości wpadną. Wrzuciłem na forum zestaw kosmetyków, który mam zamiar kupić do auta.

Niestety odzew na forum mały. Wrzucę tutaj, może lokalni detailerzy coś doradzą ;)

Samochód do którego będą przeznaczone to Seat Ibiza 6L w kolorze LS5G. Dopiero zaczynam swoją przygodę i pomimo twardego lakieru i tego, że pomysł był raczej odradzany chciałbym spróbować swoich sił z ręczną korektą - świadomy, że ten lakier do miękkich nie należy :)

Dumałem, dumałem i wydumałem taki zestaw. Proszę o ocenę, podpowiedź :)

Akcesoria:

Fluffy Dryer Big Yellow 102 x 64 cm

Shiny Garage Plush Blue Microfiber

Epoca Tec One Foamer 2000

Szczotka do felg Universal

ValetPRO Mini Round Detail Brush

Pad German TriColor

Lakier:

Shiny Garage Fruit Snow Foam Neutral ph 5L

Shiny Garage Strawberry Car Shampoo 500 ml

APC Nielsen Cyclone 500 ml

Glinka ValetPRO Yellow Poly Clay 100g

Meguair's Ultimate Compound

IPA?

Cleaner Dodo Juice Prep Polish 250 ml

Wosk Collinite 476s

Poorboy’s World Quick Detailer Plus QD+ 118 ml

Plastiki zewnętrzne:

- Brak pomysłu ;)

Koła:

Shiny Garage Iron Off Bleeding 500ml

Meguiar’s Endurance High Gloss 473ml

Nie jest to kompletny zestaw ponieważ coś tam już kupowałem wcześniej - fibry, aplikatory, rękawica, bug and tar remover etc.

Dodam, że celowo w zestawieniu nie znajduje się nic do środka auta, ponieważ powyższy zestaw i tak mocno uszczupli kieszeń :) Na wnętrze przyjdzie jeszcze pora ;)

Denis Po wcześniejszych rozmowach dot. B6 S-line temat stał się nie aktualny bo się gość rozmyślił.

Ramek nie ma jeszcze bo dopiero od wczoraj jest u mnie.

Co do :ad: myślę że nic nie będę robił, lakier jest zadbany.

W weekend wrzucę wosk i ogarnę uszczelki/plastiki zew. Dziś skończyłem robić wnętrze, chodź dużo do roboty nie było (APC VP, PB NL na deskę i AG CGP na szyby od wew + CS Balboa Bubblegum) ;)

Sezon dla nas trwa cały rok, miejsca się tylko zmieniają. Zimą pijemy w Księżycowej a myjemy pod Galą, latem bez zmian - wierni Koncertowej.

MatthewG żony auto zabezpieczone od dawna powłokami, natomiast RS6 niezmiennie ciągle cleaner i wosk - jak to młodzi mówią - oldschool ;)