Administrator Evo Opublikowano 21 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Rozumiem zatem, że w takim przypadku polecał byś DJ Lime Prime i bezpośrednio na oczyszczoną nim powierzchnię - dobry wosk do ciemnego lakieru? Tak Ponieważ jednak mam niewielkie doświadczenie z podobnymi zestawami, zastanawia mnie który wosk (lub sealant) pomógł by mi "wyciągnąć" ładną głębię i blask z ciemnej barwy lakieru bez jednoczesnego efektu sztucznego połysku? PH,czy PH Pro nadają się do tego wyśmienicie, ale wcześniej musisz zadbać o dobre przygotowanie powierzchni, bo najlepszy wosk na nieprzygotowanej powierzchni będzie wyglądał kiepsko.
malkolm Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 a ja bym odradzał woski dodo na taką pogodę, redmist też nader wytrzymały nie jest
SpeedR Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 a ja bym odradzał woski dodo na taką pogodę, redmist też nader wytrzymały nie jest Pogoda faktycznie nie zachęca. Również jestem zdania, że Dodo pozostawię sobie na okres wiosenny, a teraz zabezpieczę lakier nieśmiertelnym Colli lub innym podobnym produktem PH,czy PH Pro nadają się do tego wyśmienicie, ale wcześniej musisz zadbać o dobre przygotowanie powierzchni, bo najlepszy wosk na nieprzygotowanej powierzchni będzie wyglądał kiepsko. Dzięki Pozdrawiam SpeedR
marasec Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam. Czytam i czytam to wszystko i widzę, że niektórzy bardzo dobrze orientują się, co można z czym nakładać, a co z czym się gryzie po nałożeniu. Też chciałbym poszerzyć wiedzę na przyszłość odnośnie łączenia środków. Jest gdzieś na forum jakaś lista, bądź wskazówki co z czym używać, a czego nie? A druga sprawa to chciałem zakupić sobie tester wosku LussoOro i zapytać Was, czy kombinacja AG SRP+LussoOro+PB Spray&Gloss da jakiś efekt ? czy lepiej taki zestaw na zimę testery Megs #16 + PB Profess.Polish ?
Administrator Evo Opublikowano 22 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Jest gdzieś na forum jakaś lista, bądź wskazówki co z czym używać, a czego nie? Nie ma,są tylko ogólne zasady, mówiące np. o tym że sealantów nie powinno się kłaść na oleiste glazy, że najpierw idzie sealant a potem wosk, że istnieją cleanery/AIO uniwersalne oraz produkty wybitnie systemowe itp. A druga sprawa to chciałem zakupić sobie tester wosku LussoOro i zapytać Was, czy kombinacja AG SRP+LussoOro+PB Spray&Gloss da jakiś efekt ? czy lepiej taki zestaw na zimę testery Megs #16 + PB Profess.Polish ? Tak, jest dobra ale nie na zimę. Drugi zestaw będzie bardzo dobry.
marasec Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 A jeszcze jedna sprawa. 3 dni temu kładłem wosk DoDo na auto i znalazłem jeszcze w garażu jakiś wosk kupiony w markecie za jakieś 20-30zł dawno temu, nie wiedząc o istnieniu tego forum. Czy mogę nałożyć tego wosku z marketu do wydłużenia efektu utrzymania się na aucie, dopóki nie kupię czegoś konkretnego?
Administrator Evo Opublikowano 22 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Nie,nie możesz
marasec Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Evo, Evo, A jakie są ku temu przeciwwskazania ?
Administrator Evo Opublikowano 22 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Skoro wosk jest marketowy, to zakładam że z naturalnymi składnikami za wiele wspólnego nie ma, więc najzwyczajniej "zje" Dodo które siedzi pod nim, całość spłynie po jednym - dwóch deszczach. Od przedłużania trwałości wosku masz QD.
marasec Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Dziękuję bardzo za udzielenie informacji
blaszczu Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam! Planuję kupno Colli 476 oraz Dodo Juice Banana Armour. Jaki detailer polecacie do tych wosków? Zastanawiam się nad: *Finish Kare Extra Slick *Meguiar`s Quik Detailer *Poorboy`s Spray & Gloss A może polecacie coś innego? Pzdr
aro_77 Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Pod Dodo polecany jest Lime Prime.
Przemko Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Dodo Lime Prime to chyba cleaner. Z rodziny DodoJuice Quick Detailer to Born Slippy. Tak mi się wydaje. Jeżeli się mylę - to proszę o sprostowanie. Na forum dobre opinie zebrał QD od CG. Ja się przymierzam do niego.
aro_77 Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Przepraszam ale bylem pewny ze pytanie brzmialo jaki cleaner pod dodo. Bo watek detailerow juz chyba ciagnie sie od dluzszego czasu. Born Slippy to lubrykant do glinki - jesli ktos potzrebuje to koncetrat bardziej sie oplaca. Ja polecam Quick Detailer - Silk Detailer od Stjarny.
yacek _b Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Ludzie , powiedźcie gdzie chcecie kupić colli 476 ? W zaprzyjaźnionych z naszym forum sklepach nie ma juz od dłuższego czasu , normalnie lipa na całego , ani 476 , ani 915 , nie idzie tego jakoś ściągnąć większa partie ?
lakikwap Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 blaszczu, a może QD CleraKota? podobno też wporzo jest QD od CG . Ale z mojej strony to też troszke pytanie bo do tej pory używałem PB S&G (wygląd jest przyniesamowity, nawet po wosku nie dorastał do pięt, za to mało wytrwały) oraz QD od Smartwaxa i on jakoś wydawał mi sie gorzej wyglądać za to bardziej wytrzymały. Następny mam do testów właśnie megsa UQD alt te co ty podałeś też powinny być całkiem fajne
sq8shq Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Ja polecam Quick Detailer - Silk Detailer od Stjarny tez polecam, jest bardzo fajny, troche ustepuje fk #425 ale chyba tylko zapachem bo wizualnie jest prawie identyko tak samo jak z trwaloscia, zdaje mi sie ze fk daje bardziej sliski efekt ale bardzo minimalnie i moze to byc tylko moje zludzenie. fk i Stjarna sa moimi faworytami
Gość Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Ludzie , powiedźcie gdzie chcecie kupić colli 476 ? W zaprzyjaźnionych z naszym forum sklepach nie ma juz od dłuższego czasu , normalnie lipa na całego , ani 476 , ani 915 , nie idzie tego jakoś ściągnąć większa partie ? http://allegro.pl/collinite-476s-ochron ... 23246.html śpiesz się 9 dni i tylko 4 sztuki
yacek _b Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 stefdeath , widziałem tę ofertę , jak również że gość dopiero co zaczyna na allegro , takich omijam szerokim , dla mnie tylko sprawdzone sklepy
Administrator Evo Opublikowano 23 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 No racja, lepiej zostać bez wosku niż kupić z Allegro od świeżego sprzedawcy
Bartosz85 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Ja polecam Quick Detailer - Silk Detailer od Stjarny. Podaj linka do jakiegos sklepu albo chociaz jak to wyglada bo nigdzie nie moge znalesc tego produktu.
yacek _b Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 No racja, lepiej zostać bez wosku niż kupić z Allegro od świeżego sprzedawcy bez sarkazmu , proszę zresztą widac jakim braniem sie cieszą te aukcje....
Gość Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 No racja, lepiej zostać bez wosku niż kupić z Allegro od świeżego sprzedawcy bez sarkazmu , proszę zresztą widac jakim braniem sie cieszą te aukcje.... Jeden z 4 własnie poszedł na innych aukcjach tej osoby też ludzie nabierają. Ja kupiłem swojego colli tydzień temu na allegro i nie narzekam.
Wax Paradise Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Ludzie , powiedźcie gdzie chcecie kupić colli 476 ? W zaprzyjaźnionych z naszym forum sklepach nie ma juz od dłuższego czasu , normalnie lipa na całego , ani 476 , ani 915 , nie idzie tego jakoś ściągnąć większa partie ? Na dniach już będę miał Collinite znowu na stanie. Duża partia, więc wystarczy dla wszystkich
kar01 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 yacek _b, przecież do tej kwoty masz ubezpieczenie aukcji- w razie nierzetelności sprzedawcy masz gwarantowany całkowity zwrot kasy, więc w czym problem? Nie raz i nie dwa kupowałem coś na allegro albo ebay'u od ludzi z liczbą transakcji<10 i zawsze byłem w 100% zadowolony. Ostatnio na allegro nawet kupiłem SRP 500ml za bodaj 30zł od gościa którego była to pierwsza transakcja, i spisał się śpiewająco.
Rekomendowane odpowiedzi