Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

jaka mikrofibra do IPA ?

jaka do cleanera ?

jaka do wosku ?

szkoda że Profi Polish się pokończyły bo już 2 pytań by nie było :mrgreen:

Opublikowano
szkoda że Profi Polish się pokończyły bo już 2 pytań by nie było

Została jeszcze jedna sztuka.

Są też już nowe - z szarym obszyciem i krzyżowym zszyciem ;)

Opublikowano

Jakimś cudem, po cutting padzie i menzernie FG500 mam na błotniku placka wielkości 5mm na 5mm. Wygląda to jakby ktoś przejechał papierem ściernym.. Boję się to polerować dale..

Mam nadzieje że to nie przypalenie ? Pracowałem przy około 1200 obrotach :cry:

Opublikowano

VuDoo, Właśnie błotnik był lakierowany i na drugim koncu zresztą widać kilka plamek pod klarem

aro_77, Taka plamka, ale na padzie nie została baza a sama plamka nie jest gładka. Może tym c*wym bp gdzies przytarłem :zly::cry:

Opublikowano

Czy bilberry wheel cleaner ściągnie mi sealant FK 1000P z felg? Mocno się przybrudziły i nie wiem czy działać piana i pędzlem czy zaufać fioletowej sile :D

Opublikowano

SJake, No właśnie raz rzuciło mi maszyną ale możliwe że pasta to przykryła i nie było widać. Dopiero po IPA się załamałem.

Jadę teraz uc na tricolorze bo nie chce przedobrzyć, a chociaż to wyrównać i bazy na aplikatorze nie widzę także jest może ratunek ;)

Opublikowano

Ostatnio odebrałem auto od lakiernika. Dziś przy porządkach przeraziłem się, co on zrobił z moim wnętrzem. Niestety najgorzej wygląda boczek drzwiowy w tylnych drzwiach, cały w plamki po farbie. Widać, iż część boczka przeleciał lakiernik jakimś rozpuszczalnikiem za wczasu, ponieważ są widoczne pociągnięcia szmaty. Ja próbowałem i APC, i benzyny ekstrakcyjnej, i Reno Flash, i rozpuszczalnika do skór GLD, niestety nic nie pomaga. Dalej są plamy i przetarcia. Nie wiem co teraz robić, wygląda to okropnie. Macie jakieś sposoby?

Opublikowano

Xpert 60 Shine Enhancer (do usuwania kolistych rys i hologramów) gradacja bardzo drobna, dlaczego na miękkim padzie pozostawia po sobie rysy (czytaj jest więcej rys niż przed) a na średnio twardym wychodzi idealnie?

Opublikowano
Ostatnio odebrałem auto od lakiernika. Dziś przy porządkach przeraziłem się, co on zrobił z moim wnętrzem. Niestety najgorzej wygląda boczek drzwiowy w tylnych drzwiach, cały w plamki po farbie. Widać, iż część boczka przeleciał lakiernik jakimś rozpuszczalnikiem za wczasu, ponieważ są widoczne pociągnięcia szmaty. Ja próbowałem i APC, i benzyny ekstrakcyjnej, i Reno Flash, i rozpuszczalnika do skór GLD, niestety nic nie pomaga. Dalej są plamy i przetarcia. Nie wiem co teraz robić, wygląda to okropnie. Macie jakieś sposoby?

staraj sie o zwrot kasy za uszkodzone elementy wnetrza od tego "lakiernika". Skoro nie chce mu sie zdjac/okleic to niech teraz płaci.

Opublikowano

Będę próbował. Zrobił w miarę dobrą robotę, ale do osłonięcia wnętrza nie chciało mu się przyłożyć, przez co mam teraz takie cyrki.

Opublikowano
szkoda że Profi Polish się pokończyły bo już 2 pytań by nie było

Została jeszcze jedna sztuka.

Są też już nowe - z szarym obszyciem i krzyżowym zszyciem ;)

czyli takie same jak były do cleanera ? a z czerwonym też się pojawią ?

• Administrator
Opublikowano

maya, wpadnij kiedyś na halę, to sobie przetestuje szare mikrofibry, bo choć wyglądaja extra i są miękki,to przez brak zszycia są najbardziej irytującymi mf jakie znam.

Opublikowano
maya, wpadnij kiedyś na halę, to sobie przetestuje szare mikrofibry, bo choć wyglądaja extra i są miękki,to przez brak zszycia są najbardziej irytującymi mf jakie znam.
jak bede w wawie chetnie zajade, no właśnie ciezko kupic dobre mikrofibry, a jaka bys polecil ?

[ Dodano: 18 Sierpień 2011, 08:43 ]

VuDoo, Właśnie błotnik był lakierowany i na drugim koncu zresztą widać kilka plamek pod klarem

aro_77, Taka plamka, ale na padzie nie została baza a sama plamka nie jest gładka. Może tym c*wym BP gdzies przytarłem :zly::cry:

to wygląda jak stara zaprawka lakiernika
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.