Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym zapytac czym najlepiej usunac wyschnieta farbe z lakieru? Probowalem juz wcierac benzyna ekstrakcyjna ale ani troche nie zeszlo.

Dodam, ze juz wisi na lakierze sporo czasu i jest zaschnieta dosc mocno. Nie wiem czy zostaje mi tylko walka papierem wodnym?

Przy okazji do usuwanie asfaltu i owadow zamiast tar&glue remouvera mozna uzyc nafty ?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Hmm, glinką próbowałeś ?

zamiast tar&glue remouvera mozna uzyc nafty ?

Można.

Opublikowano

a ja mam pytanie odnośnie nafty. Jaką nafte kupic i gdzie. Czy rozcieńczamy ją czy idzie tak jak kupna???

Opublikowano

Angelo, naftę oświetleniową, nie rozcieńczaj. Kupisz w sklepach typu Brico, Castorama, Liroy.

Opublikowano

jak uzywam IPA po polerce to nie musze juz cleanera żadnego nie?

i jak nakladać PB BH na polerce DA?

3 krople na gąbke np na całą maske wystarczą (i czy za pierwszym razem jak nakladam, trzeba dać coś wiecejna gąbke, zeby nasiąkło)? ileś przejazdów specjalnie?

i na jakim biegu na DA to nakladać?

Opublikowano

m1chal

zależy od wielkosci maski

imho 3 krople to zamało nawet na maske w maluchu :) 21 kropel (sumujac 3 krople x jeden obszar) mysle ze lepiej bedzie ;)

jak masz BH to lepiej nalozyc niz samo ipa przed woskiem, choc pewnie na samym oczyszczonym lakierze ipa, wosk bedzie dluzej trzymal

Opublikowano
ak masz BH to lepiej nalozyc niz samo IPA przed woskiem,

ale np PB PP juz nie musze nakladac po polerce przed BH nie?

Opublikowano

Nie musisz, a tutaj masz kartę z prędkościami:

product_pad_speed1.gif

Oczywiście to nie jest obowiązek sam zobaczysz z produktami własnymi jak jest lepiej - eksperymentuj na DA nic nie popsujesz.

Opublikowano

Oczywiście to nie jest obowiązek sam zobacysz z prodyktami własnymi jak jest lepiej - eksperymentuj na DA nic nie popsujesz.

no wlasnie dzisiaj bede sie starał cos wykaraskać z DA i menzerną :P

Opublikowano

Czy BP w rozmiarze 75 mm flexipads nada się do padów małych 3m - 75 mm? Czy musze szukać czegoś innego?

Opublikowano

Czy da radę odświeżyć przednie fotele tylko za pomocą miękkiej szczotki, MF i Valet Pro Interior APC 1:10 z wodą? Jak tak to jak ? Szukam odpowiedniego tematu od 3 dni i nie mogę znaleźć. Wszędzie potrzebny odkurzacz piorący :/ Dodam, że zależy mi tylko na odświeżeniu/pozbyciu się niewielkiej plamki

Opublikowano

Ja tak ostatnio robiłem, APC 1:10, atomizer pianujący, pianę na plamę, potem delikatnie szczoteczką i na koniec przetarcie mikrofibrą aby wyciągnąć wilgoć. Wszystkie plamy zeszły ;)

Opublikowano

czy przy użyciu APC Ci się uda, to nie powiem, ale mi się udało używając zarówno Autobrite "FAB" jak i Nielsen'a Nap Low Foam :good:

Opublikowano

Apc da się odświeżyć fotele, plamy równierz można w jakiś tam sposób usunąć, po wyszorowaniu wyciągasz syf mf albo pieluchą - tanie i można wywalić bo będą baardzo brudne. Ale wiadomo bez odkurzacza to taki półśrodek tylko...

Opublikowano

Scansol idealnie "zżera" lakier ale z metali, nie wiem czy nie zniszczył by plastiku. Jak sie łusczy to ja bym spróbował ręcznie się go pozbyć.

Opublikowano

Mam pytanko odnośnie dobrego sposobu na zobaczenie swirlsów i małych rysek podczas :ad:

Dzisiaj zaatakowałem je halogenem 80W, a one wszystkie się schowały; dodam że mam srebrny lakier, więc ukrywa rysy

Opublikowano

Bary probuj pod roznymi kontami, oddal ja moze daleko. Na srebnym dobrze widac w slabszym swietle i ciut oddalonym, mozesz sprobowac zobaczyc je w zwyklej zarowce ktora masz na scianie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.