michalk86 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Chcialbym zapytac czym najlepiej usunac wyschnieta farbe z lakieru? Probowalem juz wcierac benzyna ekstrakcyjna ale ani troche nie zeszlo. Dodam, ze juz wisi na lakierze sporo czasu i jest zaschnieta dosc mocno. Nie wiem czy zostaje mi tylko walka papierem wodnym? Przy okazji do usuwanie asfaltu i owadow zamiast tar&glue remouvera mozna uzyc nafty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Hmm, glinką próbowałeś ? zamiast tar&glue remouvera mozna uzyc nafty ? Można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelo Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 a ja mam pytanie odnośnie nafty. Jaką nafte kupic i gdzie. Czy rozcieńczamy ją czy idzie tak jak kupna??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Angelo, naftę oświetleniową, nie rozcieńczaj. Kupisz w sklepach typu Brico, Castorama, Liroy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 jak uzywam IPA po polerce to nie musze juz cleanera żadnego nie? i jak nakladać PB BH na polerce DA? 3 krople na gąbke np na całą maske wystarczą (i czy za pierwszym razem jak nakladam, trzeba dać coś wiecejna gąbke, zeby nasiąkło)? ileś przejazdów specjalnie? i na jakim biegu na DA to nakladać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Prędkość 3-4 będzie ok. Tutaj masz szybki przewodnik jak używć polerek DA z informacjami dodatkowymi: http://www.meguiarsonline.com/forums/sh ... ight=speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 m1chal zależy od wielkosci maski imho 3 krople to zamało nawet na maske w maluchu 21 kropel (sumujac 3 krople x jeden obszar) mysle ze lepiej bedzie jak masz BH to lepiej nalozyc niz samo ipa przed woskiem, choc pewnie na samym oczyszczonym lakierze ipa, wosk bedzie dluzej trzymal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 ak masz BH to lepiej nalozyc niz samo IPA przed woskiem, ale np PB PP juz nie musze nakladac po polerce przed BH nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Nie musisz, a tutaj masz kartę z prędkościami: Oczywiście to nie jest obowiązek sam zobaczysz z produktami własnymi jak jest lepiej - eksperymentuj na DA nic nie popsujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Oczywiście to nie jest obowiązek sam zobacysz z prodyktami własnymi jak jest lepiej - eksperymentuj na DA nic nie popsujesz. no wlasnie dzisiaj bede sie starał cos wykaraskać z DA i menzerną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Czy BP w rozmiarze 75 mm flexipads nada się do padów małych 3m - 75 mm? Czy musze szukać czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Nada się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Nada się thx za ekspres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Czy da radę odświeżyć przednie fotele tylko za pomocą miękkiej szczotki, MF i Valet Pro Interior APC 1:10 z wodą? Jak tak to jak ? Szukam odpowiedniego tematu od 3 dni i nie mogę znaleźć. Wszędzie potrzebny odkurzacz piorący Dodam, że zależy mi tylko na odświeżeniu/pozbyciu się niewielkiej plamki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Ja tak ostatnio robiłem, APC 1:10, atomizer pianujący, pianę na plamę, potem delikatnie szczoteczką i na koniec przetarcie mikrofibrą aby wyciągnąć wilgoć. Wszystkie plamy zeszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 czy przy użyciu APC Ci się uda, to nie powiem, ale mi się udało używając zarówno Autobrite "FAB" jak i Nielsen'a Nap Low Foam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Apc da się odświeżyć fotele, plamy równierz można w jakiś tam sposób usunąć, po wyszorowaniu wyciągasz syf mf albo pieluchą - tanie i można wywalić bo będą baardzo brudne. Ale wiadomo bez odkurzacza to taki półśrodek tylko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Lakier odchodzi od plastiku, są jakieś sposoby na przyspieszenie tego procesu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Scansol idealnie "zżera" lakier ale z metali, nie wiem czy nie zniszczył by plastiku. Jak sie łusczy to ja bym spróbował ręcznie się go pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Czy 100 ml tester pb bh starczy na passata b6? edit: dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 starczy i jeszcze zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bary110 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Mam pytanko odnośnie dobrego sposobu na zobaczenie swirlsów i małych rysek podczas Dzisiaj zaatakowałem je halogenem 80W, a one wszystkie się schowały; dodam że mam srebrny lakier, więc ukrywa rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Bary probuj pod roznymi kontami, oddal ja moze daleko. Na srebnym dobrze widac w slabszym swietle i ciut oddalonym, mozesz sprobowac zobaczyc je w zwyklej zarowce ktora masz na scianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Jaki macie sprawdzony sposób na uszczelki dookoła szyb? PO umyciu są po prostu nie ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 eMeM, dressing do opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi