MyszaKr Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 wiadomo, felgi już będą umyte, chodzi o usunięcie tych punktowych zanieczyszczeń z którym nawet glinka ma problemy...
Administrator Evo Opublikowano 3 Lipca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Jeśli chcesz usunąć zanieczyszczenia z którymi glinka ma problemy, to prędzej sięgnąłbym po mocny kwas niż po IronX.
yukon Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 którego pada cutting bardziej polecacie, Flexipads czy LC? Chodzi mi głównie o ścieralność i trwałość.
eMeM Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Co powiecie na temat aktywnej piany z tesco?
k24 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 yukon, u mnie po jakichś 80h pracy i 4 praniach w pralce biały Flexipads nie nosi żadnych śladów uszkodzeń, rzep się nie odkleja ani nic, jak chcesz moge zrobić zdjęcia.
Afi Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Pytanie bardziej budowlane - czy można dać pigmentu do wapna, którym później będę malował ściany? Bo ogólnie cały garaż mam już maźnięty na biało, ale jedną ścianę chce pomalować w stylu "czarna du... u czarnego murzyna", i nie wiem, czy da radę to zrobić wapnem czy też muszę kupić dodatkowo jakąś emalię... Ktoś, coś... ?
kupusso Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Jesli sciany masz bielone wapnem to przed emulsja musialbyś je wydrapac bo wszytsko odejdzie, kup pigment dodaj do wapna i pomaluj mały kawałek na probe, zobaczysz co sie bedzie działo, a nic sie nie powinno dziać
Bartek1985 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 który z wosków lepszy będzie do srebrnego lakieru Collinite 476s czy Collinite 915
Snajper Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 kompletuje mój pierwszy zestaw, ze względów finansowych partiami, BP na pewno będzię 125x25 ale pytanie o gąbki - każdy sklep oferuje coś innego, karbowane, perforowane, płaskie. Posiadam Honde Accord 1999r. swirlli miliony, ale niestety z tego co sie dowiedziałem to miękki lakier. W jakie gąbki pod talerz oporowy powinienem się zaopatrzyć, jakie będę w miare tanie, a jakie będą miały dobry stosunek jakość do ceny?? Czy najlepsze tu będą Flexipads płaskie?? (czytałem że są bardziej agresywne od tych karbowanych)?? Z góry dziękuję za odpowiedź. [ Dodano: 3 Lipiec 2011, 18:47 ] doczytałem jeszcze o padach ABW, podobno mają dobry stosunek jakości do ceny, ale ponownie pojawia się pytanie płaski czy karbowany???
JM63 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Pytanie odnośnie QD- który ma najlepsze właściwości antystatyczne i redukuje brudzenie się samochodu? Jeden na pewno będzie stosowany na Lusso Oro, drugi na jakimś sealancie. Co polecacie?
pLaYmAn Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 który z wosków lepszy będzie do srebrnego lakieru Collinite 476s czy Collinite 915 Bez znaczenia, i tak nie zobaczysz różnicy
aro_77 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Wziąłem karchera K2.120 + pianownica z regulacją Zalałem pianą kenoteka i nijak auta tym nie umyłem ... Zszedł tylko grubszy brud ale cały czas jest tk jakby ukurzony ... Efekt podobny jak tutaj: Czy myjka jest niezbędna do mycia autka ? Zachować ją i szukać pianownicy czy oddać i myć ręcznie ? Już zgłupiałem ale ta myjka nawet nie muska tego brudu ... Arczi, a sądziłeś że jak popryskasz auto pod ciśnieniem to wystarczy? Za dużo Mango oglądasz. Myjka się przydaje właśnie po to by ten grubszy brud spłukać, potem bierzesz 2 wiadra z porządnym szamponem i rękawice i robisz to co należy, myjesz auto.
Arczi89 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Wziąłem karchera K2.120 + pianownica z regulacją Zalałem pianą kenoteka i nijak auta tym nie umyłem ... Zszedł tylko grubszy brud ale cały czas jest tk jakby ukurzony ... Efekt podobny jak tutaj: Czy myjka jest niezbędna do mycia autka ? Zachować ją i szukać pianownicy czy oddać i myć ręcznie ? Już zgłupiałem ale ta myjka nawet nie muska tego brudu ... Arczi, a sądziłeś że jak popryskasz auto pod ciśnieniem to wystarczy? Za dużo Mango oglądasz. Myjka się przydaje właśnie po to by ten grubszy brud spłukać, potem bierzesz 2 wiadra z porządnym szamponem i rękawice i robisz to co należy, myjesz auto. Dzięki Czytam teraz sporo rozmawiam z innymi użytkownikami i już przestałęm już śnić Ale fakt faktem moje pierwsze wyobrażenie było właśnie takie : piana i autko lśni
ANB Karol Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 panowie mam 2 pytanka czy jest sent stosowania black hole selantu i dodo purpe haze i jeśli tak to jaki sealent polecacie dodam że zależy mi na max wet look szykuje auto pod na zlot auto audi a4 kolor czarny
SzaKal Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Jak przelece panel papierem wodnym 2500 to następnie np FC+ czy np odrazu pastą wykańczającą ?
bobas Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 zależy jak duże hologramy porobisz ale pasta wykończeniowa powinna sobie z tym poradzić.
Docent114 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 który z wosków lepszy będzie do srebrnego lakieru Collinite 476s czy Collinite 915 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... viewresult
Kubz Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Ma ktoś z 3miasta może zapach CG STRIPPER SCENT? Powąchałbym chętnie przed ewentualnym zakupem. PW jak coś.
yukon Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Kubz jak dla mnie pachnie dobrą 16-latką
sq8shq Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Kubz jak dla mnie pachnie dobrą 16-latką teskt miesiaca normalnie sie poplakalem imho ten tekst powinien zawitac jako oficjalny opis produktu (lepiej oddac slowami tego zapachu nie mozna)
damian Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Używał ktoś preparatu "Atas Resinol - Usuwa żywicę z lakieru"? Mam na lakierze pełno takich kropek żywicy z drzew. Glinka żółta ValetPro nawet tego nie ruszyła...
SzaKal Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Słyszeliście może o takim czymś jak Zirconite ?
aro_77 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Używał ktoś preparatu "Atas Resinol - Usuwa żywicę z lakieru"? Mam na lakierze pełno takich kropek żywicy z drzew. Glinka żółta ValetPro nawet tego nie ruszyła... Ja używałem i mam jeszcze ten spray, kupiłem z 5 lat temu jak mi zostały olbrzymie placki żywicy na tylnej klapie gdy stałem pod drzewem. Bardzo ładnie sobie poradził ale jest bardzo mocny i trzeba zaraz umyć element szamponem i czymś zabezpieczyć.
SzaKal Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 damianTDCi, Też potwierdzam co napisał aro_77, Atas Resinol jest skuteczny ale bardzo silny !
Rekomendowane odpowiedzi