capricorn Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 marek.m, nie ma czegoś takiego jak 100% alkohol izopropylowy, zawsze jest jakaś zawartość wody. Jest to kwestia bardziej bym powiedział marketingowa. Ja mam dokładnie wg. badania laboratoryjnego 99,987 % czy jest on gorszy od twojego 100%? odpowiedz sobie sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Próbowałem dziś pracy maszyną przy srebrnym toledo, niebieski abw + fg 500 i mimo sporego czasu pracy jak i docisku (pracowałem aż lakier robił się bardzo gorący) to niemal nie udało mi się usunąć rys. Nie są one głębokie, połysk lepszy ale rysy nie tknięte. Obroty 900-1200-1500-1200-900. Jakiś pomysł co robię źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.m Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 marek.m, nie ma czegoś takiego jak 100% alkohol izopropylowy, zawsze jest jakaś zawartość wody. Jest to kwestia bardziej bym powiedział marketingowa. Ja mam dokładnie wg. badania laboratoryjnego 99,987 % czy jest on gorszy od twojego 100%? odpowiedz sobie sam. Ja się nie pytam czy jest gorsza. Ja się pytam czy 99% który jest ok 30% tańszy niż 100% zostawia po sobie jakiś ślad ... I nie pytam o IPA 99,987% tylko o równe 99%. Czytajcie ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ekhm Ja się nie pytam czy jest gorsza wcześniej czy ten 99% będzie równie dobry jak 100%? Co do czytania ze zrozumieniem to Ci wybloduję moją odpowiedź: nie ma czegoś takiego jak 100% alkohol izopropylowy Jest to kwestia bardziej bym powiedział marketingowa Tłumacząc na polski jeden dystrybutor sprzedaje go jako 100% a drugi jako 99%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoszon1983 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam Jeszcze w tym tygodniu zajme sie bordowym audi a3. Z braku mozliwosci wykonania korekty bede staral sie maksymalnie zamaskowac swirle. Zamierzam uzyc DJ LP i na to CG GG. Na to oczywiscie wosk. Czy to dobry zeztaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 marek.m jak juz napisano nie ma czegosc takiego jak ipa w 100% czyste. roznica 1-2% w ipa do celow detailingowych jest bez znaczenia i nie ma opcji abys to odczul - lakier rowniez. Jezeli chcesz byc pewny ze jest to najczystsza postac ipa to kup poprostu ipa o czystosci cz.d.a. (tylko to juz raczej wylaczenie jako odczynnik chemiczny). Dalej nie bedzie to idealne 100% ale czystszego juz nie dostaniesz. Imho jak wspomnialem czystosc alko izopropylowego do celow detailingowych nie ma specjalnego znaczenia - zanieczyszczenia w ipa to nie jest woda ale tez inne alkohole itp., zapewniam ze nie maja one wplywu na smugi, wlasciwosci czyszczace itp. roznica jest zauwazalna jezeli zastosujesz dane ipa to celow labolatoryjnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fedur Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Mam zestaw PB SSR 2,5 i SSR 1. Dostalem probki 3M FAST CUT PLUS oraz Mirror Glaze #105 od Megsa i mam pytanie czy sa to zamienniki SSR 3? Bede pracowac DAS-6 na miekkim lakierze czarnym i myslalem nad urzyciem tych srodkow punktowo na glebszych rysach. Czy to dobry pomysl czy zalatwic SSR3? Czy z tymi srodkami mozna uzwac na przemian z padami cuting i polish? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Bardzo dobry pomysł, absolutnie nie inwestuj w SSR3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fedur Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Moje obawy biora sie z tego ze 3m pasty to z rotacja kazdy uzywa a megsa produkty to bardzo czesto na DA ludzie uzywaja. Wyczytalem z mocnoscierne pasty uzywa sie z cutting padami. Co sie stanie jak uzyje z polish padem (troche sie boje na mieki lakier chodz niby DA krzywdy nie robi jak rotacja)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Wyczytalem z mocnoscierne pasty uzywa sie z cutting padami. Co sie stanie jak uzyje z polish padem (troche sie boje na mieki lakier chodz niby DA krzywdy nie robi jak rotacja)? Bedziesz mial kombinacje mniej agresywną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Próbuj SSR1 na samym początku. U mnie SSR1 na padzie wykończeniowym bardzo ładnie uporało się z kolistymi zarysowaniami po zimie. Grubsze ryski próbuj SSR2,5 na padzie średnim. Jak będziesz miał jakieś głębsze rysy, które pod SSR2.5 nie zejdą wtedy próbuj 105/FC+ na padzie średnim. Jak to nie pomoże to wtedy zmień pada na twardego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Czy APC po przetarciu plastikow powinno byc zmyte z czyszczonej powierzchni ?? Chodzi o wnetrze roztwor 1:10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Tak, APC powinno sie zczyscic. Wystarczy kilka razy przejechac mokra fibra, ostatni raz tylko wilgotna, maksymalnie wykrecona tak by plastiki byly mozliwie jak najbardziej suche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 firmek, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Próbowałem dziś pracy maszyną przy srebrnym toledo, niebieski abw + fg 500 i mimo sporego czasu pracy jak i docisku (pracowałem aż lakier robił się bardzo gorący) to niemal nie udało mi się usunąć rys. Nie są one głębokie, połysk lepszy ale rysy nie tknięte. Obroty 900-1200-1500-1200-900. Jakiś pomysł co robię źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Próbowałem dziś pracy maszyną przy srebrnym toledo, niebieski abw + fg 500 i mimo sporego czasu pracy jak i docisku (pracowałem aż lakier robił się bardzo gorący) to niemal nie udało mi się usunąć rys. Nie są one głębokie, połysk lepszy ale rysy nie tknięte. Obroty 900-1200-1500-1200-900. Jakiś pomysł co robię źle? dużo pasty ? jaka maszyna, ile przejazdów zrobiles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bary110 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jakie macie sposoby na usunięcie wosku z tricolora? Myłem go w białym jeleniu i pozwoliłem poleżeć z mydłem a wosku nadal pełno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 płyn do mycia naczyń ewentualnie proszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Jeżeli użył bym do czyszczenia deski rozdzielczej APC w za dużym stęzeniu to plama z przebarwieniem wyszła by odrazu czy może pojawic się po jakimś czasie?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Wronowski Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 raczej od razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 9 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 powinna wyjść od razu ale jak nie starłeś idealnie do sucha lub struktura plastiku na desce jest taka że wchłonęła APC to może wyjść później, np. pod wpływem silnego słońca padającego na deskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack09 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam czy tester pasty polerskiej około 100ml wystarczy na dwa auta? domyślam się że wszystko zależy od stanu lakieru wprawy polerującego etc..., ale ile średnio wychodzi pasty na auto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moggio22 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Ja miałem testery po 120ml i po zrobieniu Peugeota 306 została mi połowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRUŚ Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 czym można zastąpić IPA?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Cleanerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi