bobek1976 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Miał ktoś do czynienia z lakierami fordowskimi czy ręczna praca z UC jest do zrobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ja robiłem Mondeo MK4. UC nie zrobił wiele, nawet maszynowo. Konieczna była kombinacja FG500 + Cutting flexipads. Jeżeli masz podobny lakier, to możesz się ręcznie wykończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Czym zabezpieczyć skórę ? jakiś niedrogi środek jak można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 SURF CITY GARAGE VOODOO BLEND LEATHER albo Sonus Leather Conditioner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek1976 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Capaz, robiłeś akryl czy metalik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 akrylem juz sie od dawna nie maluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Czym wyczyścić dach cabrio z materiału ? APC i szczotka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dokładnie tak. Są też specjalne preparaty np. z firmy 303. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salwinek91 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 SzaKal, może wyda to się głupie ale ja czyściłem dach cabrio z jasnego materiału myjką apc magsa narta truck cleaner i jeszcze coś tam nie dawało rady z brudem a myjką przez przypadek przejechałem z bliska po materiale i mam gdzieś fotki nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus94 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam mam pytanie o polerkę lamp w vw b5. Mam papiery wodne 800->1200->2500 wiem że powinno być 800 1500 i 2500 ale w casto tylko to było Po waszych relacjach widzę że czarny urban od flexi i pasty fg 500 i tu dylemat pf 2500 czy sf4000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 adamus94, ale że masz zamiar kupować menzerne tylko do polerowania lamp? Jeśli tak to kup 2500, choć to trochę bez sensu, no a jeśli masz obydwie to proste - najpierw jedna, potem druga. Szczerze obawiam się, że zostawisz rysy po 1200... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus94 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 chyba nie rozumiesz ja wiem że pasta 1 to fg 500 ale jaka 2 2500 czy sf4000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ja stosuję kombinację fg400 -> ff3000 i jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus94 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 może się uda 800>2500 a potem na urbanie fg 500>sf4000 > damy turtle glass i powinien być błysk . Zobaczymy jaka jutro pogoda będzie, ale chyba się uda? Jak myślicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Wykręć lampy i do domu, ja zawsze tak robię Pokombinuj z pastami, mi się nawet ręcznie UC udawało robić lustro, ale papier przydałby się 3000 jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus94 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Autko mam tak jak to: http://forum.kosmetykaaut.pl/printview. ... 1232b94f51 tylko niestety brakuje w kilku miejscach lakieru przez plebs [ Dodano: 8 Luty 2013, 23:37 ] Nie ma opcji z demontażem Bo nie ma jak na ustawienie jechać ;/ Prawko się zrobi dopiero 14.02 Ale mam w takim stanie lampy że nie świecą dalej niż 0,5m także nawet bez 3000 powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Nie ma opcji z demontażem Bo nie ma jak na ustawienie jechać ;/ Po demontażu całych reflektorów nic nie musisz ustawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ee, poradzisz sobie jakoś, papiery, potem pasta i będzie nówka, to nie lakier i o wiele łatwiej zrobić reflektory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus94 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Moja 1 praca a k2 niestety miało być lare ale w cenie lare mam komplet. g.pajak, muszę ustawić(jak nie to rowy oświetlone a nie droga) jak zrobię lampy to dostanę bonus żarówki philisa xenon blue(jakoś tak) mam w 2 aucie i widać a do lekkiego przetarcia z drobnych rysek jaka kombinacja? teraz lampy vw polo 9n3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Mniejszymi gradacjami papieru i potem tak samo fg500 -> pasta finishowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 g.pajak, muszę ustawić(jak nie to rowy oświetlone a nie droga) Trochę to dziwne co piszesz... przecież demontujesz całe reflektory, razem z obudową. Regulacja jest regulacją i dotyczy środka lampy w odniesieniu do obudowy.... No chyba że VW ma jakiś inny dziwny patent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 9 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Z tego co wiem, to lampy mozna roznie przykrecic. Nie zawsze dokladnie w tym samym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 chyba nie rozumiesz ja wiem że pasta 1 to fg 500 ale jaka 2 2500 czy sf4000 Rozumiem rozumiem Tylko, że papierem 2500 nie zatrzesz szlifu po 1200. Ale próbuj, najwyżej zrobisz jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 a po papierach ty chcesz to wykończyć czarnym urbanem z fg500? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoo_ Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Pękła mi pokrywa silnika w najwęższym miejscu. Czym to skleić?? A może dać do spawania plastików? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi