Fr0styyy. Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Fr0styyy., niestety najlepiej kupić jedne i drugie i sprawdzić z czym Ci się lepiej pracuje. Oba producenci robią świetne pasty ale nie każdemu przy pracy z różnymi autami, podchodzi to samo No własnie wolę kupić RAZ a porządnie a nie może to, może tamto, a może później kupie to Dlatego myślę FG400 IP2500 SF4000 Albo coś Sholla ale tego kompletnie nie ogarniam jakie kombinacje itd. I do tego BP od Flexipads ultrasoft? Cutting, Polishing i Finishing od Flexi brać? Czarny, pomarańczowy i biały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 cptolgierd & HoodY dzięki za odpowiedzi 2 dni temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Fr0styyy., tylko że to nie jest tak że Scholl jest lepszy od Menzerny albo odwrotnie. Mam oba systemy i każdy inaczej się sprawdza na twardych / miękkich lakierach, różnych padach, różnych Maszynach... Zacznij może od Menzerny - mają fajne 250 ml butelki - za 112 zł możesz kupić potrzebnego Ci 3paka... W Schollu odpowiedniki past to mniej więcej: S2 / S3Gold - Menzerna 400 / 500 S17+ - Menzerna 2000 / 2500 S40 - Menzerna 4000 A BP od Flexipads, bierz softa zamiast ultrasofta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 A BP od Flexipads, bierz softa zamiast ultrasofta. Ultrasoft za miękki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Kilka miesięcy temu stałem przed identycznym wyborem i ktoś mądrzejszy ode mnie doradził mi softa. Kupiłem i jestem zadowolony z wyboru. Utwierdziłem się w nim ostatnio, mając możliwość zrobienia kilku przejazdów na ultra sofcie - bez mała się zapadał przy dociśnięciu maszyny. Być może przy pracy z ultra miękkimi lakierami jest odpowiedni ale do mojego Hondowskiego lakieru, który jest miękki niejako z definicji - BP soft od Flexi jest jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoo_ Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Takie dziwne pytanie... Czym przykleić zewnętrzne podgrzewane lusterko?? Od tych mrozów zaczęło mi sie odklejać ;/ Niby polecają taśmę dwustronną, ale jakoś nie jestem przekonany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 W golfie masz wkład lusterka na zatrzaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 michoo_, mówisz o samym wkładzie czy razem z plastikowym mocowaniem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoo_ Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 samo lustro tez jest na zatrzaski? coś mi sie nie zdaje... Poczekam do poniedziałku z całkowitym oderwaniem, bo na mrozie nie bede kleił Samo lustro mi lata, drga na nierównościach i już pół mogę odgiać delikatnie, wiec na dniach odpadnie całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 michoo_, samo lustro jest przyklejone do plastiku który posiada zatrzaski i wtedy wciskasz do obudowy lusterka. Kiedyś sytuacja mnie zmusiła i przykleiłem lustro na silikon ( jakiś taki w małej tubce już nie pamiętam dokładnie co to było ) przejechałem na tym około 5tys km i samochód sprzedałem dla kumpla. Z tego co wiem dalej się trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoo_ Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 No i mi się właśnie lustro odkleja od tego plastiku znajomy w B5 przykleił taśmą i śmiga już tak troche czasu... ale nie wiem jak z przewodzeniem ciepła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 ale nie wiem jak z przewodzeniem ciepła... tutaj Ci nie pomogę ponieważ ja swoje lustra z podgrzewaniem oddałem do fachowca który miał wymienić na nowe z podgrzewaniem. Jak przyszedłem odebrać to sie okazało że pan przeniósł matę grzewczą i przykleił do zwykłego domowego lustra wyciętego na kształt ori. A moje ori lustra zniszczył podczas demontażu. W nowych super lustrach podgrzewanie oczywiście nie zadziałało. Nic mu nie zapłaciłem, powiedziałem kilka słów i odjechałem. Po dojechaniu do domu i zamknięciu drzwi jeden wkład mi wypadł a za 2h wyruszałem w trasę 1500km, więc skleiłem i pojechałem bez podgrzewania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 przykleił do zwykłego domowego lustra wyciętego na kształt ori. Zapewniam Ciebie że jest to prawie nie wykonalne, jak już coś założył tani zamiennik i przekleił matę ze starego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 maya, ok, bardzo możliwe. Wyglądały jak zwykłe domowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 ale nie wiem jak z przewodzeniem ciepła... Ja u siebie też mam wkład przyklejony na taśmę dwustronną - taką cienką (nie piankową) i nie zauważyłem żeby miało to jakiś wpływ na grzanie jest tak samo dobrze jak wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambol Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Pytanie do używkowników AUTOGLYM LEATHER BALM Jaki ma zapach i jak z jego intensywnością? Poszukuje jakiegoś mleczka do skóry o lekkim zapachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 26 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Poszukuje jakiegoś mleczka do skóry o lekkim zapachu Zymol Treat ma bardzo fajna bananowa nutke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Jaka jest minimalna temp. przy ktorej mozna dzialac z czyszczeniem i nawilzaniem skory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 26 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ja obstawialbym 10-15 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Nie napisalem ze chodzi o produkty Gliptone. Tez myslalem ze w tym przedziale. Dzieki za potwierdzenie krd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zymol Treat ma bardzo fajna bananowa nutke raczej gruszkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Eryczek, też wyczuwam gruszke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darfe Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Moglibyście polecić jakiś czysty cleaner łatwy w aplikacji? Mam VHG i pracuje się tym przyjemnie. Kupiłem DG PRE CLEANER i albo jestem mega sierota i nie potrafię tego aplikować, albo mam jakiś trefny egzemplarz Używałem go na czarnej gąbce urbana i zółtej 3M i na obydwu taki sam efekt - maże się, zostają ciemniejsze plamy, których ręcznie praktycznie nie da się dotrzeć. Próbowałem pracować na wolnych, szybkich i średnich obrotach i cały czas efekt ten sam. Już nawet cleaner z lidla jest przyjemniejszy w aplikacji:) No chyba, że gdzieś cały czas popełniam błąd... Proszę w takim razie o opis jak z tym środkiem pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 darfe, Dodo Juice Lime Prime lub http://showcarshine.pl/przygotowanie-po ... kator.html bardzo fajnie się z nimi pracuje a powiedz mi pod jaki wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 darfe, najprawdopodobniej dałeś zbyt małą ilość cleanera i ten nie pokrył całego lakieru, stąd przebarwienia. Też tak miałem z DG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi