ShiningCar Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 KardaN_GaragE, próbowałeś czym w stylu Autobrite Just the Tonic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zależy co to za klej, przecież tu nie wróżą z kuli. Klej do szyb, cyjanoakrylowy, po naklejkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KardaN_GaragE Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Sorry nie dopisalem, chodzi o klej po naklejkach...Próbowałem VP Citrus Tar & Glue Remover i nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Sorry nie dopisalem, chodzi o klej po naklejkach...Próbowałem VP Citrus Tar & Glue Remover i nic... Spróbuj ten klej najpierw podgrzać suszarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salwinek91 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Próbowałem VP Citrus Tar & Glue Remover i nic... Mam ten środek i jak u mnie daje radę. Już nie raz usuwałem klej z lakieru, z plastików i szyb i było dobrze. Może jakiś mocniejszy klej ci się trafił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Można zmywaczem do paznokci jeszcze popróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 KardaN_GaragE, a to na 100% jest klej ? Może to jakieś przebarwienie, utlenienie itp ? Jeśli to klej po naklejkach to VP Citrus Tar & Glue remover nie powinien mieć z tym większych problemów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Próbowałem VP Citrus Tar & Glue Remover i nic... Spróbuj ten klej nasączyć przez dłuższy czas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodY Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Mam pytanko co do HDC moge go aplikowac polerką czy raczej ręcznie..? Wybaczcie jesli było juz o tym ale nie mogłem nic znależć na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Panowie czytałem gdzieś na forum o tym że wosk powinno się nakładać w temp około 18 stopni. A co będzie jak się nałoży przy temp około 3 stopni ?? Jak sądzę będzie mniej trwały. Coś jeszcze na NIE ?? Ewentualnie dajcie link gdzie można o tym poczytać bo nie mogę się doszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Mam pytanko co do HDC moge go aplikowac polerką czy raczej ręcznie..? Wybaczcie jesli było juz o tym ale nie mogłem nic znależć na ten temat. Możesz maszyną, możesz ręcznie. W kolejności nakładasz na 1 element, nakładasz na drugi element, polerujesz MF 1 element, nakładasz na 3ci element, polerujesz drugi i tak dalej. Panowie czytałem gdzieś na forum o tym że wosk powinno się nakładać w temp około 18 stopni. A co będzie jak się nałoży przy temp około 3 stopni ?? Jak sądzę będzie mniej trwały. Coś jeszcze na NIE ?? Ewentualnie dajcie link gdzie można o tym poczytać bo nie mogę się doszukać. Ciężej będzie Ci się go polerować, słabsza trwałość, ogólnie wypadałoby żeby temperatura była przynajmniej te 10 stopni, ale jak nie masz warunków takich, to możesz położyć w tej temperaturze 3 stopnie, lepsze to niż żadna ochrona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodY Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Przy 3 stopniach chyba sie za dobrze nie wypoci a to chyba ważne przy nakładaniu wosków. No chyba że masz jakieś lampy do tych celów. Tak myśle może się myle. [ Dodano: 24 Styczeń 2013, 16:28 ] Mam pytanko co do HDC moge go aplikowac polerką czy raczej ręcznie..? Wybaczcie jesli było juz o tym ale nie mogłem nic znależć na ten temat. Możesz maszyną, możesz ręcznie. W kolejności nakładasz na 1 element, nakładasz na drugi element, polerujesz MF 1 element, nakładasz na 3ci element, polerujesz drugi i tak dalej. Oki dzieki a jak już sie zabiore to jakimś twardym padem czy raczej miękkim. Słyszałem też o HDC jak zaschnie to będzie męka żeby go wytrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 24 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 HoodY, miękki pad, obroty około 1000 i wypracowujesz do całkowitego zniknięcia. Jak nałożysz za dużo lub Ci zaschnie to pozostałości usuwasz za pomocą HDC. Robisz 1 element i jak skończysz to dopiero przechodzisz na następny. Pamiętaj o suchym lakierze i padzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodY Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Arekkaz ok dzięki za rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ile wazy nowy Nattys Red? Gdzies byl temat z waga nowych woskow ale jakos go nie moge znalesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=12606 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Marcin_ko7, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dojnik91 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ja mam pytania co do ktorych nie moge znalezc odpowiedzi a wiekszosc forum przestudiowalem. 1. Jaka jest roznica miedzy AIO a QD ? 2. Czy kazdy plynny wosk/politure/wosk itp moge uzyc na DA nawet jezeli producent nic o tym nie pisze? Czy to moze w czyms zaszkodzic? Jezeli odpowiedzi na moje pytania sa gdzies na forum to przepraszam ale nie moge znalezc a wiekszosc watkow przeczytalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ja mam pytania co do ktorych nie moge znalezc odpowiedzi a wiekszosc forum przestudiowalem. 1. Jaka jest roznica miedzy AIO a QD ? 2. Czy kazdy plynny wosk/politure/wosk itp moge uzyc na DA nawet jezeli producent nic o tym nie pisze? Czy to moze w czyms zaszkodzic? Jezeli odpowiedzi na moje pytania sa gdzies na forum to przepraszam ale nie moge znalezc a wiekszosc watkow przeczytalem. 1. AIO to środek tzw 3w1. czyli jednym środkiem jednocześnie czyścisz powierzchnię(cleaner), odżywiasz,nadajesz połysku(politura) i zabezpieczasz(wosk). Nie trzeba go stosować po każdym myciu auta. QD jest to środek, dzięki któremu dbamy o powłokę lakierniczą na co dzień. Służy on do usuwania lekkiego kurzu, odcisków palców. Można stosować po każdym myciu w celu wyeliminowania śladów po wodzie, czy też po to,aby wzmocnić wosk i nadać lakierowi głębi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Czy Georgem w konfiguracji na sucho można odkurzać piasek i inny brud wwieziony na kołach z betonowej podłogi garażu Czy są jakieś przeciwwskazania ku temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Georg to szatan, nie wydaje mi się żeby mogło mu się coś stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Czy puszczając przez Marolex'a środki typu Dimer, Tenzi Truck itd. mogę go w jakiś sposób uszkodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoo_ Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Panowie,Ten: http://showcarshine.pl/aplikatory/36-ch ... czacy.html Czy ten: http://showcarshine.pl/aplikatory/394-m ... shing.html Moim zdaniem to to samo a jak chcesz coś mocniej tnącego to to http://showcarshine.pl/aplikatory/984-v ... wardy.html To samo? jeden polishing a drugi cutting i taka różnica w cenie, to chyba nie to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Czy puszczając przez Marolex'a środki typu Dimer, Tenzi Truck itd. mogę go w jakiś sposób uszkodzić? Ja tam TenziTruck z marolexem używam i nic mu się złego nie stało [ Dodano: 24 Styczeń 2013, 20:06 ] Georg to szatan, nie wydaje mi się żeby mogło mu się coś stać. Dzięki za odpowiedz, a czy próbowałeś to robić czy to przypuszczenia Twoje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 24 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Można nim wciągać wszystko. Ja sprzątam posadzkę w garażu bez najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi