Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Stosowałem na Carbonie, Tytaniumie, Glasurze, Concoursie, Destiny i nic im nie było. Pro Detailer jest typowo do woskow naturalnych. Dobrze usuwa water spoty.

Opublikowano

Jeżeli to pomoże to wrzucałem Pro Detailera na RG55 i Pete's-a.

Mi przyjemnie się pracowało,głównie za sprawą zapachu ,który jest świetny :-]

Efekty:jeden samochód srebrny,drugi szary,ale widać było,że coś na rzeczy i lakier otrzymał dawkę szajnu.Wrzucałem,jak dogorywały woski,więc podbił kropelki na 3tygodnie latem(3pełne mycia) 8-)

Opublikowano
czy ktoś ma doświadczenie z CHEMICAL GUYS PRO DETAILER na zymola carbon?

Stosowałem, nie zmienia wyglądu ani kropelkowania, dobrze odparowuje, nie maże się.

Opublikowano
Panowie i Panie :) Zmieniłem olej z 5w50 na 5w40 i po 7 tyś brakuje około 250-300 ml oleju. Czy to w normie? Oleju wcześniej nie brał.

jakiej firmy olej był wcześniej a jakiej jest teraz?

Wcześniej jeździł na Mobile 1 5w50, ale teraz został zalany Millers Oils XFD 5w40

Opublikowano
Panowie i Panie :) Zmieniłem olej z 5w50 na 5w40 i po 7 tyś brakuje około 250-300 ml oleju. Czy to w normie? Oleju wcześniej nie brał.

jakiej firmy olej był wcześniej a jakiej jest teraz?

Wcześniej jeździł na Mobile 1 5w50, ale teraz został zalany Millers Oils XFD 5w40

no to w sumie nie powinien brać oleju :o nie masz gdzieś wycieku przypadkiem?

rozumiem jakby olej znikał właśnie po mobilu 5w50, bo ma on również bardzo dobre właściwości czyszczące i wypłukuje większość silników.

Opublikowano

dżepetto I to jest przykład gdzie nie zmienia sie czegoś co jest dobre tym bardziej że mobil 1 to jeden z najlepszych olejów silnikowych na rynku pod warunkiem że oryginalny

zerknij do zbiorniczka cieczy chłodzącej czy tam nie masz oleju

• Moderator
Opublikowano

Bilberry w stezeniu 1:8 niespecjalnie robil wrazenie na FK1000 :P

Opublikowano
mobil 1 to jeden z najlepszych olejów silnikowych na rynku pod warunkiem że oryginalny

Akurat tu się nie zgodzę. Lepszym olejem jest Valvoline maxlife :)

Koledzy czy Auto Finesse Rejuvenate sprawdzi się pod Collinite 476s, czy lepiej LP DJ?

Wałkowane pierdylion razy co pod Colli 476. U mnie Colli na SRP leży od 25 listopada i nie widzę żeby coś osłabił się pomimo brudu, soli czy mrozu. Jeżeli wahasz się co do kupna, weż SRP zawsze się przyda do szybkiego odświeżenia nawet :good: DJLP z tego co piszą jest raczej tłustawy

• Moderator
Opublikowano
Koledzy czy Auto Finesse Rejuvenate sprawdzi się pod Collinite 476s, czy lepiej LP DJ?

Oba sprawdza sie tak samo, o ile przemyjesz je pozniej IPA.

Opublikowano

Na zżółknięte kołpaki nie ma nic lepszego niż tenzi alux stronk, psikasz, czekasz chwilę i spłukujesz pod ciśnieniem. Co do podkładu pod coli to AF się dobrze sprawdza, na srp też przeleżał mi kiedyś zimę.

Opublikowano

Czy to jest zmywasz silikonowy czy coś innego?

Zapytałem o zmywacz silikonowy do odtłuszczania i podsunęli mi dziś w sklepie coś z Bolla za 20 zł i to z APP za 40 z groszem.

Tyle, że opis na etykiecie mi się nie zgadzał.... "Dodatek antysilikonowy do lakieru"

f-app-anty-silikon-0-25l-030400.jpg

Opublikowano

nie, to nie jest zmywacz sylikonowy tylko anty-sylikon który służy do dodawania go do bezbarwnego by nie powstawały tak zwane oczka przy malowaniu

powiedz im że potrzebujesz APP W900

jeśli nie mają to widzę że jesteś z Krakowa to sprzedam ci jedną puszke 1l

Opublikowano

Jak już mowa o zmywaczu, to chciałbym zapytać czy zmywacz używany w celu inspekcji podczas korekty można rozcieńczać ?

Opublikowano

z tego co wiem to nie, przynajmniej nigdy ja nie rozcieńczałem, nawet nie próbowałem bo jest to raczej już gotowiec

Pan Miyagi

Mam bo akurat pracuje na lakieri to mamy tego od .... :D

Opublikowano

Oba sprawdza sie tak samo, o ile przemyjesz je pozniej IPA.

Na zżółknięte kołpaki nie ma nic lepszego niż tenzi alux stronk, psikasz, czekasz chwilę i spłukujesz pod ciśnieniem. Co do podkładu pod coli to AF się dobrze sprawdza, na srp też przeleżał mi kiedyś zimę.

Dzięki :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.