Biszkopt Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 piotr13, w papierniczych też kupisz flię 3M czy tam inną.
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 bobek1976, Poczytaj tutaj : http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=30
gregorto Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 BMW w kolorze brokatrot-metallic, do południa fiolet, wieczorem ciemne-bordo ale po południu Fioletowo-wiśniowy (obłędny kolor, w zasadzie tylko wtedy widać dlaczego bmw nazwało go "rot" ) . Jak go ocieplić aby był wydobyć więcej "wiśniowości"? Co myślicie, pod tym kontem, o DJ Banana Armour lub DJ Orange Crush P.s Przepraszam jeśli pytanie głupie ale od kilku godzin szukałem i nic
bienek Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 BMW w kolorze brokatrot-metallic, do południa fiolet, wieczorem ciemne-bordo ale po południu Fioletowo-wiśniowy (obłędny kolor, w zasadzie tylko wtedy widać dlaczego bmw nazwało go "rot" ) . Jak go ocieplić aby był wydobyć więcej "wiśniowości"? Co myślicie, pod tym kontem, o DJ Banana Armour lub DJ Orange Crush P.s Przepraszam jeśli pytanie głupie ale od kilku godzin szukałem i nic Podstawowe pytanie w jakim stanie jest lakier? Czy była korekta czy nie? Wosk to jest tylko wisienka na torcie.
wkr Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Panowie poszukuję nagrzewnicy elektrycznej do garażu. Szukam czegoś budżetowego najlepiej do 200 zł. Czy coś takiego http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/og ... l1341.html da radę w miarę sprawnie podnieść temperaturę w nieocieplonym garażu, który ma około 40m3 ? Czy może raczej dołożyć i kupić coś w tym typie : http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/og ... l1341.html ?
pmo Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Podajcie proszę orientacyjne stężenia Sufrexa: delikatne do wnętrza (plastiki, etc) standardowe (z zewnątrz, koła, etc) mocne (do cięższych zabrudzeń typu zawiasy, silnik, etc) Chodzi o punkt wyjścia do dalszych eksperymentów, tak żeby na dzień dobry niczego nie odbarwić/zniszczyć... Wcześniej używałem Nielsena i sprawdzało mi się 1:20 w środku oraz 1:5 reszta, ale jak wiadomo jest on raczej słaby. Oczywiście przekopałem już forum niestety takiej informacji nie udało mi się znaleźć.
Fancivi Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 wkr, Nie wiem jak elektryczne, ale na szybkie dogrzewanie garazu od czasu do czasu dobre sa nagrzewnice gazowe. Znajomy ma i chwali to rozwiazanie, ale nie do ciaglego ogrzewania bo tu juz by musial przeliczyc koszty. Nagrzanie nagrzewnica elektryczna, nieocieplonego garazu mysle spowoduje ze licznik sie tez dobrze zagrzeje ;D pmo Surfex: 1-5 ciezki brud 1-10 zewnatrz 1-30 srodek Takie mam 3 rozrobione zwykle a jak co nie puszcza to mocniejsze albo inny srodek
wkr Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Fancivi, Garaż mam po drugiej stronie miasta i potrzebuje go trochę nagrzać jak wracam z mycia auta, albo coś dłubię przy samochodzie. Rzadko tam bywam, więc nie martwię się aż tak o koszta i myślę, że elektryczna mi starczy ;]
Fancivi Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 wkr, Starczyc starczy ale jaki bedzie czas, zeby w pomieszczeniu zapanowala optymalna temperatura? Poszukaj jezeli bedziesz chcial juz elektryczna ich wydajnosci bo moc to nie wszystko
fireman Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Może komuś pójdzie lepiej, bo szukam napisów do filmu i nic. Film: Anna Karenina 2012 (bo są też starsze wersje, a chodzi o 2012) Może ktoś pomoże? (na napiprojekt i wielu innych nie ma lub nie mogłem znaleźć)
kinek01 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 fireman, Polskich napisów nie widać jeszcze do ściągnięcia, jeśli to pomoże to film możesz obejrzeć online z napisami, tylko w kiepskiej jakości
wujek600kv Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 powiedzcie czy jeśli korekta UC była wykonywana w tamtym roku zdość dobrymi efektami czy musze znowu stosować UC na wiosne ? Lakier to Artic Silber metallic BMW. Czy jeśli nie ma tragedii mogę zastosować glinke, DJ LimePrime, Na to jakas politurke, np PB White diamond i wosk. czy wybrac wariant -UC- Limeprime-Od razu Wosk. ktory wariant usunie wiecej swirlsów ?tak wiem że polerka mechaniczna jest najlepszaale poki co am ograniczone srodki i chce odswiezyc lakier recznie.... podobno Lime Prime zwykle to cleaner i politura w jednym wiec sam nie wiem czy stosowac jeszcze PB WD czy dac spokoj
kinek01 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 czy musze znowu stosować UC na wiosne ? Na to pytanie sam sobie musisz odpowiedzieć, bo ty znasz stan lakieru, jak są swirle to UC i do roboty, DJ Lime Prime też coś tam zatrze ale nie w takim stopniu jak UC. podobno Lime Prime zwykle to cleaner i politura w jednym yy.. nie wiem gdzie to przeczytałeś..
Moderator rychu Opublikowano 7 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jedziesz na wiosnę UC - lakierowi nie zaszkodzisz a znowu coś tam usuniesz. No i jeśli ręcznie to oczywiście wzmocnisz biceps
SzaKal Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 wkr Miałem taką nagrzewnicę, miałem ją chyba godzinę i oddałem z powrotem do castoramy
skimobill Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Czy pasty typu Meguiars Hot Rims albo Mothers Mag and Aluminium nadają się do polerowania maszynowego ( 2850 obr/min, tarcza ø 20cm ) czy są to raczej środki to polerki ręcznej MF lub ewentualnego "głaskania" flanelką na wiertarce?
wujek600kv Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 rozumiem że po UC cleaner i tak musze zastosować ?
golden0282 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 rozumiem że po UC cleaner i tak musze zastosować ? Tak jak napisał kinek , wszystko w zależności od stanu lakieru . Jeżeli jest zadowalający to możesz użyć tylko cleanera , jeżeli jednak decydujesz się na UC to najlepiej po tym IPA i dopiero cleaner + wosk , ewentualnie sam wosk ,
wkr Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 SzaKal, Hmm, czyli mówisz, że nie warto ? W sensie, że nie grzeje ?
SzaKal Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 wkr, Zabierz na próbę ... każdy sprzęt można oddać do 2 tyg.
krzysiek555 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Mam pytanko jakie wasrto kupic pasty do korekty lakieru; 3M, scholl,menzerna?
Administrator AreK Opublikowano 8 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 krzysiek555, zdecydowanie wszystkie 3
ariello01 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 wkr, jeśli masz taka możliwość to kup sobie piecyk paleniskowy z szamotem w środku ( coś w stylu junka) wystarczy tylko komin gdzieś wyprowadzić. Ja na chwile obecną ogrzewam dziuple co ma 70m2 i sobie chwale, fakt faktem na krótki rękawek nie pochodze ale to 9 st mam gdy na dworze -9 st. Pale tylko drewnem i co najważniejsze dosyć szybko sie to nagrzewa.
Rekomendowane odpowiedzi