Biszkopt Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 piotr13, w papierniczych też kupisz flię 3M czy tam inną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 bobek1976, Poczytaj tutaj : http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek1976 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorto Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 BMW w kolorze brokatrot-metallic, do południa fiolet, wieczorem ciemne-bordo ale po południu Fioletowo-wiśniowy (obłędny kolor, w zasadzie tylko wtedy widać dlaczego bmw nazwało go "rot" ) . Jak go ocieplić aby był wydobyć więcej "wiśniowości"? Co myślicie, pod tym kontem, o DJ Banana Armour lub DJ Orange Crush P.s Przepraszam jeśli pytanie głupie ale od kilku godzin szukałem i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 BMW w kolorze brokatrot-metallic, do południa fiolet, wieczorem ciemne-bordo ale po południu Fioletowo-wiśniowy (obłędny kolor, w zasadzie tylko wtedy widać dlaczego bmw nazwało go "rot" ) . Jak go ocieplić aby był wydobyć więcej "wiśniowości"? Co myślicie, pod tym kontem, o DJ Banana Armour lub DJ Orange Crush P.s Przepraszam jeśli pytanie głupie ale od kilku godzin szukałem i nic Podstawowe pytanie w jakim stanie jest lakier? Czy była korekta czy nie? Wosk to jest tylko wisienka na torcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Panowie poszukuję nagrzewnicy elektrycznej do garażu. Szukam czegoś budżetowego najlepiej do 200 zł. Czy coś takiego http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/og ... l1341.html da radę w miarę sprawnie podnieść temperaturę w nieocieplonym garażu, który ma około 40m3 ? Czy może raczej dołożyć i kupić coś w tym typie : http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/og ... l1341.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmo Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Podajcie proszę orientacyjne stężenia Sufrexa: delikatne do wnętrza (plastiki, etc) standardowe (z zewnątrz, koła, etc) mocne (do cięższych zabrudzeń typu zawiasy, silnik, etc) Chodzi o punkt wyjścia do dalszych eksperymentów, tak żeby na dzień dobry niczego nie odbarwić/zniszczyć... Wcześniej używałem Nielsena i sprawdzało mi się 1:20 w środku oraz 1:5 reszta, ale jak wiadomo jest on raczej słaby. Oczywiście przekopałem już forum niestety takiej informacji nie udało mi się znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 wkr, Nie wiem jak elektryczne, ale na szybkie dogrzewanie garazu od czasu do czasu dobre sa nagrzewnice gazowe. Znajomy ma i chwali to rozwiazanie, ale nie do ciaglego ogrzewania bo tu juz by musial przeliczyc koszty. Nagrzanie nagrzewnica elektryczna, nieocieplonego garazu mysle spowoduje ze licznik sie tez dobrze zagrzeje ;D pmo Surfex: 1-5 ciezki brud 1-10 zewnatrz 1-30 srodek Takie mam 3 rozrobione zwykle a jak co nie puszcza to mocniejsze albo inny srodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmo Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Fancivi, dzięki chłopaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Fancivi, Garaż mam po drugiej stronie miasta i potrzebuje go trochę nagrzać jak wracam z mycia auta, albo coś dłubię przy samochodzie. Rzadko tam bywam, więc nie martwię się aż tak o koszta i myślę, że elektryczna mi starczy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 wkr, Starczyc starczy ale jaki bedzie czas, zeby w pomieszczeniu zapanowala optymalna temperatura? Poszukaj jezeli bedziesz chcial juz elektryczna ich wydajnosci bo moc to nie wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Może komuś pójdzie lepiej, bo szukam napisów do filmu i nic. Film: Anna Karenina 2012 (bo są też starsze wersje, a chodzi o 2012) Może ktoś pomoże? (na napiprojekt i wielu innych nie ma lub nie mogłem znaleźć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 fireman, Polskich napisów nie widać jeszcze do ściągnięcia, jeśli to pomoże to film możesz obejrzeć online z napisami, tylko w kiepskiej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek600kv Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 powiedzcie czy jeśli korekta UC była wykonywana w tamtym roku zdość dobrymi efektami czy musze znowu stosować UC na wiosne ? Lakier to Artic Silber metallic BMW. Czy jeśli nie ma tragedii mogę zastosować glinke, DJ LimePrime, Na to jakas politurke, np PB White diamond i wosk. czy wybrac wariant -UC- Limeprime-Od razu Wosk. ktory wariant usunie wiecej swirlsów ?tak wiem że polerka mechaniczna jest najlepszaale poki co am ograniczone srodki i chce odswiezyc lakier recznie.... podobno Lime Prime zwykle to cleaner i politura w jednym wiec sam nie wiem czy stosowac jeszcze PB WD czy dac spokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 czy musze znowu stosować UC na wiosne ? Na to pytanie sam sobie musisz odpowiedzieć, bo ty znasz stan lakieru, jak są swirle to UC i do roboty, DJ Lime Prime też coś tam zatrze ale nie w takim stopniu jak UC. podobno Lime Prime zwykle to cleaner i politura w jednym yy.. nie wiem gdzie to przeczytałeś.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 7 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jedziesz na wiosnę UC - lakierowi nie zaszkodzisz a znowu coś tam usuniesz. No i jeśli ręcznie to oczywiście wzmocnisz biceps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 wkr Miałem taką nagrzewnicę, miałem ją chyba godzinę i oddałem z powrotem do castoramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skimobill Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Czy pasty typu Meguiars Hot Rims albo Mothers Mag and Aluminium nadają się do polerowania maszynowego ( 2850 obr/min, tarcza ø 20cm ) czy są to raczej środki to polerki ręcznej MF lub ewentualnego "głaskania" flanelką na wiertarce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek600kv Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 rozumiem że po UC cleaner i tak musze zastosować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 rozumiem że po UC cleaner i tak musze zastosować ? Tak jak napisał kinek , wszystko w zależności od stanu lakieru . Jeżeli jest zadowalający to możesz użyć tylko cleanera , jeżeli jednak decydujesz się na UC to najlepiej po tym IPA i dopiero cleaner + wosk , ewentualnie sam wosk , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 SzaKal, Hmm, czyli mówisz, że nie warto ? W sensie, że nie grzeje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 wkr, Zabierz na próbę ... każdy sprzęt można oddać do 2 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Mam pytanko jakie wasrto kupic pasty do korekty lakieru; 3M, scholl,menzerna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 8 Stycznia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 krzysiek555, zdecydowanie wszystkie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 wkr, jeśli masz taka możliwość to kup sobie piecyk paleniskowy z szamotem w środku ( coś w stylu junka) wystarczy tylko komin gdzieś wyprowadzić. Ja na chwile obecną ogrzewam dziuple co ma 70m2 i sobie chwale, fakt faktem na krótki rękawek nie pochodze ale to 9 st mam gdy na dworze -9 st. Pale tylko drewnem i co najważniejsze dosyć szybko sie to nagrzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi