glorusek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 No raczej jedna pasta, jestem poczatkujacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrl Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ja mam pytanie jakiej firmy kupić płatki kosmetyczne by sie nie szczepiły i darły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Kup se UC i Swirl X na pierwsze roboty styknie,a potem tylko rozszerzysz o jakić compound Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 piotrl, zwykłe faktycznie się szybko rozwarstwiają, ja używam od jakiegoś czasu Cleanic, są droższe, ale twardsze i bardziej zbite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 No raczej jedna pasta, jestem poczatkujacy A jakie to ma znaczenie, że jest się początkującym do ilości użytych past?? Jedną pastą wyjdzie co najwyżej k...a na lakierze. Jeżeli chcesz usunąć głębokie rysy to musisz użyć np Menzerny FG400/500, a na to koniecznie jakaś pasta która wypracuje pozostawione przez ww pastę rysy np FF3000. To jest minimum. Chyba, że chcesz tylko odświeżyć lakier w idealnym stanie to wystarczy FF3000 albo SF4000. Obydwie pasty są dostępne w 250ml opakowaniach, jeżeli chcesz zrobić tylko jedno auto, to na pewno po tej operacji sprzedasz je z łatwością w odpowiednim dziale. (szczególnie z FG400 nie powinno być kłopotu gdyż jest nowa na rynku i znajdą się chętni żeby wypróbować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrl Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 piotrl, zwykłe faktycznie się szybko rozwarstwiają, ja używam od jakiegoś czasu Cleanic, są droższe, ale twardsze i bardziej zbite Gdzie je kupić Auchan może ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 To są ogółno dostępne waciki , ja kupowałem w Tesco. Jak bierzesz opakowanie płatków to delikatnie ściśnij je po obwodzie, porównaj ze 2-3 firmy, czuć różnicę które bardziej sprężyste i twardsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorusek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 250ml mazerny, czy ktos wie ile mniej wiecej aut mozna wypolerowac taka iloscia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrl Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 To są ogółno dostępne waciki , ja kupowałem w Tesco.Jak bierzesz opakowanie płatków to delikatnie ściśnij je po obwodzie, porównaj ze 2-3 firmy, czuć różnicę które bardziej sprężyste i twardsze Okej dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 250ml mazerny, czy ktos wie ile mniej wiecej aut mozna wypolerowac taka iloscia?? To zależy. Od tego czy będziesz pracował z miękkim lakierem czy twardym, wielkość samochodu też ma znaczenie. Mocno tnące szybciej się kończą z racji tego, że się ich więcej zużywa, wykańczające i polerujące starczają na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 glorusek, z pewnością coś zdziałasz. Po zielonym korku należy jeszcze wyprowadzić lakier. Tutaj pomocne będą pasty średnio ścierna i wykończeniowa. Jeśli patrzysz w stronę 3M to kolejne kroki - zółty korek -> niebieski korek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorusek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Czarna magia, na zywo widzialem efekty po samej 3M w dodatku polerka eurotec za 120zl z lidla i efekt elegancki trzyma sie juz sporo czasu hmm! Znajomy tak robi jbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 glorusek, kup paste typu One Step np. Urban Shine. Osobiście nie używałem jako one step - jedynie jako cutting, nie wykańczałem nią, ale od jeden z forumowych masterów wypowiadał się o niej pozytywnie jako całkowicie jednoetapowa pasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ja ostatnio odświezałem auto pastą Scholla 17 Saab'a znajomego i efekt bardzo fajny. Z tego co pamiętam to też masz w małych opakowaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik1 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czy mogę taki grill potraktować autosolem? Plastik powlekany "chromem". Zrobił się na nim, taki chropowaty nalot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czy mogę taki grill potraktować autosolem? Plastik powlekany "chromem". Zrobił się na nim, taki chropowaty nalot. Obrazek Na takie coś powinno starczyć coś rzędu UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik1 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 kubik, Dziękuję, sprawdzę to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 z tego co wiem to tam jest bardzo cieniutka warstwa tego chromu, musisz mega uwazac jak bedziesz to robil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu70 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 ja w swoim robie przy pomocy pasty Autosol , z tym ze bardzo ostrożnie najlepiej recznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Te chropowatosci to odpryski, mam to samo i nie moge sie tego pozbyc, kiedy probowalem maszynowo ale po chwili przebilem sie do plastiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik1 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Te chropowatosci to odpryski, mam to samo i nie moge sie tego pozbyc, kiedy probowalem maszynowo ale po chwili przebilem sie do plastiku Bardziej wygląda mi to na jakiś nalot, gdyż czuć pod palcem zgrubienie. Dodatkowo zlokalizowane jest to w narożnikach i w miejscach, gdzie podczas mycia, ciężko dojść rękawicą. Wieczorem będą, ręczne, testy UC i Autosol-a Dam znać co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czy nakładanie aktywnej piany za pomocą opryskiwacza cisnieniowego 12 litrów z lancą jest tak samo skuteczne jak pianowanie auta za pomocą pianownicy PA? Chodzi mi o to czy piana w takim samym stopniu jest w stanie zmiękczyć/usunąc brud z auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czy nakładanie aktywnej piany za pomocą opryskiwacza cisnieniowego 12 litrów z lancą jest tak samo skuteczne jak pianowanie auta za pomocą pianownicy PA? Chodzi mi o to czy piana w takim samym stopniu jest w stanie zmiękczyć/usunąc brud z auta. Mniej skuteczne, bo i krócej się utrzyma na lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czy zestaw Epoca Tec One 2L + VALETpro pH NEUTRAL SNOW FOAM + płukanie na bezdotyku bez żadnych szamponów oraz mycia da radę na kurz, sól i inne środki które zostają na aucie w zimie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czy zestaw Epoca Tec One 2L + VALETpro pH NEUTRAL SNOW FOAM + płukanie na bezdotyku bez żadnych szamponów oraz mycia da radę na kurz, sól i inne środki które zostają na aucie w zimie? Da radę tylko pianę zamienił bym na Magifoam lub Angelwax Fastfoam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi