Moderator Eryczek Opublikowano 23 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 iivo, to też nieźłe - nie widziałem wcześniej ale ja szukam rysunku, który pokazuje jak zrobić przejazd maszyną, żeby nie pominąć żadnego miejsca rysunek pokazuje jak maszyna jest prowadzona od lewej do prawej, zmierzając ku dołowi elementu a później od góry do dołu z lewej do prawek wiem że dziwnie to opisuję ale nie mam umiejętności dydaktycznych i dlatego szukam tego rysunku, żeby to jakoś przejrzyście wytłumaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 iivo, to też nieźłe - nie widziałem wcześniejale ja szukam rysunku, który pokazuje jak zrobić przejazd maszyną, żeby nie pominąć żadnego miejsca rysunek pokazuje jak maszyna jest prowadzona od lewej do prawej, zmierzając ku dołowi elementu a później od góry do dołu z lewej do prawek wiem że dziwnie to opisuję ale nie mam umiejętności dydaktycznych i dlatego szukam tego rysunku, żeby to jakoś przejrzyście wytłumaczyć Chyba wiem o co Ci chodzi ale nie kojarzę takiego rysunku żebym gdzieś go kiedyś widział a w tym poradniku, który wkleiłem też jest fajnie pokazane jak sie posługiwać maszynką tylko trzeba troszkę poczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Do usunięcia białych śladów po wosku z czarnych plastików wystarczy np. APC Cyclone? Czy użyć czegoś innego? Jak apc nie podoła to Magiczna gąbeczka magiczna gabka 3M tez nie daje rady . slady sa po fk 1000; strasznie brudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar3 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Eryczek - o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 magiczna gabka 3M tez nie daje rady . slady sa po fk 1000; strasznie brudzi A masło orzechowe próbowałeś ( i pisze całkiem poważnie ) ja nie miałem nigdy jakiś większych problemów z usunięciem śladów po wosku magiczną gąbką a mam tą z Aldiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 23 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 mar3, dzięki tego szukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinK Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Mam cleaner R222, jaki wosk najlepiej na to będzie się nadawał. Teraz na zimę ma położony FK 1000 , ale na wiosnę trzeba by było coś dobrać do tego R222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 magiczna gabka 3M tez nie daje rady . slady sa po fk 1000; strasznie brudzi A masło orzechowe próbowałeś ( i pisze całkiem poważnie ) ja nie miałem nigdy jakiś większych problemów z usunięciem śladów po wosku magiczną gąbką a mam tą z Aldiego Gąbka z Aldi rządzi. Muszę wyczaić kiedy będzie po raz kolejny w ofercie i zrobić zapasy. Mam fajne 50/50 na obudowie srebrnego TV CRT. Przetarłem połówkę obudowy i kto przyjdzie w gości to pokazuje skuteczność tego ustrojstwa. Jutro zrobię zdjęcia. Co ciekawe moja małżonka twierdziła, że już więcej nie da się doczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 mam pytanie czy te nowe filce do glorii fm 10 będą pasować do starszych wersji tej pianowinicy czy niema to różnicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarrciN Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Będą pasować na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 magiczna gabka 3M tez nie daje rady . slady sa po fk 1000; strasznie brudzi Gąbka z Aldi rządzi. Muszę wyczaić kiedy będzie po raz kolejny w ofercie i zrobić zapasy. Mam fajne 50/50 na obudowie srebrnego TV CRT. Przetarłem połówkę obudowy i kto przyjdzie w gości to pokazuje skuteczność tego ustrojstwa. Jutro zrobię zdjęcia. Co ciekawe moja małżonka twierdziła, że już więcej nie da się doczyścić W Warszawie nie ma Aldiego . Znacie jakieś nne sposoby? Plastiki są z chropowatą fakturą, może to jest powodem trudności w usunięciu? A jak się nie da, to pozostaje jakieś ustrojstwo do plastików, z tym że, to pomaga tylko chwilowo. Białe i tak wychodzi po jakimś czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Znacie jakieś nne sposoby? Plastiki są z chropowatą fakturą, może to jest powodem trudności w usunięciu?A jak się nie da, to pozostaje jakieś ustrojstwo do plastików, z tym że, to pomaga tylko chwilowo. Białe i tak wychodzi po jakimś czasie Spróbuj masłem orzechowym ja kupowałem w lidlu tylko to bez kawałków orzechów bo trudniej będzie wycierać APC mocne + magiczna gąbka próbowałeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Miał ktoś doczynienia z takim rodzjem tapicerki . Wygląda jak skóra , jednak po przejrzeniu różnych źródeł takiego rodzaju nie znalazłem . Woda wsiąka od razu . Jak to można wyczyścić i zabezpieczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beznickux Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Odnośnie pytanie Eryczka. 1. Czyli jedno przejście, to czerwone+zielone na rysunku wyżej? 2. Mógłby ktoś napisać ile (mniej więcej) przejść na poszczególnych obrotach wykonać, aby całkowicie wypracować Menzernę IP2000 ? [ Dodano: 24 Listopad 2012, 14:26 ] Chodzi mi o to zdjęcie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 golden0282,prawdopodobnie jest to tapicerka SENSATEC (czyli udaje skórę a jest to tak naprawdę plastik) posiadam właśnie coś takiego w BMW i czyszczę je normalnymi środkami do skóry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 golden0282,prawdopodobnie jest to tapicerka SENSATEC (czyli udaje skórę a jest to tak naprawdę plastik) posiadam właśnie coś takiego w BMW i czyszczę je normalnymi środkami do skóry Dzięki Czekając na odpowiedź też tak zrobiłem , najpierw test ,nic się nie stało więc jazda , jendnak obchodziłem się z tym jak z jajkiem. Gdybym wiedział ,że to plastik A samochód to też BMW . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaczinto Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Które APC jest aktualnie najmocniejsze z tych dostępnych na rynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 surfex hd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Shiny Garage Red devil mam surfexa i RD jest mocniejszy bez wątpienia, aż trochę duszący przy pracy w zakmnięciu (lazienka np). Ale polecam bardzo, zuzywam własnie następną bańke 5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek871 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Czy pod SV Mirage będzie pasował cleaner AF Rejuvenate ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Piotrek871, najlepiej będzie jak kupisz : http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... 100ml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek871 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Wiem,że najlepszy dedykowany ale AF posiadam i stąd takie pytanie bo z tego co zauważyłem to pod #16 nie chciał dobrze współpracować,zastanawiam się czy z Mirage się zgra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Koledzy Chce jutro umyć autko, robię to na bezdotyku ze swoimi wiadrami, jednak trzeba tam podjechać rano jak jest mało osób, czy nie zaszkodzi lakierowi mycie w temperaturze 4 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Koledzy Chce jutro umyć autko, robię to na bezdotyku ze swoimi wiadrami, jednak trzeba tam podjechać rano jak jest mało osób, czy nie zaszkodzi lakierowi mycie w temperaturze 4 stopni? Ty serio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 24 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Koledzy Chce jutro umyć autko, robię to na bezdotyku ze swoimi wiadrami, jednak trzeba tam podjechać rano jak jest mało osób, czy nie zaszkodzi lakierowi mycie w temperaturze 4 stopni? Jakbym mial ciepla wode w wiadrach i auto wystawione z garazu to bym nie widzial przeszkod. Tylko w dlonie na pewno bedzie zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi