cptolgierd Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Mydło "Szary Jeleń" bez problemu dopierze po DJ LP. Sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 APC, płyn do naczyń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 U mnie leci na woollite do delikatnych i nic... No nic, bede próbować, kombinowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Będę nakładał na dwie felgi FK i na drugie dwie dla porównania poorboys wheel Sealant,felgi oczyszczone,odsmolone,wyglinkowane itp jak przygotować powierzchnię na te dwa środki: IPA na to odrazu woski czy cleaner (ale tylko posiadam Dodo Juice Lime Prime Lite) i na to wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Cleaner -> Ipa -> Wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Jaki srodek najlepiej na parujace szyby?Wiem,wiem...najpierw trzeba porzadnie wnetrze wyczyscic,wysuszyc ale i tak cos chcialbym zaaplikowac na szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaczinto Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Rain-X Anti Fog, ewentualnie 4nano polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 na jakich prędkościach robicie finish (SF4000) a na jakich cleanery/glazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Na takich samych - na 2 biegu, cos kolo 1000 obrotow. Czasami potem jeszcze zbiore reszki 1 biegiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 na jakich prędkościach robicie finish (SF4000) a na jakich cleanery/glazy? Wszystko zależy od lakieru, temperatury, rodzaju pasty czy cleanera, jakich niedoskonałości chcesz się pozbyć itp. Ja np. lubię robić finisze (FF3000 czy SF4000 przy prędkości ok. 1500), ale już np. cleanery o wiele wolniej (900-1200), a niektóre jeszcze wolniej (600). Sam musisz przećwiczyć co w Twoich warunkach jest najlepsze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 No nic ... podobno ostatni taki "znośny" tydzień jeśli chodzi o temperatury. Myślę więc o zakupie testera FK1000. Nie mam zamiaru wydawać kolosalnej kasy więc pytam - czy DJ LP Lite (którego mam i z DJ Hard Candy świetnie współgra) da radę pod ten sealant? Inna sprawa - mam plan by pojechać do galerii Malta w Poznaniu o godzinie 10 do Auto Aqua Park i dać im do mycia (jakieś 15-20zł). Potem auto zaparkować blisko ich myjni (ciepło) i nałożyć FK1000 ... myślę, że koło godziny 13 będzie po wszystkim. Czy jak potem auto zostawię na parkingu do 19-20 to zwiąże na tyle, że kilka miesięcy zimowych będzie spokój? Zależy mi na "byle do marca" (jeśli będzie ciepło) - wtedy mycie, glinka i znowu Hard Candy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 no właśnie chodziło mi o to czy wolniejsze obroty czy szybsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawier Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Witam, mam w kuchni blat mineralno-akrylowy w kolorze białym (mono color). Blat po trzech latach trochę się porysował. Są na nim swirle od czyszczenia oraz głębsze i płytsze rysy. Podczas montażu, firma polerowała go maszyną DA i jakimś mleczkiem polerskim. Niestety nie znam parametrów pada jakiego używali ani mleczka polerskiego. Niestety posiałem gdzieś fakturę i nie mam jak się z nimi skontaktować. Blat jest zdecydowanie twardszy od lakieru samochodowego. Nie ma możliwości zarysowania go np. paznokciem. Ale już ziarenko soli pod deską do krojenia robi rysy. Czym to ? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur05 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Czy oklejacie auto przed nakładaniem Cleanera maszynowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 22 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Czy oklejacie auto przed nakładaniem Cleanera maszynowo? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Witam, mam w kuchni blat mineralno-akrylowy w kolorze białym (mono color). Blat po trzech latach trochę się porysował. Są na nim swirle od czyszczenia oraz głębsze i płytsze rysy. Podczas montażu, firma polerowała go maszyną DA i jakimś mleczkiem polerskim. Niestety nie znam parametrów pada jakiego używali ani mleczka polerskiego. Niestety posiałem gdzieś fakturę i nie mam jak się z nimi skontaktować. Blat jest zdecydowanie twardszy od lakieru samochodowego. Nie ma możliwości zarysowania go np. paznokciem. Ale już ziarenko soli pod deską do krojenia robi rysy. Czym to ? Pozdrawiam! Spróbuj tego: http://www.belmeb.pl/idm,9,idprod,3340, ... rskie.html Stosuje się to do frontów akrylowych High Gloss Będę w poniedziałek lub we wtorek na jednej stolarni to podpytam co i jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alvin234 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Czy ktoś stosował to cudo sonaxu. Niby zapewnia ochronę do 9 miesięcy ale pewnie w rzeczywistości będzie sporo mniej. http://allegro.pl/sonax-premium-class-n ... 91051.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Czy ktoś stosował to cudo sonaxu. Niby zapewnia ochronę do 9 miesięcy ale pewnie w rzeczywistości będzie sporo mniej.http://allegro.pl/sonax-premium-class-n ... 91051.html Cena szałem nie jest to i testować nie ma komu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur05 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 krd, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Hej,moze to glupie ale zapytam.Na dach samochodu gdzie lezy FK1000 ,oprocz normalnych kropelek byly ze dwie wielkosci talerza hehe takie wielkie krople,to normalne czy cos spiep...lem podczas aplikacji wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Do usunięcia białych śladów po wosku z czarnych plastików wystarczy np. APC Cyclone? Czy użyć czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Do usunięcia białych śladów po wosku z czarnych plastików wystarczy np. APC Cyclone? Czy użyć czegoś innego? Jak apc nie podoła to Magiczna gąbeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Hej,moze to glupie ale zapytam.Na dach samochodu gdzie lezy FK1000 ,oprocz normalnych kropelek byly ze dwie wielkosci talerza hehe takie wielkie krople,to normalne czy cos spiep...lem podczas aplikacji wosku. coś spiep...leś. Chyba ze masz cały dach idealnie poziomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 23 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 koledzy, był na forum taki rysunek z instrukcją jak robić przejazdy maszyną (lewa - prawa, góra - dół) szukam go żeby opisać koledze jak powinien jechać maszyną ale nie mogę znaleźć, podesłał by ktoś linka do tematu gdzie to było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 koledzy, był na forum taki rysunek z instrukcją jak robić przejazdy maszyną (lewa - prawa, góra - dół)szukam go żeby opisać koledze jak powinien jechać maszyną ale nie mogę znaleźć, podesłał by ktoś linka do tematu gdzie to było? Chodzi o ten poradnik ? http://www.detailer.pl/blog/2011/01/pol ... ing-world/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi