Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, ale.czy miał porównanie do foamy 100?? Bo Pan z DetailerShop powiedział mi, ze w niej jest wygodniej rozwiązane montowanie filców, poza tym, że jej pojemność powinna mi swobodnie wystarczyć, a mam wrażenie ze jak zaleje ja na tyle żeby wystarczyło na caly samochod to juz mało miejsca zostanie na powietrze, które jak wiadomo jest "zyciem" opryskiwaczy.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Moderator
Opublikowano

jeleniouchy, myślę że Jacek dysponował całkiem sporą wiedzę na temat produktów Glorii :)

FM10 ma 1 litr pojemności roboczej. Nie będę mówił, że namachać się nie trzeba ale tragedii też nie ma. Ja używałem jej do nanoszenia piany Magi zmieszanej z wodą demineralizowaną. Mam auto zbliżonych rozmiarów co Ty i na porządne spianowanie auta potrzebowałem 1,5 litra roztworu.

Po nabraniu wprawy, 1 litr powinien Ci starczyć na cały samochód :)

Opublikowano

To juz wszystko wiem, trzeba będzie rozbić obie świnki skarbonki, bo w takim razie jeśli mówisz, że tą większą trzeba się namachac to tą mniejszą to będzie mordęga. Dziękuję Ci bardzo :)

Opublikowano

Nie chcę zbyt dużo kasy przeznaczać póki co na kosmetyki, a moja uczniowska kieszeń też nie bardzo mi na to pozwala i dlatego właśnie na takich produktach zawiesiłem oko :P może lepiej zrezygnować z Endurance i wybrać jakiś tańszy odpowiednik, a dołożyć trochę do lepszego wosku? Jak wyglądają opony po Brillance od Nielsena lub AUTO FINESSE GLOSS TYRE DRESSING?

Opublikowano

Z małym budzetem rozejrzalbym sie za woskami Dodo Juice, samplery mozna kupic w cenie 30-50 zl, spokojnie starcza na kilka woskowan, a zobaczysz co Ci sie podoba etc.

Opublikowano

Coraz częściej oglądam Coli 476 i FK 1000P, widzę, że oba są bardzo popularne na forum. Endurance sobie odpuściłem, na rozpoczęcie zabawy z AD myślę, że wystarczy mi Nielsen Brillance :)

Opublikowano

Briliance bardzo fajny srodek, u mnie przy dobrze wyczyszczonej oponie i odpowiednich warunkach trzyma sie do tych 2 tygodni. Z wosku to mozesz FK 1000p tester za 20 zl kupic ;)

Opublikowano
Coraz częściej oglądam Coli 476 i FK 1000P, widzę, że oba są bardzo popularne na forum. Endurance sobie odpuściłem, na rozpoczęcie zabawy z AD myślę, że wystarczy mi Nielsen Brillance :)

Nielsen jak najbardziej wystarczy - bardzo fajny środek. Z wosków na początek możesz zakupić tester FK1000 - na kilka woskowań spokojnie wystarczy a kosztuje ok. 20zł. ;)

Opublikowano
Chce zamowic prostownik,co polecicie ? Nie cche jakiegos szmelcu,ale mega profi tez byc nie musi.

Sam prostownik?Czy z funkcją odpalania? :o

Opublikowano
chetnie z ruzruchem,choc nie wiem czy te tanie beda dzialac.. Uzywalem takiego za 1500zl to odpalil auto od strzala,ale te za 200-300 to nie wiem ?
Opublikowano
chetnie z ruzruchem,choc nie wiem czy te tanie beda dzialac.. Uzywalem takiego za 1500zl to odpalil auto od strzala,ale te za 200-300 to nie wiem ?

A taki budżet...,ja korzystam z Telwin Dynamic 420,to 2,5tdi pali od strzała(700-800zł)

Mamy też taki mały,ale to taki najprostszy,co zawsze przy jakichś robotach przy samochodzie podpinam,bo wiadomo,mamy czas :-]

A tak to już musisz popatrzeć sam,już sama grubość żyły może powiedzieć,jaki to rozruchowy prostownik jest ;)

Opublikowano

patryczken16, Firma ok, mam żabę i sprawuje się świetnie. Nawet kupowałem z tej hurtowni, pod koniec tygodnia będę jechał do nich po prostownik. Jak chcesz mogę podpytać na miejscu ;)

Opublikowano

Podobna do 500tki, mniej pyli, bardziej tłusta ale jeśli chodzi o siłę cięcia w porównaniu do 500tki to nie zauważono żeby była DUŻA różnica - z innego forum poświęconego detailingowi.

Opublikowano

Panowie i Panie, czym dopieracie gąbki po cleanerze? Jak przy woskach, pastach itp nie ma problemu, tak przy praniu (ręcznym) padów po cleanerze (DJ LP / PB PP) nie moge dojśc końca z dopraniem tych padów :/

• Moderator
Opublikowano

Wrzucam do pralki razem z fibrami, na bodajze 30 stopni i samym proszkiem bez zadnych wybielaczy czy zmkeczaczy ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.