jeleniouchy Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ok, ale.czy miał porównanie do foamy 100?? Bo Pan z DetailerShop powiedział mi, ze w niej jest wygodniej rozwiązane montowanie filców, poza tym, że jej pojemność powinna mi swobodnie wystarczyć, a mam wrażenie ze jak zaleje ja na tyle żeby wystarczyło na caly samochod to juz mało miejsca zostanie na powietrze, które jak wiadomo jest "zyciem" opryskiwaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 jeleniouchy, myślę że Jacek dysponował całkiem sporą wiedzę na temat produktów Glorii FM10 ma 1 litr pojemności roboczej. Nie będę mówił, że namachać się nie trzeba ale tragedii też nie ma. Ja używałem jej do nanoszenia piany Magi zmieszanej z wodą demineralizowaną. Mam auto zbliżonych rozmiarów co Ty i na porządne spianowanie auta potrzebowałem 1,5 litra roztworu. Po nabraniu wprawy, 1 litr powinien Ci starczyć na cały samochód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeleniouchy Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 To juz wszystko wiem, trzeba będzie rozbić obie świnki skarbonki, bo w takim razie jeśli mówisz, że tą większą trzeba się namachac to tą mniejszą to będzie mordęga. Dziękuję Ci bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Co lepsze VP BananaWax czy może MEGUIARS DEEP CRYSTAL STEP 3 CARNAUBA LIQUID WAX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Co lepsze VP BananaWax czy może MEGUIARS DEEP CRYSTAL STEP 3 CARNAUBA LIQUID WAX? Czemu właśnie te produkty?? Czym się sugerowałeś wyborem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Nie chcę zbyt dużo kasy przeznaczać póki co na kosmetyki, a moja uczniowska kieszeń też nie bardzo mi na to pozwala i dlatego właśnie na takich produktach zawiesiłem oko może lepiej zrezygnować z Endurance i wybrać jakiś tańszy odpowiednik, a dołożyć trochę do lepszego wosku? Jak wyglądają opony po Brillance od Nielsena lub AUTO FINESSE GLOSS TYRE DRESSING? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas207 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Z małym budzetem rozejrzalbym sie za woskami Dodo Juice, samplery mozna kupic w cenie 30-50 zl, spokojnie starcza na kilka woskowan, a zobaczysz co Ci sie podoba etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Coraz częściej oglądam Coli 476 i FK 1000P, widzę, że oba są bardzo popularne na forum. Endurance sobie odpuściłem, na rozpoczęcie zabawy z AD myślę, że wystarczy mi Nielsen Brillance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chabsu Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Briliance bardzo fajny srodek, u mnie przy dobrze wyczyszczonej oponie i odpowiednich warunkach trzyma sie do tych 2 tygodni. Z wosku to mozesz FK 1000p tester za 20 zl kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Chce zamowic prostownik,co polecicie ? Nie cche jakiegos szmelcu,ale mega profi tez byc nie musi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Coraz częściej oglądam Coli 476 i FK 1000P, widzę, że oba są bardzo popularne na forum. Endurance sobie odpuściłem, na rozpoczęcie zabawy z AD myślę, że wystarczy mi Nielsen Brillance Nielsen jak najbardziej wystarczy - bardzo fajny środek. Z wosków na początek możesz zakupić tester FK1000 - na kilka woskowań spokojnie wystarczy a kosztuje ok. 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Chce zamowic prostownik,co polecicie ? Nie cche jakiegos szmelcu,ale mega profi tez byc nie musi. Sam prostownik?Czy z funkcją odpalania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Sam prostownik?Czy z funkcją odpalania? chetnie z ruzruchem,choc nie wiem czy te tanie beda dzialac.. Uzywalem takiego za 1500zl to odpalil auto od strzala,ale te za 200-300 to nie wiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Sam prostownik?Czy z funkcją odpalania? chetnie z ruzruchem,choc nie wiem czy te tanie beda dzialac.. Uzywalem takiego za 1500zl to odpalil auto od strzala,ale te za 200-300 to nie wiem ? A taki budżet...,ja korzystam z Telwin Dynamic 420,to 2,5tdi pali od strzała(700-800zł) Mamy też taki mały,ale to taki najprostszy,co zawsze przy jakichś robotach przy samochodzie podpinam,bo wiadomo,mamy czas A tak to już musisz popatrzeć sam,już sama grubość żyły może powiedzieć,jaki to rozruchowy prostownik jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 po jakim czasie polerować rainx w temp okolo 8-9 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 http://allegro.pl/prostownik-12-24v-van ... 94578.html ten mi sie podoba i mam takiego na miejscu,ale.. co to znaczy: ZNAMIONOWA POJEMNOŚC AKUMULATORÓW 90/180 Ah ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 to znaczy, że przy 12V możesz ładować aku do 90ah, a przy 24V do 180ah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 czyli nada sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 patryczken16, Firma ok, mam żabę i sprawuje się świetnie. Nawet kupowałem z tej hurtowni, pod koniec tygodnia będę jechał do nich po prostownik. Jak chcesz mogę podpytać na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaczinto Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Ktoś już wie coś więcej na temat Menzerny FG400? Jak agresywność w porównaniu do FG500, wykończenie itd.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Podobna do 500tki, mniej pyli, bardziej tłusta ale jeśli chodzi o siłę cięcia w porównaniu do 500tki to nie zauważono żeby była DUŻA różnica - z innego forum poświęconego detailingowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 DG 652 nada się pod FK 1000P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas207 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Pod Colli sie nadaje, wiec pod Hi - Tempa tez sie pewnie nada. Ja w kazdym razie mam zamiar wlasnie wrzucic FK na DG 652 w najblizszym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Panowie i Panie, czym dopieracie gąbki po cleanerze? Jak przy woskach, pastach itp nie ma problemu, tak przy praniu (ręcznym) padów po cleanerze (DJ LP / PB PP) nie moge dojśc końca z dopraniem tych padów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Wrzucam do pralki razem z fibrami, na bodajze 30 stopni i samym proszkiem bez zadnych wybielaczy czy zmkeczaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi