Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wrzucam tutaj pytanie gdyż w poście dot. B2B odpowiedzi brak... a zatem pytam jak z trwałością B2B? zakupiłem parę dni temu Brillance i jeszcze (być może) mógłbym wymienić na B2B właśnie... idąc dalej to jaki znany Wam preparat nie patrząc na cenę utrzymuje się najdłużej na oponach?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
utrzymuje się najdłużej na oponach?

W jakim sensie:

-poczernienia opony?,

-odpychania wody?,

-kropelkowania?.

Tak na serio, na dzień dzisiejszy najlepszy stosunek cena :jakość :wygląd :"prestiż" :evil: ma SV Pneu. Z Tyre jest także b. fajny ale 2x droższy, PA EngelHoney także trochę niszczy budżet ceną. Brillance jest cholernie tłusty ale może oczekujesz takiego efektu. Co do B2B nawet nie wiem co to za twór do opon i jak to działa :evil:

Opublikowano

Testowałem B2B i jeśli chcesz naturalne wykończenie bez świecenia się to go bierz, jeżeli natomiast zależy ci na max świecących się oponach to bierz Brillance

• Moderator
Opublikowano
idąc dalej to jaki znany Wam preparat nie patrząc na cenę utrzymuje się najdłużej na oponach?

Meguiar's Endurance.

Back2Black polozylem na opony w Galaxy, ktore jest w PSB, wiec mozesz zobaczyc jaki jest po nim efekt.

Opublikowano
@Koli_7

Kilka dni? Będzie aż tak ciężko z tym SSR2 ręcznie?

Będzie :P Jeden mały element może i z godzinę zająć jak ma być dobrze zrobiony.

Najlepiej rób po elemencie po parę wypracowań pasty aż do zadowalającego efektu i dopiero potem bierz się za następny element.

• Administrator
Opublikowano

Jeżeli nie ma sensownej podszywki od spodu, to będzie rysował na 100% . Auto rozumiem garażowane ?

Opublikowano
Auto rozumiem garażowane

Nie stoi pod domem. ale myślę aby na wakacje do Chorwacji kupić aby przed słońcem trochę ochronić :D

• Administrator
Opublikowano

Jeżeli problem dotyczy auta z profilu, to w ogóle nie ma o czym mówić bo wpływ tego słońca będzie pomijalny. Poza tym jeżeli pokrowiec = idealnie czyste auto , ale dalej uważam że pokrowiec pod chmurką to marny pomysł dla detailera.

Opublikowano

Jak mają się pady firmy lare w stosunku do flexipads? które będą odpowiednikami białego, żółtego i pomarańczowego pod menzerne i czy warto je kupić?

Opublikowano

Lare żółty, pomarańczowy są ok

Biały polishing potrafi zostawice holo z finishem.

Czarny jest calkiem w porządku do cleanerów i delikatnego finishu.

Bardziej podeszły mi nacinane.

Opublikowano

Pady Lare sa przede wszytkim większe i jakoś bardziej "mięsiste"

Flexi biały - Lare żółty

Flexi żółty - Lare pomarańczowy

Flexi pomarańczowy - Lare biały chociaż wydaje się bardziej miękki od flexi

Ja sobie chwalę i jedne i drugie ale biały flexi chyba jest twardszy od żółtego lare.

Ogólnie powinny wszytskie firmy trzymać się tych samych kolorów byłoby prościej...

Po praniu Lare szybciej się rozkleja niż Flexi, ale ma ta zaletę że czarny Lare jest bardzo delikatny a Flexi takiego nie ma. generalnie ja musze mieć po 2 komplety z każdej marki- wtedy jest komfort pracy.

Opublikowano

witam co polecicie do czyszczenia i pielegnaci skóry jestem nowy w temacie, zastosowanie na myjni recznej cos z Meguiar,s lub z Zaino bo do tego mam dostep od reki. dz.

Opublikowano
Ile piany idzie na 1 samochód ? Dokładnie chodzi mi o ValetPRO pH Neutral Snow Foam. Proporcje raczej 30ml piany na litr wody.

Chodzi o pianownicę ręczną? proporcja polecam tak z 35ml/l

1l na niewielki samochód styknie ;)

Opublikowano

90zł za 5l, 5l to 143 odlewki po 35ml, czyli 63gr za litr gotowego roztworu... nawet żeby Ci miało iść 2l (mi tak idzie - lubie sobie pośnieżyć więcej) to 1.25zł to nie majątek dopłaty za jedno mycie

Opublikowano

Kurcze nie zrozumiałem tamtego postu.. Wybaczcie, zły dzień ;) Zrozumiałem, że 1l piany na samochód idzie. Ok, teraz wszystko jasne.

Czytałem, że idzie zrobić korekte ultimate compound maszynowo ? jest to prawda ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.