barry_1 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 wrzucam tutaj pytanie gdyż w poście dot. B2B odpowiedzi brak... a zatem pytam jak z trwałością B2B? zakupiłem parę dni temu Brillance i jeszcze (być może) mógłbym wymienić na B2B właśnie... idąc dalej to jaki znany Wam preparat nie patrząc na cenę utrzymuje się najdłużej na oponach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 utrzymuje się najdłużej na oponach? W jakim sensie: -poczernienia opony?, -odpychania wody?, -kropelkowania?. Tak na serio, na dzień dzisiejszy najlepszy stosunek cena :jakość :wygląd :"prestiż" ma SV Pneu. Z Tyre jest także b. fajny ale 2x droższy, PA EngelHoney także trochę niszczy budżet ceną. Brillance jest cholernie tłusty ale może oczekujesz takiego efektu. Co do B2B nawet nie wiem co to za twór do opon i jak to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Testowałem B2B i jeśli chcesz naturalne wykończenie bez świecenia się to go bierz, jeżeli natomiast zależy ci na max świecących się oponach to bierz Brillance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 idąc dalej to jaki znany Wam preparat nie patrząc na cenę utrzymuje się najdłużej na oponach? Meguiar's Endurance. Back2Black polozylem na opony w Galaxy, ktore jest w PSB, wiec mozesz zobaczyc jaki jest po nim efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 @Koli_7 Kilka dni? Będzie aż tak ciężko z tym SSR2 ręcznie? Będzie Jeden mały element może i z godzinę zająć jak ma być dobrze zrobiony. Najlepiej rób po elemencie po parę wypracowań pasty aż do zadowalającego efektu i dopiero potem bierz się za następny element. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Taki pokrowiec na auto bedzie rysował lakier ? http://allegro.pl/pokrowiec-ford-mondeo ... 98872.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Jeżeli nie ma sensownej podszywki od spodu, to będzie rysował na 100% . Auto rozumiem garażowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Auto rozumiem garażowane Nie stoi pod domem. ale myślę aby na wakacje do Chorwacji kupić aby przed słońcem trochę ochronić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Jeżeli problem dotyczy auta z profilu, to w ogóle nie ma o czym mówić bo wpływ tego słońca będzie pomijalny. Poza tym jeżeli pokrowiec = idealnie czyste auto , ale dalej uważam że pokrowiec pod chmurką to marny pomysł dla detailera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Jak mają się pady firmy lare w stosunku do flexipads? które będą odpowiednikami białego, żółtego i pomarańczowego pod menzerne i czy warto je kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Lare żółty, pomarańczowy są ok Biały polishing potrafi zostawice holo z finishem. Czarny jest calkiem w porządku do cleanerów i delikatnego finishu. Bardziej podeszły mi nacinane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Royal Szczecin Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Pady Lare sa przede wszytkim większe i jakoś bardziej "mięsiste" Flexi biały - Lare żółty Flexi żółty - Lare pomarańczowy Flexi pomarańczowy - Lare biały chociaż wydaje się bardziej miękki od flexi Ja sobie chwalę i jedne i drugie ale biały flexi chyba jest twardszy od żółtego lare. Ogólnie powinny wszytskie firmy trzymać się tych samych kolorów byłoby prościej... Po praniu Lare szybciej się rozkleja niż Flexi, ale ma ta zaletę że czarny Lare jest bardzo delikatny a Flexi takiego nie ma. generalnie ja musze mieć po 2 komplety z każdej marki- wtedy jest komfort pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewczu Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 witam Czy tricolor można nakładać cleaner i wosk i polerować mikrofibrą czy wosk lepeij nakładać np. miękkim aplikatorem megsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Czy tricolor można nakładać cleaner i wosk Cleaner tak ale wosk aplikatorem megsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewczu Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 oczywiście tricolor miękką stroną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costa de sol Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 witam co polecicie do czyszczenia i pielegnaci skóry jestem nowy w temacie, zastosowanie na myjni recznej cos z Meguiar,s lub z Zaino bo do tego mam dostep od reki. dz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 costa de sol, Z9/Z10. Tylko nie wiem, czy na myjni szybko nie zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costa de sol Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 a cos do uzytku komercyjnego z dostepnych produktów na forum.dz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Ile piany idzie na 1 samochód ? Dokładnie chodzi mi o ValetPRO pH Neutral Snow Foam. Proporcje raczej 30ml piany na litr wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Ile piany idzie na 1 samochód ? Dokładnie chodzi mi o ValetPRO pH Neutral Snow Foam. Proporcje raczej 30ml piany na litr wody. Chodzi o pianownicę ręczną? proporcja polecam tak z 35ml/l 1l na niewielki samochód styknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 To troche dużo a piana tania nie jest.. Dzięki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 To troche dużo a piana tania nie jest.. Dzięki, pozdrawiam 30ml na auto to dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 90zł za 5l, 5l to 143 odlewki po 35ml, czyli 63gr za litr gotowego roztworu... nawet żeby Ci miało iść 2l (mi tak idzie - lubie sobie pośnieżyć więcej) to 1.25zł to nie majątek dopłaty za jedno mycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Kurcze nie zrozumiałem tamtego postu.. Wybaczcie, zły dzień Zrozumiałem, że 1l piany na samochód idzie. Ok, teraz wszystko jasne. Czytałem, że idzie zrobić korekte ultimate compound maszynowo ? jest to prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 14 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Korekty moze nie, ale polerke na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi