Marcin_ko7 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 cubstone Sprobuj VP CITRUS TAR & GLUE REMOVER. Miałem cos podobnego i to pomogło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek318 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 1. ile razy można polerować samochód np. takim UC jeżeli rysy są widoczne ale nie bardzo głębokie. Wiem że nie da się dokładnie sprecyzować, ale jak to w praktyce wygląda? Mam np. octavie kolor czarna perła z troche zapuszczonym, ale oryginalnym lakierem. Ile mniej więcej ściera się lakieru podczas aplikacji UC polerką obrotową? 2. podczas polerowania mniej obyta osoba w polerowaniu powinna korzystać raczej z miękkich padów. czy do UC można stosować czarny bardzo miękki pad? 3. czy po skończonej korekcie efekt będzie długotrwały przy okresowym aplikowaniu ( co 3-5 miesięcy) np. cleanera lekkościernego lub pasty typu finish? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 25 Października 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 1. ile razy można polerować samochód np. takim UC jeżeli rysy są widoczne ale nie bardzo głębokie. Wiem że nie da się dokładnie sprecyzować, ale jak to w praktyce wygląda? Mam np. octavie kolor czarna perła z troche zapuszczonym, ale oryginalnym lakierem. Ile mniej więcej ściera się lakieru podczas aplikacji UC polerką obrotową? Wielokrotnie mozna polerowac, nie sadze by wyszlo ponad 1 mikron. 2. podczas polerowania mniej obyta osoba w polerowaniu powinna korzystać raczej z miękkich padów. czy do UC można stosować czarny bardzo miękki pad? UC nie powinienes narobic biedy kazdym padem, jednak do mocno tnacych podchodzilbym ostroznie. Wg mnie sredni pad powinien byc ok. 3. czy po skończonej korekcie efekt będzie długotrwały przy okresowym aplikowaniu ( co 3-5 miesięcy) np. cleanera lekkościernego lub pasty typu finish? Wszystko zalezy jak bedzie dbal o samochod. Im lepiej tym dluzej auto pozostanie nie porysowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chabsu Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Panowie krotkie pytanie, oplaca sie brac Quick Waxa od Poorboysa? Jakbym mial szukac opini to by mi zeszlo pol dnia a z opisu na stronach malo co wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Całkiem ładnie kropelkuje, nawet przez 2 tygodnie. Niestety przy takiej temp jak teraz ciężko jest go dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobbi Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Czy na takie cudo co się nazywa diamondbrite diamond cut można nakładać jeszcze colli 476? czy to jest ten sam typ produktu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomino Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Scholl S3 gold – czy faktycznie można nim uzyskać efekt od usunięcia niedoskonałości do idealnego połysku zmieniając tylko twardość padów, czy jednak lepiej na koniec użyć czegoś typu S40? Chodzi mi po pracę maszyną DA, jeśli ma to znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 S3gold potrafi zostawić połysk na niebieskim padzie na DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Pytanie do osób, które miały styczność z Nielsen Odourkill. Sądziłem, że jest to gotowy do użycia produkt. Tymczasem na opakowaniu jest informacja, że jest to koncentrat i należy to stosować w rozcieńczeniu 1-2% z zimną wodą Przy rozcieńczeniu 2% to by dało 25litrów gotowego środka... To nie jest żaden błąd w tłumaczeniu? W jakim rozcieńczeniu stosowaliście ten środek i czy stosowany bez rozcieńczenia może źle wpływać na powierzchnię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alvin234 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam jakiego tri colora użyć do korekty lakieru. Środkiem do korekty będzie Meg UC. - Czarno niebiesko biały http://allegro.pl/flexipads-reczny-apli ... 96309.html - Czarno czerwono zółty http://allegro.pl/flexipads-tricolor-la ... 01920.html Czy czymś te aplikatory się różnią? Czy aby tylko kolorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomino Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 S3gold potrafi zostawić połysk na niebieskim padzie na DA. Dziękuję za odpowiedź. Widzę, że po s3g robiłeś jeszcze przejazd s40 na pomarańczowym - robi ròżnicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 do zwyklego monitora komputerowego moge podlaczyc dekoder Tv ? czy musi monitor byc z tunerem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 26 Października 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Jak ma odpowiednie wejście, np. hdmi, euro to powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Czy górna cześć glori fm10 pasuje do zbiornika 2l KWAZAR VENUS PRO+ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobbi Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Jak sie pozbyć niewidzialnej wycieraczki autolandu z szyby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Sam sobie odpowiem w sprawie Nielsen Odourkill Może przy okazji komuś innemu się to przyda. Zrobiłem rozcieńczenie 5% i mam wrażenie, że 1-2% o których wspomniał producent to nie jest "lanie wody" Jeszcze dobrze nie przetestowałem tego produktu ale zapowiada się świetnie a stosunek ceny do jakości to rewelacja Gobbi, obawiam się, że tylko mechanicznie ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek318 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 po aplikacji tleneku ceru napewno zejdzie, patrz allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Jak sie pozbyć niewidzialnej wycieraczki autolandu z szyby? Środek do czyszczenia szkła: Glass Science Glass Scrub, Duragloss Nu-Glass, Autoglym Car Glass Polish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Autoglym Car Glass Polish Mam ten środek ale jeszcze nie uzywałem. Czym to aplikować: tricolorem, słoneczkiem, MF, maszyną z filcem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Maszyna z średnio-twardą gąbką, tricolor, słoneczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Jak myjecie deskę w środku auta apc? Przed nałożeniem dresingu 1. psikacie nim i wycieracie MF? 2. psikacie na mf/aplikator z mf i wycieracie kokpit? 3. rozrabiacie w misce i moczycie mf i myjecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 rustin, bramka nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Jak myjecie deskę w środku auta apc? Przed nałożeniem dresingu 1. psikacie nim i wycieracie MF? 2. psikacie na mf/aplikator z mf i wycieracie kokpit? 3. rozrabiacie w misce i moczycie mf i myjecie? . 1 oraz 2 zależy jak, gdzie, itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proton789 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Ktoś już próbował podłączyć lapka bądź kompa do telewizora kablem VGA-HDMI ? Jak tak to jak z jakością ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damin Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jak myjecie deskę w środku auta apc? Przed nałożeniem dresingu 1. psikacie nim i wycieracie MF? 2. psikacie na mf/aplikator z mf i wycieracie kokpit? 3. rozrabiacie w misce i moczycie mf i myjecie? . 1 oraz 2 zależy jak, gdzie, itp Ja to robię w ten sposób: Lekkie zabrudzenia: psikam APC i wycieram mikrofibrą (najpierw wilgotną, później suchą) Mocniejsze zabrudzenia: psikam APC, szoruje pędzelkiem i wycieram mikrofibrą (najpierw wilgotną, później suchą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi