PitBull89 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Panowie potrzebuję porady dosyć szybkiej jutro chcę zrobić zakupy i zastanawiam się jaki wosk wybrać do 150zł czy Petes 53 czy NXT 2.0 lakier dosyć w dobrej kondycji po korekcie kolor ciemny . Chodzi mi o dosyć mocny blask co do trzymania to może byc max 1 miesiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devdill Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 kodex, nie ma się co przejmować . Sam narobiłem sobie ładnego bigosu w samochodzie, gdy pierwszy raz wziąłem do ręki polerkę mechaniczną. ale człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach, także trzeba wyciągnąć wnioski i działac dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodex Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Ultimate CompoundZajrzałem na 2 sklepy internetowy + meguiars.pl i nie ma tej pasty A czy byłby jakiś miły kolega i ocenił szkody na żywo i ewentualnie byłby miły podejść do tematu maszyną? Ja mam stracha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 kodex, zajrzyj do działu giełda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devdill Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 kodex, Rzeczywiście w Wawie chyba nie dostaniesz. Mogę ze swojej strony odsprzedać Ci jeżeli chcesz ową pastę lub ktoś z użytkowników poleci Ci coś w zastępstwie UC. Poza tym, polerką a już tym bardziej ręczną, większych szkód nie narobisz zapewne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodex Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 zajrzyj do działu giełda.Bez pokazywania paluchami Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 czy FK 1000p w małych opakowaniach 59ml to przetopy wlasne czy oryginalne woski w testerach??? Idzie dostac taki tester i zastanawiam się czy warto czy bedzie raczej kiszka bo okaże sie na jakiś przetopek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Angelo, Oryginalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Używał ktos glori do rozpylania presprayu ? konkretnie prespray tersusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas207 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Tak. Jak pralismy tapicerke w Scenicu cash'a to jako presprey wlasnie Tersus z Glorii był grany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Marcin_ko7, a konkretnie o który model glorii pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 fm10 oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 24 Października 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Tak. Jak pralismy tapicerke w Scenicu cash'a to jako presprey wlasnie Tersus z Glorii był grany czysty czy w jakims rozcienczeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 W sumie sam jestem ciekaw jak dużo siły i czasu trzeba włożyc w polerkę samochodu by uszkodzic lakier. Ręcznie z UC i Tricolorem chyba niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas207 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Tak. Jak pralismy tapicerke w Scenicu cash'a to jako presprey wlasnie Tersus z Glorii był grany czysty czy w jakims rozcienczeniu? Rozcienczany, bo to prespray w proszku był. Ale co i w jakim stezeniu to mnie nie pytaj, bo nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Panowie robię nowe przyłącze kanalizacyjne na myjni, dostałem z WIK-ku pytanie jakie to będą ścieki ? hmm jak to się poprawnie nazywa ? substancje ropopochodne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 substancje ropopochodne ? tak plus detergenty przynajmniej tak to brzmiało jak ostatnio przeglądałem projekt bud. na myjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Nie mogę doczyścić maski przy E39 Do tej pory próbowałem Truckiem 1:3 i Dimerem 1:5 z Glorii. Efekt zerowy. Jakieś pomysły, czym to bezpiecznie ruszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wercyngetoryx Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 cz@rek Tak. Ścieki zawierające substancje ropopochodne. I o ile nie ma, to na przyłączu kanalizacyjnym powinien być separator subst. ropopochodnych, a za nim (zgodnie z kierunkiem przepływu) studzienka do poboru próbek. Przynajmniej takie są ogólne zasady odprowadzania ścieków zawierających takie subst. do kanalizacji. Nie znam lokalnych uwarunkowań, stanu istniejącego, warunków przyłączeniowych itd itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 substancje ropopochodne ? tak plus detergenty przynajmniej tak to brzmiało jak ostatnio przeglądałem projekt bud. na myjnie Której myjni ? A tak po za tym to Ty zajmujesz się projektami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Której myjni ? w Niemodlinie A tak po za tym to Ty zajmujesz się projektami ? Starostwo Wydz. Budownictwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 cz@rek, Domyślam się że codziennie śmigasz do Niemodlina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 cz@rek, Domyślam się że codziennie śmigasz do Niemodlina ? Nie pracuje w Opolu na Rondzie (czasem śmigam po powiecie) tam gdzie jest wydz. komunikacji, a Niemodlin poprostu należy do Powiatu Opolskiego i akurat nim się zajmuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 25 Października 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 cz@rek, Używaj znaków przestankowych, bo nie da się tego czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nivea Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Panowie robię nowe przyłącze kanalizacyjne na myjni, dostałem z WIK-ku pytanie jakie to będą ścieki ? hmm jak to się poprawnie nazywa ? substancje ropopochodne ? dziwne, że najpierw o to pytają...mogą wystawić warunki budowy z odpowiednim zapisem od razu... ale cóż... tak czy siak zapis ten będzie brzmiał mniej więcej tak: "ścieki poprodukcyjne z myjni przed wprowadzeniem do kanalizacji należy oczyścić z substancji ekstrahujących się eterem naftowym zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Środowiska w sprawie dopuszczalnych mas substancji, które mogą być odprowadzane w ściekach przemysłowych z dnia 27 lipca 2004r. (Dz. U. nr 180, poz. 1867), Rozporządzeniem Ministra Środowiska w sprawie substancji szczególnie szkodliwych dla środowiska wodnego, których wprowadzanie w ściekach przemysłowych do urządzeń kanalizacyjnych wymaga uzyskania pozwolenia wodnoprawnego z dnia 10 listopada 2005r. (Dz. U. nr 233, poz. 1988) oraz Rozporządzeniem Ministra Budownictwa w sprawie sposobu realizacji obowiązków dostawców ścieków przemysłowych oraz warunków wprowadzania ścieków do urządzeń kanalizacyjnych z dnia 14 lipca 2006r. (Dz. U. nr 136, poz. 964)" Sprowadza się to do zabudowy na przyłączu separatora - jak już wspomniano parę postów wyżej. Miejsce kontroli jakości ścieków to sprawa do dogadania z Wodociągami - nie ma konieczności zabudowy studzienki TYLKO do tego celu - może to być któraś studnia na przykanaliku - zależy od konkretnego przypadku. Odpisz, że będą to ścieki zawierające niewielkie ilości substancji ropopochodnych i detergentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi