Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rickson, ja mam w kuchni ciemne frony lakierowane na połysk i co kilka dni przemywam QD.

Co kilka tygodni psiknę Optimum Car Wax bo szybko się robi i nie trzeba się bawić w docieranie. Po prostu lekkie przetarcie mikrofibrą i nie ma smug, a zostawia bardzo śliską powierzchnię.

ONR do mycia będzie OK.

Też myślałem o dotykowych, ale nie do lakierowanych.

Przy uchwytach za to mam rysy od paznokci jak przy klamkach samochodowych. Sam nie wiem co byłoby lepsze :D

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

rickson, Polecam PA Presto do takich zadań :good: ale bardziej ekonomicznie to pewnie każdy QD da radę, np rozrobić szampon DG 931 ;)

Jak chcesz to dzisiaj na spot mogę Ci wziąć presto to sobie przetestujesz ;)

Opublikowano
Czego używac do mycia, nowych, lakierowanych frontów w kuchni żeby jak najdłużej był "jak nowe"?

Myślałem o Optimum no rinse, może jakiś QD? Wszystko na dotyk więc paluchów będzie dużo.

U mnie do tego służy PB Spray & Gloss, sprawdza się rewelacyjnie (zapach pasuje do domu, występuje w niedrogich butelkach 32oz, bardzo szybko się dociera). W ogóle QD w domu bardzo się przydaje.

• Administrator
Opublikowano
akiś specjalny? czy obojętne jaki ?

Fajnie się sprawdza Cleaner Fluid i Esclate Lotion, innych nie miałem okazji testować w tej roli ale podejrzewam że inne też się sprawdzą.

Opublikowano

czy to normalne, że sv car bath (1 nakrętka na ok. 8 l - woda ok. 40 stopni) się praktycznie nie pieni? czy mogę dodać odrobinę piany aktywnej? może po prostu więcej szamponu?

Opublikowano

Panowie jaki środek wybrać do usunięcia rys i kolistych zarysowań? Myślałem o Meguiars Scratch 2.0, Ultimate Compound i Autoglym paint renovator. Ktoś używał i może polecić któryś z nich? Aplikacja ręczna

• Moderator
Opublikowano

andrzej166, nie, to nie jest normalne :o

może coś jest nie tak z szamponem?

a dolewać aktywnej piany do SV car batha to wg mnie profanacja :thumbdown:

Opublikowano
Czy można stosować husteczki nawilżane (takie dla dzieci) do przecierania skóry naturalnej?

żona czasami czyści tak kanapę w domu i jakoś nie było nigdy problemów :o

Opublikowano

Mam szybkie pytanie.

Jutro robię korektę lakieru ręcznie UC Megsa ale nie mam IPA. Czy po przejechaniu UC zamiast IPA mogę przejechać polerowany element cleanerem Dodo Juice Lime Prime :o ??? żeby zobaczyć efekt.

A i przypomniało mi się:

Załóżmy że podzielę sobie taśmą klapę na kilka części tak jak do 50/50. Po odklejeniu taśmy żeby nie nie zajeżdżać tą część zrobioną - to trzeba równiutko zakleić taśmą miejsce zrobione??? Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć

Opublikowano
Mam szybkie pytanie.

Jutro robię korektę lakieru ręcznie UC Megsa ale nie mam IPA. Czy po przejechaniu UC zamiast IPA mogę przejechać polerowany element cleanerem Dodo Juice Lime Prime :o ??? żeby zobaczyć efekt.

Nie

Opublikowano

W 3 samochodach skończyły mi się zapaszki Ambi Pur Tobbaco.

Wyciągnąłem flakonik, z flakonika gąbczastą pałkę która zaciąga płyn i zauważyłem że można to powtórnie czymś napełnić.

Nie znalazłem niestety dedykowanego płynu ambi pur by kolejny raz to uzupełnić.

Znacie jakieś dobre zamienniki którmi mogę napełnić ponownie mały flakonik ambipura?

Mowa o tym wynalazku:

http://allegro.pl/zapach-samochodowy-am ... 58728.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.