Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zestawie do cquartza są takie waciki do nakładania. Można je zastąpić bez problemu zwykłymi wacikami kosmetycznymi?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

wczoraj woskowałem auto, a przed woskowaniem użyłem DJ LP.

Wszystko fajnie, ale jak próbowałem robić to maszyną (DA z miękką gąbką) to na lakierze zostawał ślad i bardzo trudno było mi to dotrzeć. Przy ręcznym nakładaniu nie było problemu.

Zależało mi na użyciu maszyny, bo od korekty minęło już kilka miesięcy i mam delikatne swirle na lakierze... co robię źle? za mało cleanera na padzie?

Opublikowano
szoszon1983, jakiego rodzaju slady? Ciemne mazy?

takie bardziej hologramy, widoczne pod światło...

czyli więcej chemii na gąbkę następnym razem.

Opublikowano

Zazwyczaj jak chwalimy się kropelkowaniem to podajemy kiedy był nakładany wosk i jaki przebieg. Czy przebieg ma znaczenie przy znikaniu wosku? Zakładam że nawoskowałem auto i w 3 dni przejechałem 3 tyś kilometrów świeży wosk ale duży nalot wosk znika czy dalej dzielnie siedzi jak świeży?

Opublikowano
czyli więcej chemii na gąbkę następnym razem

może i tak, może trzeba zmienić pada na innego? jaki do tej pory, może zmniejszyć obroty...może...może...może...ostatnio na nowo odkrywam aplikację cleanera ręcznie ;)

Opublikowano

Czym usunąć żywicę która leży na aucie od 2mc? Chodzi o łatwy sposób, będę miał auto do korekty tylko na 2 dni, a napaćkana cała maska i dach, więc sporo... Żywica z jakiej sosny podobno.

• Moderator
Opublikowano

O nim tez bym pomyslal, ale nie sprawdzalem, wiec nie podpowiadam. Sam sprobuj i daj znac :)

Opublikowano

Hello mam takie pytnko odnosnie wosku turtle wax w plynie czy mozna go uzyc jako QD po myciu autka. Na aucie lezy natty's red a turtle stoi I sie marnuje u kolegi w garazu bo mu zona kupila, a ja go przekonalem do troche lepszego wosku. Pozdrawiam

• Partner forum
Opublikowano

cyymek, Skoro to spray wax to jako QD nie bardzo jeżeli na aucie jest jakiś lekki kurz itp, ale jeżeli auto jest czyste i suche to do ożywienia efektu powinien być ok. Osobiście nie używałem więc sprawdź czy przypadkiem efekt po nim nie będzie gorszy :o

Opublikowano

Pytanie odnośnie plastików zewnętrznych.

Co na surowych plastikach zewnętrznych leży bardzo długo i je odświeża i zabezpiecza?

GTechniq C4 Permanent Trim Restorer - piszą do dwóch lat

Black Wow, kiedyś coś o nim pisano na forum

Może coś jeszcze? Może być z rynku Amerykańskiego bo tam będę owy produkt kupował.

Pozdrawiam Michał

Opublikowano

W czym najlepiej wysyłać kosmetyki pocztą lub firmą kurierską ??koperta bąbelkowa czy jakiś kartonik i jaką opcje wysyłki wybrać żeby było w miarę możliwości tanio i bezpiecznie ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.