LZ Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 weglus, jak plastikowe są to UC sobie odpuść. AIO nie wiem jak się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 lz, plastikowe. jak rozumiem UC za mocne? możesz na mikrofibrze jakoś delikatnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Czy Scholl S17+ + pad polishing będą dobre jako one step na ori lakierze VW? Da się nim wykończyć bez hologramów? U mnie zostało delikatne holo, na początku niewidoczne pod halogenem. Położyłem cleaner, wosk i na słońcu widać minimalne holsy. Ostatnio na golfie 5 uzywalem s17 z padem flexipads polishing. Zero hologramow metoda zenitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 bobas, czyli da się, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mam Black Hole, czy warto dokupować Chemical Guys eXtreme shine EZ CREME GLAZE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Panowie czym zmyć zaschnięte APC na szybie ? są takie kropki i tzw waterspoty... benzyna ekstrakcyjna, płyn do szyb, i samo apc nie pomogło Mam to samo Mi polecili Autoglym Car Glass Polish, ale nie zamawiałem jeszcze, bo nad morzem byłem Ale spróbuje to octem przejechać najpierw EDIT: Czym przejechać ekran navi w Audi? O RNS-E dokładnie chodzi, cały w mikroryskach jest ten ekran, nie wiem co poprzednik z nim robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mam Black Hole, czy warto dokupować Chemical Guys eXtreme shine EZ CREME GLAZE? Black Hole dobrze sie sprawdza wiec ja bym nic nie kupowal. Sproboj nalozyc 2 warswty BH a efekt tez bedzie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 dzięki Damian ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 RadarVR6 napisał/a:Panowie czym zmyć zaschnięte APC na szybie ? są takie kropki i tzw waterspoty... benzyna ekstrakcyjna, płyn do szyb, i samo apc nie pomogło Mam to samo Mi polecili Autoglym Car Glass Polish, ale nie zamawiałem jeszcze, bo nad morzem byłem Ale spróbuje to octem przejechać najpierw Miałem dokładnie to samo, pod ręką był "Cif actifizz" w srayu, poradził sobie świetnie - wyczyścił wszystko a próbowałem to czyścić płynem do szyb itp i nie ruszało Fr0styyy., a ekran w RNS nie jest matowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Kinek, jest matowy. A tego Cifa też spróbuje do szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 szymon_k, wyglądają i pachną identycznie. Niedługo jak się zbiorę w sobie to zrobię porównanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 bardziej chodziło mi o działanie niż walory zapachowe czekam na porównanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 lz, plastikowe. jak rozumiem UC za mocne? możesz na mikrofibrze jakoś delikatnie? Jeżeli plastikowe to UC będzie za mocny. Sprawdzałem na niepotrzebnym, przezroczystym kawałku plastiku i zrobił się matowy. Co do AIO na tych szybkach to nie mam pojęcia czy zda to egzamin Połączenie raczej nietypowe, pewnie niewiele osób sprawdzało czy AIO sprawdzi się na tym polu Pewnie lepiej zainwestować w PlastX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Użyłem kiedyś Trippla od AF właśnie na szybce zegarów i powiem szczeże nie zauważyłem jakiś szczególnych efektów natomiast po zastosowaniu Duragloss'a 681 efekt był widoczny i szybka odżyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 a ja stosowałem Trippla tydzień temu na szybce zegarów właśnie w Volvo i pięknie ściągnęło wszelkie ryski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarnold Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam Z tego co czytam to już zauważyłem że nie ma sensu stosowania past tempo Czy pasta g3 farecla jest lepsza i nadaje się do polerki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 a ja stosowałem Trippla tydzień temu na szybce zegarów właśnie w Volvo i pięknie ściągnęło wszelkie ryski Chyba zamaskowalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 nie zamaskowało, wyprowadziło drobne ryski i zmatowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 AF Tripple nie jest przeciez scierny w ogole. Wlasnie jego zaleta jest to ze super maskuje, wez ipe do reki i zobacz sam chyba, ze ja sie nie znam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 jarnold Nadaje sie, ale wiekszosc osob ktore tutaj sa, pracuja w systemie ''na sucho'' miejsza masakra sie robi otoczenia i przyjemniej sie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Tripple jest jak najbardziej ścierny, delikatnie bo delikatnie ale do plastiku starczy bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Tripple jest jak najbardziej ścierny, delikatnie bo delikatnie ale do plastiku starczy bez problemu. Noted, szkoda, ze na stronie producenta tego nie podaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 no właśnie, bo już gotów byłem leciec do garażu sprawdzać IPĄ przecież mnie oczy nie mylą, dwa razy sprawdzałem czy zeszły rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zawiera środki polerujące i glaze, z przewagą tych polerujących (70/40 - polerujące/glaze) i oczywiście wosk. To cytat o AF Tripple z działu dystrybutorów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 O... a jednak całkiem sporo osób sprawdzało AIO na szybkach od zegarów Dobrze wiedzieć, że takie połączenie może się sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi