Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje zakupić jakiś mocny szampon... auto bez zabezpieczenia wiec może być pożeraczem wosków :D byle jak najlepiej doczyszczał...

A może zrobić delikatną dolewke apc lub czegoś innego ? co doradzacie ?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Hehe, ja wiem że aktywna pianka sobie lepiej poradzi, ale szampon nie jest dla mnie tylko dla kolesia, który nie ma pojecia o pianownicach i innych bajerach :P

No chyba że aktywna piana jako szampon z wiaderka ? :dontknow:

Opcja delewania 10ml apc i do tego szampon tez raczej nie wchodzi w gre, potrzebuje coś na gotowo...

Opublikowano

Czy ktoś miał styczność z jasną Alcantarą w Q7 ? Jeśli tak to jak zachowuje się przy czyszczeniu i jakie środki możecie polecić?

Opublikowano

Nie moge znalesc jednoznacznej odpowiedzi... Najlepszy cleaner do hi temp'a ?

mam achillesa ale moze kupie jeszcze cos... chciałbym cos co jeszcze wydłuży jego żywotnosc :):acute:

Opublikowano

Mam pytanie , myje auto szamponem Gold Class lub Meguiars Ultimate Wash & Wax , przy ostatnim myciu zabezpieczyłem woskiem Meguiars Ultimate Liquid Wax wosk wcześniej jednak dałem politure, starczy na długo . I moje pytanie , czym teraz po kazdym myciu mogę dodatkowo zabezpieczyć czy :

Meguiar's Gold Class Carnauba Premium Quik Wax 473ml

czy

FINISH KARE 425 Extra Slick Final Body Shine

a moze jednym i drugim ?

CZARNA PERŁA

Opublikowano
Czy ktoś miał styczność z jasną Alcantarą w Q7 ? Jeśli tak to jak zachowuje się przy czyszczeniu i jakie środki możecie polecić?

Alcantarę powinno się czyścić tylko środkami do Alcantary ze serii Oranje, Glipton i bardzo dobrze się sprawdza srodek AutoBrite, nie wcierać na siłę tylko delikatnie szczoteczką z włosia, a potem mikrofibra i też bardzo delikatnie

Opublikowano

Alcantarę powinno się czyścić tylko środkami do Alcantary ze serii Oranje, Glipton i bardzo dobrze się sprawdza srodek AutoBrite, nie wcierać na siłę tylko delikatnie szczoteczką z włosia, a potem mikrofibra i też bardzo delikatnie

Wiem, że środkami tylko przeznaczonymi do tego. Mam raceglaze ale się kończy i właśnie zastanawiam się nad AutoBrite. Skoro piszesz, że dobrze się sprawdza to trzeba wypróbować ;) Dzięki za odpowiedź.

• Administrator
Opublikowano

Macie jakieś doświadczenie z produktami firmy FraBer . Posiadają w swojej ofercie coś do czyszczenia felg? Może ktoś testował?

Opublikowano
Potrzebuje zakupić jakiś mocny szampon... auto bez zabezpieczenia wiec może być pożeraczem wosków :D byle jak najlepiej doczyszczał...

Atas Autobella, marketowy i mocny.

Opublikowano

hej, czy Menzerna 4000 a megs UC jest podobne właściwości ? mam troche swirli i kilka hologramów nie chce robić pełnej korekty :) Zastanawiam sie czym to przelecieć :ad:

Opublikowano

W jakim stężeniu tenzi Truck, oblecieć od 20 lat nieczyszczone wnęki ? Przy plastikowych nakładkach przy drzwiach nawet nierozcieńczony Surfex nie daje rady.

Opublikowano
hej, czy Menzerna 4000 a megs UC jest podobne właściwości ? mam troche swirli i kilka hologramów nie chce robić pełnej korekty :) Zastanawiam sie czym to przelecieć :ad:

dołączam się do pytania i mam następne, chcę użyć UC maszynowo, jaki pad będzie odpowiedniejszy, miękki czy średni?

Opublikowano

czy według was benzyna, którą przez nieuwagę polałem sobie błotnik obok wlewu podczas tankowania zmyje wosk (Colli po 3 tyg od nałożenia, myty tylko raz na bezdotyku z magi, około 1500 km przebiegu ;) )?

Opublikowano

Witam ,mam pytanko kupilem myjke black deceker i mam problem z pianownica .Musze kupic jakas lepsza bo ta z zestawu to jakas porazka .Moglby mi ktos doradzic jakis dobry model co by podpasowal?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.