krzysiek555 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Panowie i Panie jakie polecacie Aio?i czy jest sens aplikowac je na tricolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 krzysiek555, Scholl A15+, Pinnacle XMT 360 - ręcznie idzie nawet ładnie. Wiadomo, że praca ręczna to katorga, ale coś tam wymiziać da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 dzieki serdeczne a chery glaze?co sadzisz? a i jeszcze jednp pytanko chce polozyc glasura po tym aio czy uzyc jeszcze hdc przed woskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 krzysiek555, yyyy... jak masz HDC to odpuść AIO, tym bardziej cherry glaze, który sam w sobie nie jest zły - lecz nie w tym zestawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 misiasty86, jak masz możesz spróbować jeszcze NuGlass albo Car Glass Polish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 quadrifoglio, CGP nie usuwa RainX bo próbowałem. Dowolna pasta finishowa na 3colorze i zejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 krzysiek555, yyyy... jak masz HDC to odpuść AIO, tym bardziej cherry glaze, który sam w sobie nie jest zły - lecz nie w tym zestawieniu. rozumiem tylko kumpel mnie prosil zebym mu auto troszke ogarnal bez korekty i pomyslalem o tym aio ,czyli mowisz tak jak u siebie hdc i glasur? ja u siebie co miesiac klade bo tego do konca zycia nie zuzyje chyba hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Pytanie. Jak usunąc niewidzialna wycieraczke z szyb?? . Próbowałem juz chyba wszystkiego łacznie z IPA . Benzyna ekstrakcyjna i RainX robi papa. Wiem, bo kilka dni temu zmywałem z przedniej, bo w nocy z tym jechać w deszczu to jakaś porażka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_135 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam, Dostałem na próbę APC Temachem. Na opakowaniu jest napisane, że do wnętrz 1:50. Mogę spróbować 1:10, czy to ryzyko? APC rozcieńczyć i aplikować nasączoną roztworem MF, czy jak? I czekać chwilę, z minutę, czy od razu drugą, czystą MF wycierać? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 jarek_135, Czego od razu 1:10 ? Sprawdź jakie stężenie będzie odpowiednie dla czyszczonej powierzchni, bez sensu będzie jechanie tego dużo mocniejszym roztworem niż trzeba.. sprawdź na wszelki wypadek w malo widocznym miejscu czy nie sieje zniszczeń twoja mikstura APC rozcieńczyć i aplikować butelka + atomizerChwilkę poczekaj, tylko tak żeby czyszczona powierzchnia nie zdążyła wyschnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Czy otwartego Carbona trzeba koniecznie trzymać w lodówce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 szymon_k, koniecznie nie trzeba, temperatura pokojowa też powinna być OK, jednak lepiej się w chłodzie i ciemności przechowuje woski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Panowie... mam banalne pytanie. Po suszeniu samochodu (np. Fluffy) ręczniki w czymś płuczecie czy tylko do wyschnięcia zostawiacie? Chodzi mi o to, żeby swoich właściwości nie straciły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 sebek0720, Gdzieś kiedyś ktoś mówił, że pierze po 10 użyciach, a potem namacza w wodzie z octem by nadal miały właściwości chłonne, ja na razie tylko ręczniki susze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Panowie... mam banalne pytanie. Po suszeniu samochodu (np. Fluffy) ręczniki w czymś płuczecie czy tylko do wyschnięcia zostawiacie? Chodzi mi o to, żeby swoich właściwości nie straciły. Piore co kilka uzyc jak juz widze ze sa troszke brudne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_135 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 jarek_135, Czego od razu 1:10 ? Sprawdź jakie stężenie będzie odpowiednie dla czyszczonej powierzchni, bez sensu będzie jechanie tego dużo mocniejszym roztworem niż trzeba.. sprawdź na wszelki wypadek w malo widocznym miejscu czy nie sieje zniszczeń twoja mikstura APC rozcieńczyć i aplikować butelka + atomizerChwilkę poczekaj, tylko tak żeby czyszczona powierzchnia nie zdążyła wyschnąć. 1:10 to chodziło mnie o stosunek APC:woda. A po czym mam widzieć, czy dane stężenie jest ok? Ogólnie auto czyste w środku, tylko np. plastik trochę, jakby lepki, coś w stylu, jak człowiek się spoci i się opiera o coś, to po dłuższym czasie taka powierzchnia jest taka nieświeża i delikatnie się klei. Tak samo skórzana kierownica. Chcę się tego pozbyć. Wczoraj trochę walczyłem przy stężeniu 1:50 ( APC:woda ) i jakoś tak w moim odczuciu za słabe to było. Z zewnątrz atomizerem to rozumiem, ale w środku tak trochę bym chlapał wszędzie, a nie chcę np. tapicerowanych obić tym czyścić, wchłonie się trochę i jak to wyciągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Odkurzaczem do tego przystosowanym np. A żeby nie chlapac to bierzesz szmatkę, psikasz na szmatkę i jedziesz. . . No to proste jak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_135 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 No proste, tak też robiłem wczoraj i tak będę robił dalej dzisiaj. Dzięki panowie za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasili Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam Jakim środkiem przywrócę kolor temu plastikowi: Najlepiej aby środek był ogólno dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Vasili, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Ktoś ma pomysł jak przeskoczyć limit 65tys znaków w poście? Próbuje umieścić relacje w PSB, ale nie jestem w stanie dodać dalszej jej części... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Chyba Evo też o to pytał. Może podpowie. Najwyżej walniesz posta pod postem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 cyga, post pod postem musisz inaczej się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 saddam, fireman, chcąc umieścić posta pod postem, automatycznie forum chciało mi je połączyć w jeden (z notką "dodano..."). Nie było na to rady, dopóki snap nie skomentował połowy relacji, za co mu dziękuje! Wtedy mogłem dodać drugi post i relacja jest kompletna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 cyga, po 24 godzinach opcja postu pod postem się odblokowuje. Tak to gwoli dopełnienia informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi