Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

krzysiek555, Scholl A15+, Pinnacle XMT 360 - ręcznie idzie nawet ładnie. Wiadomo, że praca ręczna to katorga, ale coś tam wymiziać da radę.

Opublikowano

krzysiek555, yyyy... jak masz HDC to odpuść AIO, tym bardziej cherry glaze, który sam w sobie nie jest zły - lecz nie w tym zestawieniu.

Opublikowano
krzysiek555, yyyy... jak masz HDC to odpuść AIO, tym bardziej cherry glaze, który sam w sobie nie jest zły - lecz nie w tym zestawieniu.

rozumiem tylko kumpel mnie prosil zebym mu auto troszke ogarnal bez korekty i pomyslalem o tym aio ,czyli mowisz tak jak u siebie hdc i glasur?

ja u siebie co miesiac klade bo tego do konca zycia nie zuzyje chyba hehe

Opublikowano
Pytanie. Jak usunąc niewidzialna wycieraczke z szyb?? . Próbowałem juz chyba wszystkiego łacznie z IPA :/ .

Benzyna ekstrakcyjna i RainX robi papa. Wiem, bo kilka dni temu zmywałem z przedniej, bo w nocy z tym jechać w deszczu to jakaś porażka...

Opublikowano

Witam,

Dostałem na próbę APC Temachem. Na opakowaniu jest napisane, że do wnętrz 1:50. Mogę spróbować 1:10, czy to ryzyko?

APC rozcieńczyć i aplikować nasączoną roztworem MF, czy jak?

I czekać chwilę, z minutę, czy od razu drugą, czystą MF wycierać?

Pozdrawiam

Opublikowano

jarek_135, Czego od razu 1:10 ? Sprawdź jakie stężenie będzie odpowiednie dla czyszczonej powierzchni, bez sensu będzie jechanie tego dużo mocniejszym roztworem niż trzeba.. sprawdź na wszelki wypadek w malo widocznym miejscu czy nie sieje zniszczeń twoja mikstura :D

APC rozcieńczyć i aplikować
butelka + atomizer

Chwilkę poczekaj, tylko tak żeby czyszczona powierzchnia nie zdążyła wyschnąć.

Opublikowano

szymon_k, koniecznie nie trzeba, temperatura pokojowa też powinna być OK, jednak lepiej się w chłodzie i ciemności przechowuje woski ;)

Opublikowano

Panowie... mam banalne pytanie. Po suszeniu samochodu (np. Fluffy) ręczniki w czymś płuczecie czy tylko do wyschnięcia zostawiacie? Chodzi mi o to, żeby swoich właściwości nie straciły.

Opublikowano

sebek0720, Gdzieś kiedyś ktoś mówił, że pierze po 10 użyciach, a potem namacza w wodzie z octem by nadal miały właściwości chłonne, ja na razie tylko ręczniki susze.

• Moderator
Opublikowano
Panowie... mam banalne pytanie. Po suszeniu samochodu (np. Fluffy) ręczniki w czymś płuczecie czy tylko do wyschnięcia zostawiacie? Chodzi mi o to, żeby swoich właściwości nie straciły.

Piore co kilka uzyc jak juz widze ze sa troszke brudne ;)

Opublikowano
jarek_135, Czego od razu 1:10 ? Sprawdź jakie stężenie będzie odpowiednie dla czyszczonej powierzchni, bez sensu będzie jechanie tego dużo mocniejszym roztworem niż trzeba.. sprawdź na wszelki wypadek w malo widocznym miejscu czy nie sieje zniszczeń twoja mikstura :D
APC rozcieńczyć i aplikować
butelka + atomizer

Chwilkę poczekaj, tylko tak żeby czyszczona powierzchnia nie zdążyła wyschnąć.

1:10 to chodziło mnie o stosunek APC:woda.

A po czym mam widzieć, czy dane stężenie jest ok? Ogólnie auto czyste w środku, tylko np. plastik trochę, jakby lepki, coś w stylu, jak człowiek się spoci i się opiera o coś, to po dłuższym czasie taka powierzchnia jest taka nieświeża i delikatnie się klei. Tak samo skórzana kierownica. Chcę się tego pozbyć.

Wczoraj trochę walczyłem przy stężeniu 1:50 ( APC:woda ) i jakoś tak w moim odczuciu za słabe to było.

Z zewnątrz atomizerem to rozumiem, ale w środku tak trochę bym chlapał wszędzie, a nie chcę np. tapicerowanych obić tym czyścić, wchłonie się trochę i jak to wyciągnąć?

Opublikowano

Odkurzaczem do tego przystosowanym np.

A żeby nie chlapac to bierzesz szmatkę, psikasz na szmatkę i jedziesz. . . No to proste jak ... :-]

Opublikowano

Ktoś ma pomysł jak przeskoczyć limit 65tys znaków w poście? Próbuje umieścić relacje w PSB, ale nie jestem w stanie dodać dalszej jej części...

Opublikowano

saddam, fireman, chcąc umieścić posta pod postem, automatycznie forum chciało mi je połączyć w jeden (z notką "dodano..."). Nie było na to rady, dopóki snap nie skomentował połowy relacji, za co mu dziękuje! :D Wtedy mogłem dodać drugi post i relacja jest kompletna :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.