harvard Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jakim aplikatorem nakładać SSR1 aby ręcznie strzelić korektę oraz jakie gąbki do SSR1-3 przy maszynie rotacyjnej? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Czy do korekty po lakierowaniu całego samochodu (usunięcie powstałej morki itd.) wystarczy taki zestaw?: Całość po lakierowaniu zmatowiona papierem 2500 na wodę. 1. Menzerna FG500 + biały flexipad 2. Menzerna PF2500 + pomarańczowy flexipad 3. Menzerna FF3000 + zółty flexipad Lakier BMW 475 Black Saphir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Posiadam dwa talerze 125mm i 150mm ale chciałem się jednego pozbyć i mam pytanie czy z talerzem 125mm mogę używać gąbki 150mm ?Maszyna DA Tak możesz. Np przy nakładaniu glaze, cleanera, sealanta, wosku. Do korekty lepiej mieć dobrze dopasowany talerz - bo gąbki przy dociskaniu maszyny się niszczą od za małego talerza. Jakim aplikatorem nakładać SSR1 aby ręcznie strzelić korektę oraz jakie gąbki do SSR1-3 przy maszynie rotacyjnej?dzięki Korektę SSR1 ? Ciężko będzie, bo to jest pasta wykończeniowa. Jeżeli już to może delikatne ryski usuniesz - aplikator żółty (słoneczko), tri color, inne aplikatory które są dla Ciebie dobre. Gąbki do SSR3 - średnia/twarda, SSR2 - średnia, SSR1 - miękka. Czy do korekty po lakierowaniu całego samochodu (usunięcie powstałej morki itd.) wystarczy taki zestaw?: Całość po lakierowaniu zmatowiona papierem 2500 na wodę. 1. Menzerna FG500 + biały flexipad 2. Menzerna PF2500 + pomarańczowy flexipad 3. Menzerna FF3000 + zółty flexipad Lakier BMW 475 Black Saphir Powinno wystarczyć. Plus oczywiście małe pady i nie wiem czy nie będziesz potrzebował innych papierów -1500/2000/3000/4000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witam. Mam dosyć nietypową prośbę Jako że mieszkam na sporym gospodarstwie rolnym, potrzebuję jakiegoś środka do mycia nowoczesnych ciągników rolniczych. Do używania z lancą pianującą ze względu na to że maszyny muszą być myte szybko. Myślałem o jakiejś mocniejszej pianie, tylko oczywiście nie za mocnej, bo w tych ciągnikach jest dużo elementów lakierowanych, gum, uszczelek itp. i ma to służyć lata, nie chciałbym aby po kilku myciach wszystko było wytrawione Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autofanatic Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Polecam piane aktywną Magifoam, bezpieczna dla wszystkich elementów, dostepna od dzisiaj w naszym sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Tylko czy Magi jest wystarczająca do maszyn rolniczych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Magi do maszyn rolniczych ? haha , dowcip dnia.... Wito PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 gruby_RS, e tam, ja myślę, że autofanatic wie, co mówi i wykona stosowny test na jakimś jelczu lub ursusie, by nam to udowodnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Chłopaki krótkie pytanie czy jak kupie MENZERNA 2500 oraz 4000 pasta polerska 250ml zrobię całe autko ? Chodzi o ilość pasty (auto Mondeo MK4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Spokojnie CI starczy, co wiecej duzo powinno zostac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel020202 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Tylko czy Magi jest wystarczająca do maszyn rolniczych ? Ja używam brute force od 1:5 do 1:10. Normalny brud schodzi całkiem przyzwoicie, ale zaschnięte opryski itp. już słabo. Tylko, że do płukania i darcia syfu używam duszy obrotowej i już nie raz zdarłem z kilku miejsc farbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Ooo, widzę że są farmerzy wśród detailerów Dzięki bardzo za pomoc. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damin Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Od soboty 11.08 w Aldi będzie do kupienia gąbka czyszcząca: http://www.aldi.pl/aldi_od_soboty_1108_ ... _1158.html Czy to jest to samo co 'magiczna gąbka'? Miał ktoś z nią do czynienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 damin, wygląda i z opisu na to samo. Dużo nie kosztuje możesz kupić i spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Wczoraj nakładałem FINISH KARE 1000P Hi-Temp Paste Wax - 1 warstwa. Nie starczyło czasu na nic więcej. Dzisiaj z rana samochod był ruszany, delikatnie się zakurzył - czy mogę go dzisiaj przemyć i dorzucić 2 warstwę? jaki to da efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 polemnik, spłucz go samą wodą, teoretycznie druga warstwa powinna pomóc w trwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek87 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czy PB Trim Restorer nada się jako dressing do plastików pod maską (obudowa filtra i inne)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czy PB Trim Restorer nada się jako dressing do plastików pod maską (obudowa filtra i inne)? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Jak wyżej. Już testowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tezapl Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam Czy taką IPE można zastosować do samochodu? http://www.allepaznokcie.pl/3201-alkoho ... 600ml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal88 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 tezapl, Jesli to czysty alkohol izopropylowy ( propan-2-ol) to oczywiście , że można . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiasty86 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Pytanie. Jak usunąc niewidzialna wycieraczke z szyb?? . Próbowałem juz chyba wszystkiego łacznie z IPA . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Pasta finishowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Pytanie. Jak usunąc niewidzialna wycieraczke z szyb?? . Próbowałem juz chyba wszystkiego łacznie z IPA . Scholl S40 na 1 biegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiasty86 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Scholl S40 na 1 biegu. Tak tylko, że ja jeszcze nie mam maszyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi