Maciej WTN Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Mycie,glinka,mycie,korekta,ipa,mycie,cleaner,wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Posiadam myjke Nilfisk C110 z dwoma dyszami - zieloną i żółtą. Dzisiaj z żółtej wypadła mi kulka/wkładka odpowiedzialna za rozpraszanie strumienia. Czy ma ktoś pomysł czy da się to czymś zastąpić albo gdzie ewentualnie szukać odpowiedniej, pasującej końcówki/dyszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 czy jeden pędzelek wystarczy na wnętrze całego auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 fazer, co ma nie wystarczyć? Jednak pamiętaj, że do wnętrza pędzelek to nie wszystkie akcesorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 W jakim stężeniu używacie Zymöl Clear Auto Bathe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 o ma nie wystarczyć? Jednak pamiętaj, że do wnętrza pędzelek to nie wszystkie akcesorium. jasna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Panowie jeszcze raz się pytam Mam Nielsena Transport 5000. Czy mogę go użyć jako APC na zewnątrz i wewnątrz? Wiem, że to bardzo silny środek.. 1:20 będzie wystarczająco bezpieczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Już kiedyś była mowa o tym, że aktywna piana to nie jest APC (choć niektórzy mają odmienne zdanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 po futerku + zielony korek od razu zolty korek i zolty pad czy zielony korek i zielony twardy pad ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 od razu zolty korek i zolty pad czy zielony korek i zielony twardy pad ? w miarę "potrzeb"...jak zadowalająco, to po co drzeć? p.s. nie żałuj IPA przy systemie3M... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 fenk ju a "szol" wymaga tyle IPY co 3M ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 tyle IPY co 3M ? Patryczek każda pasta mniej lub bardziej wypełnia i co ciekawe, to IPA też potrafi zagrać detailerowi na nosie... Ale w "szol" jest lepiej, bo 3M to kabaret jeśli chodzi o "ściemnianie" przy korektach... p.s. zrób panel najlepiej jak potrafisz, wylej 200 ml ipa, zetrzyj na glanc i pryśnij wodą...fajne kropelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 patryczken16, Po futrze polecam użyć jeszcze raz FC+ na twardym padzie, żółty korek i żółty pad mogą sobie nie poradzić z tym ,,bałaganem`` po futrze. FC+ jest mistrzem maskowania ...pasty schola z pewnością mniej wypełniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 W takim razie dzieki,co prawda nie bede nic "futrowal",ale dreczyla mnie niewiedza co po futrze - zreszta wiecie jak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 patryczken16, wszystko zależy od tego co temperujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 p.s. zrób panel najlepiej jak potrafisz, wylej 200 ml IPA, zetrzyj na glanc i pryśnij wodą...fajne kropelki? A APC przed IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Czy płyn do mycia szyb (taki... normalny ) może uszkodzić warstwe wosku, jeśli został użyty na lakierze? Właściwie położone są na nim 2xSRP + 2xFK Hi-Temp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 cyga, Może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Hi Po myciu auta zostają waterspoty i cały blask znika Po wysuszeniu samochodu spryskać go QD i wycierać delikatną mikrofibrą? Pytam, bo nie jestem w 100% pewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Fr0styyy., A co na nim leży ? woterdpoty nie raz ciężko jest usunąć clinerem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Nie jestem pewien, DJ albo jakiś PH, nie mój samochód więc pytam w imieniu znajomego, sam się też przy okazji doedukuje trochę edit: Autofinesse Tripple i DJ Banana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Po myciu auta zostają waterspoty i cały blask znika Po wysuszeniu samochodu spryskać go QD i wycierać delikatną mikrofibrą? Pytam, bo nie jestem w 100% pewny A może auto jest myte na słońcu? Przerabiałem temat plam po wodzie... Najlepsza opcja to myć wtedy, gdy lakier jest zimny, szybko wycierać, w zakamarki uderzyć powietrzem z kompresora, by później woda nie wyciekała, następnie QD i jest bajka Teraz trudno o waterspoty nawet na lakierze bez wosku - oczywiście wtedy schodzi więcej ręczników, nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Fr0styyy., Miałem ten problem ale kupiłem VP Citrus Bling i problem zniknął. Nie wiem jak inne QD ale ten nie dość że wychodzi bardzo tanio to ma fajny zapach i bardzo łatwo się nim pracuje. Kolega Kanar polecił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 witam, panowie szybki pytanko jak nakładać POORBOY'S BLACK HOLE? Miękki pad i wolne obroty - pracować tak długo aż zniknie? czy obroty rzędu 1500? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 miękki i wolne obroty, aż zniknie i powiesz 'o k***a' zachwycony wet lookiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi