mystek Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 #Voldi - dzięki wielkie, takiej odpowiedzi oczekiwałem właśnie chcę przetestować na biurku szczególnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 kamilgt, Nie pamietam, nie ja przygotowywalem roztwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 piterka9, ale właśnie all4auto.pl wprowadziło odbiór osobisty w Gdyni, gdy zamawiasz normalnie u nich w sklepie internetowym. No to świetnie Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 mam takie szybkie pytanie w jakich proporcjach rozrabia sie IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Ja tam do szyb polecam rainXa 2w1. w domu zrobił swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 _jedrek_, jesli nie robisz sobje jaj z tym pytaniem to 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 mam takie szybkie pytanie w jakich proporcjach rozrabia sie IPA? 1:1 śmiało. choć robiłem test 1:1.5 i też daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 _jedrek_, jesli nie robisz sobje jaj z tym pytaniem to 1:1 nie robie sobie jaj tylko nie potrafilem znalezc nigdzie, jedyna informacja jaka znalazlem to 70:30% dlatego wole zapytac tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 mam pytanie, ponieważ kompletuje zestaw więc, co będzie lepsze do usuwania smoły z lakieru-ValetPRO Citrus Tar&Glue Remover czy Prickbort MAC 124.......który lepszy dodam że opiłkami ma się zająć ironX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 _jedrek_, ok polecam zatem 1:1. Można też tak jak napisał AMS, ale IPA jest tania i nie ma co oszczędzać [ Dodano: 22 Lipiec 2012, 09:34 ] cordoba2004, Mac rządzi! PS: mam i VP - jakieś 3/4 butelki - może chcesz kupić w dobrej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 dzięki za odpowiedż Eryczek jeszcze jedno pytanko.....czy po ręcznej korekcie UC, trzeba przetrzeć IPA??? czy wystarczy tylko umyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 cordoba2004, IPA nie jest obowiązkowa - zaraz mnie tu zakrzyczą ale dwa lata temu nikt o niej tu jeszcze nie słyszał ale jest bardzo przydatna - pokazuje całą prawdę o Twojej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 dzięki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Czy FG500 na cuttingu jest bezpieczny dla kloszy? Planowałem nie ruszać lamp, ale w sumie po korekcie całego auta chciałbym to samo połączenie (biały fg500 i żółty ff3000) zastosować na lampy. Obrotami na lakierze dojeżdzałem do 1900. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Napewno fg500 nic nie uszkodzisz, tylko badaj temperature Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Napewno fg500 nic nie uszkodzisz, tylko badaj temperature No to do roboty! Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memo Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Krótkie pytanko czy AG SRP - CG WET MIRROR FINISH - FINISH KARE 1000P to dobra kombinacja ? planuję również zakup AG EGP i nałożyć : AG SRP - AG EGP , czy pomiędzy mogę nakładać CG Wet mirror lub Black Hole ? z góry thx za poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 memo, masz te produkty czy dopiero chcesz je kupić? jak masz to co stoi na przeszkodzie przetestowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 memo, SRP i WMF częściowo Ci się pokrywają - także wybierz jeden z nich. (chyba, że bardzo chcesz dwa) SRP - EGP - (QD Rapid Detailer) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memo Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 ok thx za pomoc kamilgt nie mam tylko AG EGP, nic nie stoi na przeszkodzie testowania , czasem lepiej jednak zapytać czy środki się ze sobą nie kłócą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Poszukuję znanych filmików Junkman-a, dotyczących polerowania maszyną DA. Czy wiecie co się z nimi stało lub gdzie szukać, bo na kanale Junkman-a ich nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Macie jakiś sposób na wymywanie resztek pasty z przetarć/głębszych rys? Bo polerowałem takie cudo na zderzaku, wiele się poprawiło po operacji, jednak IPA/APC na pędzelku nie chce wymyć z rysek resztek pasty polerskiej i jest biało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Piana aktywna próbowałeś? Jakiej MF używasz do przecierania IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Pianą próbowałem, a tego używam do IPA: http://shiningcar.pl/pl/p/Monello-Mikro ... owania/557 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 fajnie sprawdzają się do usuwania pasty i IPA eurow http://shiningcar.pl/pl/p/Eurow-mikrofibra/346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi