Tworek Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 S3ci0r, przewertuj dział testy, sam zamieszczałem tam 2 lub 3 testy produktów takich jak szukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Czy jeśli na Dodo Juice Light Fantastic położę 1-2 warstwy Finish Kare 1000p to będzie poprawne połączenie ? Jeśli tak to jaki powinien być odstęp czasowy a jeśli nie to dla czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel020202 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Szukam czegoś mocnego na klej po ciężarkach myślałem o macu. Będzie to dobry wybór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Wczoraj akurat pozbywałem się ciężarków z alufelg. Na początek zeskrobałem "z grubsza" ScrapeRitem tą piankę, na której się trzymają. Następnie w ruch poszedł Prickbort. Zostawiłem go na 20 min. po czym znowu użyłem ScrapeRite'a. Zeszło wszystko elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel020202 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedz przy najbliższej okazji trzeba dodać ten specyfik do listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Czy jeśli na Dodo Juice Light Fantastic położę 1-2 warstwy Finish Kare 1000p to będzie poprawne połączenie ? Jeśli tak to jaki powinien być odstęp czasowy a jeśli nie to dla czego Odwrotnie. Zawsze "na spód" idzie sealant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Czy jeśli na Dodo Juice Light Fantastic położę 1-2 warstwy Finish Kare 1000p to będzie poprawne połączenie ? Jeśli tak to jaki powinien być odstęp czasowy a jeśli nie to dla czego Odwrotnie. Zawsze "na spód" idzie Sealant. Dzięki za uwagę Odstęp czasowy ma znaczenie w przypadku nakładania kilku warstw wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Tak, min. 12h. P.S. Wszystko jest na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Nie wątpie że jest tylko troche by to zajeło zanim bym znalazĺ Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Na smołę i owady wystarczy Prickbort + IronX Czy jeszcze coś dokupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Horas91, APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 PB Spray & Gloss czy FK 425 Extra Slick Final Body Shine ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 VW jetta 2007, kolor czarny metallic. Jedzie na Chorwację, będzie stał ponad pół miesiąca na słońcu (brak garażu). Widziałem niektóre starsze samochody z tamtych rejonów, nie wyglądały dobrze. Czym zabezpieczyć lakier, opony i wnętrze by złagodzić straszliwe działanie słońca? Kierownica, gałka zmiany biegów i ręczny jest skórzany. Mój pomysł (to co mam w swoim arsenale): Lakier: Mycie (w miarę dokładnie na bezdotyku) Politurka Megsa DC2 FinishKare 1080p Plastiki, opony Smartwax smartdressing Wnętrze: APC Nielsen Cyclone Smartwax smartdressing Na co jeszcze zwrócić uwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 koledzy pomóżcie w wyborze, który z tych środków ma najmocniejszą siłę działania (chodzi oczywiście o "głębokie" oczyszczanie szyb z różnego rodzaju osadów/nalotów): - Autobrite Clear Vue - Autoglym Car Glass Polish - Duragloss #755 Nu Glass - Glass Science Glass Scrub o Dura, AB i AG czytałem już na forum ale nie ma wskazanego zwycięzcy, najbardziej mnie interesuje opinia o GS bo nic nie ma na jego temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Czy po PG500 lepiej jechać PF2500 czy IP2000 mając na finisz SF4000 ? Póki co pracowałem tylko na PG500, PF2500 i SF4000 - na IP2000 nie miałem doświadczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 AMS, jeżeli mówisz już o pastach menzerny to nie PG500 tylko FG500. Jeżeli już to PG1000. Jeżeli masz te wszystkie pasaty nic nie stoi na drodze żebyś zobaczył obie kombinacje i sam stwierdził co Ci bardziej odpowiada. Wydaje mi się, że różnica jeżeli będzie to bardzo mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrezeSik Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Koledzy, szukam płynu do prania ekstracyjnego tapicerki. Do tej pory używałem RM 519 od Karchera. Byłem z niego zadowolony, ale szukam czegoś tańszego co nie boli tak po kieszeni. Używałem też Tezni TexWash jako pre-spray, czasem do samej ekstrakcji ale nie dawał takich efektów. Wykładzinę dywanową piorę dość często ze względu na zwierzęta w domu dlatego szukam czegoś bardziej ekonomicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 PrezeSik, VP Heavy Duty Carpet Cleaner? Używam i daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 S3ci0r, używam Glass Science Glass Scrub, ale jak ocenić jego siłę czyszczącą to nie wiem, ręcznie padem z mf usuwa water spoty bez problemu. Ma dość intensywny zapach jakby trochę mięty, ale takiej sztucznej. Gęsta konsystencja, wydajność na dobrym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Tez mam Glass Science Glass Scrub i daje rade recznie, a jak zapodalem na maszyne to idzie szybciej jeszcze i to co chcialem to usunal ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Na rynku pojawił się też Mothers California Gold Water Spot Remover. Pojemność jedna z większych (355ml) z wymienionych powyżej i.... też bardzo fajnie się spisuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrezeSik Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 PrezeSik, VP Heavy Duty Carpet Cleaner? Używam i daje radę Dzięki, zapomniałem o tym produkcie. A powiedz mi czy on ma skłonności do pienienia się? Używam Karchera SE4001 a on nie "lubi" piany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 PrezeSik, też mam SE4001 i nie zauważyłem, żeby się nadmiernie pieniło. Wszystko jest OK w połączeniu z tym odkurzaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał88 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Czy ktoś mógłby mi łopatologocznie wytłumaczyć ... bo im więcej przeglądam tym bardziej nie wiem ... Pytam bo jedni dają 1 kropkę inni 3 a jeszcze inni pasek dookoła pada Ile dać kropek Menzerny ( bo to chyba istotne czym będę polerował) na pad 150mm i na jaką powierzchnię samochodu ma to wystarczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Rafał88 Na pierwsze użycie tj. suchy pad dajesz kilka kropek i równomiernie rozmsarowujesz je na nim. Na kolejne dajesz już sobie np. 2 kapki. Zależy ile potrzebujesz. Grunt to rownowaga, żeby pasta się nie 'kulała' i żeby nie pyliło. Nakładaj tyle, żebyś był w stanie wypracować pastę do końca i nie zapomnij o czyszczeniu pada po każdym przejeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi