dominik847 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Sparco - ok 180 w bmw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADEK14 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 GracjanS4 dzięki za odpowiedz a mógłbyś mi napisać swoje stężenia APC i przykłady ich użytkowania ? bo jakiś czas temu zadałem takie tu pytanie i poradzili złotą radą żeby przeszukać forum no i szukam szukam i jedynie znalazłem 1:10 - owady oraz kokpit w środku auta 1:4 - mocne zabrudzenia oraz felgi i to na tyle piszę dlatego żeby nie zaszkodzić sobie APC tylko pomóc Zalezy jakie masz apc np ja 4 nano predatorem czyscze skore i deske rozdzielcza w mocno brudnym aucie 1:3 ale np z surfexem hd w tym stezeniu nie zblizylbym sie do wnetrza z tym stezeniem tylko 1:10 wiec wszystko zalezy od agresywnosci produktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 tani miernik pokazuje w trybie 0:1 albo jest kit, albo nie Średnie i drogie, to juz inna bajka. Na mojej dzisiejszej KIA Ceed , wychodziło średnio tanim 70 - 90, auto nie mazane drugi raz, oceniam pare procent na błąd pomiaru tylko w którą str? I nie ma źle z twardością można se poużywać średnim padem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 z tego co pamiętam na Leonie mi pokazywało 180-220, a kolega z salonu mówi, że seaty wyjeżdzają z grubością w granicach 200. czyli przekłamuje na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertRinkon Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Czego używacie do zamaskowania odprysków od kamieni na masce ? ( czy w ogóle można to zatuszować chociaż do pierwszego mycia ) To samo się tyczy przykrycia/zalewania rys ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 czy w ogóle można to zatuszować chociaż do pierwszego mycia Wosk koloryzujący - TCut itp... wiem, bluźnierstwo , ale nic innego mi do głowy nie przychodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 HubertRinkon, Lakier bazowy z odrobiną utwardzacza. Do tego wykałaczka/pęzelek zaprawkowy/wacik do uszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 kiedyś ktoś gdzieś mówił o wosku koloryzującym Sonaxa (konkretnie do czarnego), a inny o mieszaninie wosku markietowego z sadzą (też do czarnego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 8 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 ... a kredki koloryzujące z TV!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 HubertRinkon, przyjrzyj się tej relacji http://www.car-spa.pl/pokaz,projekty.html?17 Ten numer wychodzi tylko na czarnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 nakładanie lekkościernego cleanera - ruchami kolistymi czy wzdłóżnymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Szymon_k, jak Ci pasuje. Osobiście wygodniej mi się rozprowadza ruchami wzdłużnymi (gdy robię to ręcznie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeep Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 a wosku megsowym żółtym? okrężnymi schodzi się łolaboga albo i dłuzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertRinkon Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Używam past Menzereny i jako że kończy mi się butelka FG500 ( 1l ) zastanawiam się co tym razem kupić co będzie jeszcze większym "kotem" zielony korek 3m czy poprawić znowu FG500 ?? a może coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 HubertRinkon, może coś od Scholla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 HubertRinkon, z FG500 działasz na gąbkach czy futrze? Jak na gąbkach to dla lepszego katowania zakup futro i jak to mówią będziesz Pan zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasaq Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Poszukuję małych padów 80mm. Obecnie korzystałem z tych od firm 3m i urban, ale zastanawiam się nad tymi od fexipads. Czy ktoś z was miał możliwość porównania tych od 3M z Flexipads'ami? (Głównie chodzi mi o trwałość). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 9 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Tasaq, Trwałość wg mnie porównywalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasaq Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Dzięki za radę. Kupię, potestuję, ocenię. Jednym z argumentów, który za nimi przemawia jest rzep, który inaczej niż np w 3M nie sięga bezpośrednio do krawędzi, co jednak wpływa na bezpieczeństwo pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bratt Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Co wybrać: Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 czy Wolf's Nano Paint Sealant? Znacie te sealanty? Jakie wrażenia: efekt, wytrzymałość, inne uwagi (docelowo na lakier biała perła). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasaq Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 W sumie kolejne pytanie, tym razem raczej do osób zajmujących się obróbką zdjęć: Jaki możecie polecić program, oprócz PS, w którym można wrzucać hurtowo znaki wodne do zdjęć(czyli zaznaczam cały katalog zdjęć, miejsce w ktorym na zdjęciu ma być znak wodny, jego rozmiar i wio). Próbowałem już kilku dostępnych na rynku darmowych, ale zawsze jakieś kwiatki wychodziły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 9 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Tasaq, W tym temacie: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=10124 użytkownicy przekonywali mnie do programu VSO. Testowałeś go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub_s14 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Mam pytanie związane z aktywną pianą. Otóż jak pewnie już się nie raz przekonaliście, po umyciu auta na bezdotykówce - zostaje na aucie delikatny nalot pyłu który nie schodzi z auta. Nieważne czy jest wosk czy sealant czy to tam jeszcze. Zwłaszcza widać to na ciemnych lakierach(metalicach) i na srebrnych (nie wiem jak na białych). Moje pytanie brzmi: czy dobra aktywna piana jak valet pro neutral snow i podobne (magic foa etc.) dedykowane do detailingu są w stanie usunąć ten nalot. Wcześniej robiłem to tak że myłem auto rękawicą na dwa wiadra raz na miesiąc, a na bezdotyku raz w tygodniu. Być może aktywna piana lepiej usuwa ten pył? Nieważne czy pianownica ręczna czy pod karcher. Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Bratt jakieś dwa miesiące temu kładłem wolfganga na firmowy clenaerze i do tej pory siedzi jak wściekły a kumpel który "macał" samochód po aplikacji był pewny że to coś z woreczków, niesamowita śliskość lakieru i na srebrnym dodał szklistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIANe34 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Jak się ma IRON-X do polerowanych rantów? nie zmatowi polerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi