pLaYmAn Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Znajomy poszukuje Finish Kare Hi Temp, gdzie dostanie normalne opakowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas207 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Odświeżam pytanie .. Ciezko jednoznacznie odpowiedziec, np. na plastikach Peugeota zostawia "tlusty" efekt (na niektorych tworzywach), na zewnetrznych jest OK. Dlatego ja do wnetrza kupilem Nielsen Finesse, nie jest drogi, a zostawia bardziej satynowo-matowy look. Musisz sprawdzic co Ci pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin 87 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Kladac AB cherry glaze musze zastosowac przed polozeniem APC i glinke ? oraz czy pozniej moge polozyc na to wosk czy zbytnio nie ma sensu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Glinka > Mycie > Glaze > Wosk. Nie używałbym apc z glinką. Ostatnio tak spróbowałem i się porobiły smugi, lepiej użyć wody z kroplą szamponu jako poślizgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Kladac AB cherry glaze musze zastosowac przed polozeniem APC i glinke ? oraz czy pozniej moge polozyc na to wosk czy zbytnio nie ma sensu ? Musisz oczyścić czyli APC i glinka obowiązkowa. Wosku nie kładziesz, bo to AIO. Było 1500 razy, ale mam jakiś dobry dzień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin 87 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Dzieki wielkie za szybka odpowiedz , szukalem na forum ale jakos nie znalazlem , nastepnym razem wiecej czasu poswiece na szukanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ja mam znowu pytanie odnośnie wydajności kosmetyków. Zabieram się do pierwszego woskowania samochodu... nie mam jeszcze cleanera - widziałem wiele małych opakowań, np. Duragloss Pre Cleaner 237 ml - powie ktoś, czy jest to wydajne? Starczy na 10 razy (średniej wielkości hatchback)? Duża różnica jest w trzymaniu wosku, jeśli użyję cleanera tej samej firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 koledzy dwa pytania: 1-SRP mogę aplikować żółtą stroną TriColora ? 2-po SRP a przed Lusso Oro,"dorzucić" jeszcze PB BH ? mam mocno zmęczony lakier i do czasu korekty,muszę się "ukrywać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 1. Możesz 2. Po SRP nie używaj BH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 13 Maja 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 sebek0720, Kosmetyki są bardzo wydajne, spokojnie wystarczy. skiba, 1. nawet powinieneś 2. SRP wystarczy do maskowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Muszę ściągnąć folię z samochodu, cała powierzchnia , chyba folia wylewana. Jak się za to zabrać? Ktoś robił to wcześniej i folia odeszła z lakierem w jednym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Muszę ściągnąć folię z samochodu, cała powierzchnia , chyba folia wylewana. Jak się za to zabrać? Ktoś robił to wcześniej i folia odeszła z lakierem w jednym miejscu. Było chyba na forum, polecali podgrzewać suszarka/opalarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 nie mogę znaleźć tematu z filmikami, pomoże ktoś? w ogóle jest taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Linkow nie znam ale z doswiadczenia moge powiedziec -sprobuj sciagac folie nie powodujac naprezen na lakierze ("nie podnoszac go"), zagnij folie o 180 stopni (prawie wierzch do wierzchu) i powoli sciagaj (nawet rwac na kawalki). Oczywiscie przy cieplym lakierze (nagrzanym od slonca). Przy tej metodzie zostanie Ci sporo kleju ale nie zdejmiesz z lakierem. Obserwuj i modyfikuj w zaleznosci od efektow i minimalizowania ilosci kleju na lakierze, jak zalapiesz o co chodzi mozesz poeksperymentowac z opalarka ale delikatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ja zawsze naklejki czy też folie zrywam po kawałku grzejąc opalarką i jeszcze nigdy nie odeszło mi z lakierem czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 kamilgt, chodzi Ci o ten temat? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... lmo%BFercy EDIT: Z serii "how", to coś takiego znalazłem: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ight=wideo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 nieee, gdzieś kiedyś przewinęło mi się coś o filmikach z cyklu how use itp, jakiś blak brada tam był, dosyć sławny i nie wiem czy był temat gdzie wrzucało się takie filmiki [ Dodano: 13 Maj 2012, 23:55 ] cubstone, dzięki!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Maja 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 http://www.youtube.com/watch?hl=en&v=Xv ... US#t=6m30s ktos wie gdzie mozna te "miarki" dostac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Faktycznie świetna sprawa - z takimi miarkami są pakowane koncentraty do spryskiwaczy tzn w tym stylu, ściskam do wypełnienia górnego zbiorniczka i wlewam do wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Kiedyś szukałem czegoś takiego i tylko w USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin 87 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Muszę ściągnąć folię z samochodu, cała powierzchnia , chyba folia wylewana. Jak się za to zabrać? Ktoś robił to wcześniej i folia odeszła z lakierem w jednym miejscu. co do odejscia lakieru to niestety jest to mozliwe widzialem taki przypadek akurat gdzie folia byla sciagana za pomoca opalarki, ale powodu dokladnego nie znam czemu tak sie dzieje , najprawdopodobniej przez to ze auto bylo kiedys nie umiejetnie pomalowane lub folia byla nie odpowiednia do kladzenia na auto, kanalikowa wydaje mi sie ze jest dobra folia, takze winy raczej nie mozna zwalic w razie czego na folie . Jesli masz obawy co do sciagania foli za pomoca opalarki to jeszcze jednym dobrym sposobem jest polanie foli goraca woda, ja nawet wrzatkiem lalem ale wystarczy ze jest goraca, folia staje sie bardziej elastyczna i ladnie odchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 polanie foli goraca woda, ja nawet wrzatkiem lalem ale wystarczy ze jest goraca, folia staje sie bardziej elastyczna i ladnie odchodzi. Testowalem na naklejkach Zna ktos moze marke ZYNOL I ich cuda ?? http://www.carrosserie-express.fr/infos/47-zynol Cos mi ten Zynol (Zymol) podpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Muszę ściągnąć folię z samochodu, cała powierzchnia , chyba folia wylewana. Jak się za to zabrać? Ktoś robił to wcześniej i folia odeszła z lakierem w jednym miejscu. Polej wrztkiem dany fragment, oderwij kawalek, wloz paluchy pod folie i wypychaj. Zmudna robota, ale najbezpieczniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Domel, znalazłem coś takiego http://euro-mop.pl/pl/kleen-dozownik-do ... rtner=3101 ale on odmierza tyko 20ml, no ale np. do szamponu ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi