Moderator Domel Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 na tym filmiku widac jak koles uzywa zwyklej wkretarki... Pytanie gdzie mozna dostac takie przejsciówki do tych nakladek http://www.pielegnowacauto.pl/materialy ... ujace.html Albo gotowe talerze mocujace ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Ja kiedyś przejściówkę kupiłem w Reruła Merleł i robiłem lanosa wiertarką. Na dłuższą metę na dużym padzie (większą wiertarką)trudno utrzymać kąt prosty wiertarką i dość bardzo łatwo o hologramy w tym przypadku. Na pewno wprawa w operowaniu taka maszyną polepszy efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Najprościej to zwykła śruba w gwintem M14, z jednej strony wkręcasz w BP z drugiej obcinasz łeb i zaciskasz w uchwycie wkrętarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Najprościej to zwykła śruba w gwintem M14, z jednej strony wkręcasz w BP z drugiej obcinasz łeb i zaciskasz w uchwycie wkrętarki. Mi się ta opcja ślizgała na głowicy wiertarki (za gruba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tylko jak z obrotami i czy nie będzie się zatrzymywać odrazu jak dociśnie się do lakieru. Sam byłbym zainteresowany takim czymś, bo nie mam gdzie zrobić polerki, a nie będe robił na chodniku pod oknem, a tak bezprzewodowa to można sobie na spokojnie trzasnąć na parkingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tak jak mówiłem. Ja średnio polecam bo nawet nie jest to wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 wczoraj mylem auto magicfoam i polerowane kola alu lekko mi zaszlo - lekko w sensie sa zauwazalene zacieki i wyraznie mniej blasku ;/ czy ktos z was spotkal sie z czyms takim?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzique Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Ok, zostanę przy DG 101.A jak to jest z tym Aquawaxem na 101, mam kłaść od razu, czy czekać ? Ja Tought Coat'a kładę jak już całe auto przelece Tripplem i zaczynam od pierwszego elementu który robiłem Tripplem jeszcze jedno pytanie, jeśli tydzień temu była robiona polerka pastami 3M, to zakładam, że nie muszę glinkować przed nałożeniem AIO ? Chyba za dużo się tam nie przykleiło co .Umyję tylko porządnym szamponem i tar removerem. Ja tam zawsze przed większa robótka glinkuje przynajmniej te miejsca narażone na mocniejszy syf za przednimi kołami, tylna klapę itp. ok, dzięki A czy do AIO trzeba oklejać plastiki, uszczelki ? I czy mogę nim przejechać też chrom - klamki, listwy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 wczoraj mylem auto magicfoam i polerowane kola alu lekko mi zaszlo - lekko w sensie sa zauwazalene zacieki i wyraznie mniej blasku ;/ czy ktos z was spotkal sie z czyms takim?? Do pielęgnacji i zabezpieczania alu MOTHERS MAG & ALUMINUM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 było wiem że było ale nikt nie napisał co się łapie do bodyshop safe, nie chodzi mi o pasty polerskie bo jest to oczywiste że one są, chodzi o cleaner i wosk sonus paintwork cleanser, clearkote vhg, swissvax onyx, track claw, blackfire midnight sun czy któryś zestaw jest bodyshop safe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Do pielęgnacji i zabezpieczania alu MOTHERS MAG & ALUMINUM no i?? felgi mialy moze tydzien od odswiezenia polerki po zeszlym sezonie mialo byc nat ph a jednak cos chyba nie do konca to prawda;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Do pielęgnacji i zabezpieczania alu MOTHERS MAG & ALUMINUM no i?? felgi mialy moze tydzien od odswiezenia polerki po zeszlym sezonie mialo byc nat ph a jednak cos chyba nie do konca to prawda;/ Skoro moja odpowiedź ciebie nie zadowala a wskazuje Tobie preparat który jest polecany w takich sytuacjach to zapraszam do tematu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=740&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Po glince musze myć samochod czy moze wystarczy dokładny przelot IPA:?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Tylko jak z obrotami i czy nie będzie się zatrzymywać odrazu jak dociśnie się do lakieru. Sam byłbym zainteresowany takim czymś, bo nie mam gdzie zrobić polerki, a nie będe robił na chodniku pod oknem, a tak bezprzewodowa to można sobie na spokojnie trzasnąć na parkingu co do wkretarki i obrotow to juz zalezy od modelu - jak z polerka Pomysl wydal mi sie fajny wlasnie na "blokowiska" i ich realia detailingowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar3 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Ja kiedyś przejściówkę kupiłem w Reruła Merleł i robiłem lanosa wiertarką. Na dłuższą metę na dużym padzie (większą wiertarką)trudno utrzymać kąt prosty wiertarką i dość bardzo łatwo o hologramy w tym przypadku. Na pewno wprawa w operowaniu taka maszyną polepszy efekty. a jaką pastę i gąbkę miałeś? właśnie chciałem u siebie nałożyć w podobny sposób cleaner ( dg 652 ) ale mnie wystraszyłeś hologramami lakier w dobrym stanie, gąbka miękka, wiertarka ze zmianą obr. mechaniczną (2 biegi) + regulacja potencjometrem albo wkrętarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 A czy do AIO trzeba oklejać plastiki, uszczelki ? Nie nie trzeba I czy mogę nim przejechać też chrom - klamki, listwy ? Jak najbardziej ale jakiś cudownych efektów się nie spodziewaj do chromów i alu są inne środki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Po glince musze myć samochod czy moze wystarczy dokładny przelot IPA:?: A po co ipa? Co chcesz dalej robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Po glince musze myć samochod czy moze wystarczy dokładny przelot IPA:?: Wypadałoby umyć, skąd pomysł z IPĄ po glince? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Po glince UC- cleaner- wosk...Skad pomysl...wiem ze po glince wypadałoby umyć samochod, ale pomyślałem czy moze zamiast tego mycia przelot IPA wystarczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 było wiem że było ale nikt nie napisał co się łapie do bodyshop safe, nie chodzi mi o pasty polerskie bo jest to oczywiste że one są, chodzi o cleaner i wosk sonus paintwork cleanser, clearkote vhg, swissvax onyx, track claw, blackfire midnight sun czy któryś zestaw jest bodyshop safe ? Optimum Car Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Po glince UC- cleaner- wosk...Skad pomysl...wiem ze po glince wypadałoby umyć samochod, ale pomyślałem czy moze zamiast tego mycia przelot IPA wystarczy... Po glince myjesz auto dokładnie. Przejechanie dalej IPA odtłuści powierzchnie i zbierze resztki mydlin które źle byś opłukał autko. Lepiej po glince umyć + IPA niz sama IPA. IPA stosujesz po każdej fazie korekty i jak już chcesz to po cleanerze aczkolwiek jak cleaner posiada olejki/odżywki/fillery to IPA jak na moje raczej je zdegraduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 dorwałem jakąś angielską polerkę i ma inny gwint - pytanie jaki i czy można ogarnąć przejściówkę na "nasze"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Powiedzcie mi po co po glince trzeba myc samochód? Robię to w garażu, do poślizgu używam wody i co się stanie jak go nie umyje ponownie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Ja kiedyś przejściówkę kupiłem w Reruła Merleł i robiłem lanosa wiertarką. Na dłuższą metę na dużym padzie (większą wiertarką)trudno utrzymać kąt prosty wiertarką i dość bardzo łatwo o hologramy w tym przypadku. Na pewno wprawa w operowaniu taka maszyną polepszy efekty. a jaką pastę i gąbkę miałeś? właśnie chciałem u siebie nałożyć w podobny sposób cleaner ( DG 652 ) ale mnie wystraszyłeś hologramami lakier w dobrym stanie, gąbka miękka, wiertarka ze zmianą obr. mechaniczną (2 biegi) + regulacja potencjometrem albo wkrętarka To było jakieś 5 lat temu. Pad był biały ze sklepu Leruła (zdecydowanie za duży) + drugi mięciutki. A pasta to K2 Tempo i jakiś renowator w płynie z Auchana. Wiec całkowicie słabe środki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Pytanie do nakładających SRP maszynowo: nakładacie tak jak pastę czyli rozprowadzenie a później wypracowanie na kawałku panela czy lekko nasiąkniętym padem lecicie po kolei element? I czy ewentualnie czyste cleanery nakłada się podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi