Nawi Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Jakie powinno być ciśnienie w oponach:przód: 225/40/18 tył: 255/35/18 Teraz mam 2,5 z przodu i 2,3 z tyłu Auto to e46 touring takie jak podaje producent (wlew paliwa albo drzwi kierowcy), a jak chcesz pojeździć bardziej agresywnie to pompujesz trochę mocniej, gdzieś tak do 3 atm (chyba że na oponie jest podane mniejsze jako maksymalne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardkorus Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 gdzie kupie megsa 105 i 205 litrowe opakowania w dobrej cenie? Jak narazie znalazlem tylko na http://www.meguiars.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Napisz do kuflik'a http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5272 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Moja polerka DA Megsa G220 zaczęła dzisiaj po kilku godzinach pracy pogwizdywać, nie zawsze, ale przeważnie na wyższych obrotach lub w niektórych położeniach. Co to może być ? Jakieś łożysko się kończy, albo może powienienem ją jakoś przesmarować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardkorus Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 fireman, znam temat kuflika, ale to mnie nie ratuje bo potrzebuje FV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berg Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jeśli wyglinkowałem auto, 'nałożyłem' UC to teraz żeby spróbować innego środka muszę od nowa myć, glinkować czy wystarczy że przemyję czymś w zastępstwie IPA, np. rozcieńczonym płynem do naczyń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Nie musisz myć ani tym bardziej glinkować. ps. Zamiast Wyborowej w zastępstwie też pijesz płyn do naczyń ? Idź do monopolowego kup setke 96% i cały samochód tym oblecisz ze dwa razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berg Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 To znaczy płyn nie może być? Może jutro uda mi się kupić prawdziwe IPA w sklepie elektronicznym. Mam Luksusową napoczętą, rozcieńczać ( do użycia na aucie ) czy nie? Szpirytus 50/50 z wodą, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Spirytus możesz rozcieńczyć, żeby tak szybko nie odparowywał, Luksusową nie musisz . Ten samochód będzie miał lepiej niż niektóre ludki(pewnie nawet większość ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 jaki polecicie hosting? padły mi wszystkie foto na photobucket, z imageshack forum ma problem. pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 POORBOY'S QUICK WAX PLUS (QW +) jak to nakładać do czego służy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 yukon z imageshack problem był chwilowy. Ja mam tam wszystkie i śmiga aż miło. (na razie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 eMeM, na czysty lakier aby uzupełnić warstwę wosku - psikasz i ścierasz mikrofibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasz Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jak uzywać PB trim resoster do wewnętrznych plaskików? psiknąć na deskę i wcierać chwilę aplikatorem z mf? jak uzyskać najlepszy efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Co myślicie o połączeniu glinka+achilles prep+show car glaze #7 + race glaze 55? Zaznaczam, że trwałość nie jest priorytetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardkorus Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 czy system 3m (3 korki) poradza sobie rownie dobrze z polerką DA, jak system meguiars (105 i 205)? Mam dylemat co kupic. Zaznacze ze rotacje tez mam w swoim posiadaniu, ale na poczatku chce pocwiczyc na DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek73 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 lookasz, U mnie trim restorer najlepiej wyglądał gdy nakładałem go na czystą powierzchnię (umytą APC) za pomocą aplikatora z mf. Czyli czyścimy tworzywa, czekamy aż wyschnie, PB TR na aplikator, nakładamy, czekamy aż przeschnie i nakładamy drugą warstwę. Dopiero po drugiej warstwie nie było smug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 hardkorus da radę. będziesz pracował trochę dłużej niż na rotacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardkorus Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 yukon, dzieki za info. Rozumiem ze na DA zawsze bede pracowal dluzej, ale czy bardzo duzy wpływ ma na to system ktory wybiore? 3m lub megs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Mam pytanie. Potrzebuje na jutro środek do wnętrza do plastików. Czasu nie mam zbyt wiele bo środek muszę mieć na rano jak otworzą sklep, więc żadna wysyłka nie wchodzi w grę. Jedyny sklep jaki wchodzi w grę to Meguiar's bo mam pod ręką. Wnętrze VW Touran. Nie wiem tylko co wybrać, bo nie chce nic świecącego, tylko ładny satynowy odświeżony wygląd plastików. Czy ten Natural Shine Protectant będzie dobry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Czy Meguiar's Gold Class Trim Detailer bedzie dobry do nadkoli i opon? Czy polecacie cos lepszego. Najlepiej takie 2w1. Bo jest jeszcze Autoglym Bumper Care, ale produkty Meguilar chyba sa lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasz Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 kostek73 Dzięki za info powiedz mi jeszcze, jak możesz i znasz odpowiedź, czy bold & brigth nadaje się na uszczelki? to środek to opon, czyli do gumy, ale jak go nałożyłem na uszczelki to zostawały gdzie-niegdzie smugi. ogólnie nic nie poprawił się ich wygląd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek73 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 lookasz, osobiście nie mam (nie używam) tego środka. Ma go mój brat i szczerze mówiąc nie jest zbyt zadowolony z trwałości na oponach (jest on na bazie wody). Do uszczelek według mnie jest lepszy jakiś preparat na bazie silikonu. Aby nie zostawały smugi trzeba go rozetrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Lookasz, do uszczelek srednio sie nadaje, moze troche na lato zeby je odswiezyc ale na zime nie chroni przed zamarzaniem. Do oszczelek polecam zwykla wazelina kosmetyczna - odzywia i poprawia wyglad za jednym razem. Jak do tej pory bylem zadowolony z B&B tak po tej wiosnie mam niesmak co do trwalosci tego srodka. Warto wspomniec, ze wyszla 2 wersja B&B - w zelu. Pytanie czy zmienila sie tylko konsystencja czy tez i zawartosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Bo jest jeszcze Autoglym Bumper Care, ale produkty Meguilar chyba sa lepsze powiedz mi jeszcze, jak możesz i znasz odpowiedź, czy bold & brigth nadaje się na uszczelki? Zapraszam do opisu testu "pinio" TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi