Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
a ja mam pytanko zastosowałem Rain-x i nie wiem... nie jestem zadowolony z efektu powiedzmy wogle żadnej różnicy .

jak byś podał więcej szczegółów, to można by określić co zrobiłeś nie tak :o

Opublikowano

Maxior, możesz być niezadowolony, ale żeby nie było widać efektu to nie umiem sobie wyobrazić. Jaka temperatura przy aplikacji ? Gdzie kupiłeś Rainx ?

Opublikowano
Była ale cena tych rękawic nie była wszedzie taka sama. Ktoś pisał że 6zł z czymś kupił a ja w auchanie na górczewsiek kupowałem za 8 zł.

a kiedy kupowałeś, bo może i ja sobie sprezentuję do felg ;)

• Dystrybutor
Opublikowano
danielek., http://www.urban-lack.com/index.php?p=h ... _polerskia rodzaj Honey bardzo fajne.

Kupiłem właśnie frezowaną białą ciekawe jak się będzie spisywać z FG500 :o

Małe sprostowanie- gąbka URBAN frezowana to nie jest Gąbka Honey ;) Kolega chyba zakupił te gąbki: big-11.jpg

Frezowanych nie wprowadzamy do sklepu ;) Honey'a polecamy z czystym sumieniem, o frezowanych nie możemy nic powiedzieć ;)

Opublikowano

Jak na moją wiedzę to FG500 -> S03/S03GE, nie pracowałem z FF3000 ale możliwe że S30+ bo chyba S40 troszkę słabsza od FF3000 bardziej jak SF4000

Opublikowano

smalec, wszystko zależy od stany felg. jeśli są "czyste" to lakier ca. 100-130ml, felgi ca. 100ml. jeśli są b. brudne, to wszystko co zostanie po zrobieniu lakieru zużyjesz na felgi.

Opublikowano
danielek., http://www.urban-lack.com/index.php?p=h ... _polerskia rodzaj Honey bardzo fajne.

Kupiłem właśnie frezowaną białą ciekawe jak się będzie spisywać z FG500 :o

Małe sprostowanie- gąbka URBAN frezowana to nie jest Gąbka Honey ;) Kolega chyba zakupił te gąbki: Obrazek

Frezowanych nie wprowadzamy do sklepu ;) Honey'a polecamy z czystym sumieniem, o frezowanych nie możemy nic powiedzieć ;)

Kupiłem dokładnie białą ze zdjęcia natomiast gabke honey proponował ktoś jako sprawdzoną.

Nie wypowiem się na temat frezowanej ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w polerowaniu jedyne co zauważyłem to że zebrała lepiej świrle z Seatowskiego lakieru niż pomarańczowa Farcela.

Można wiedzieć czemu nie wprowadzacie ich do sprzedaży? :)

• Dystrybutor
Opublikowano
Można wiedzieć czemu nie wprowadzacie ich do sprzedaży? :)

Hmm jakoś nie byliśmy do końca do nich przekonani :o ale może nasz błąd :D Przy okazji zamówimy, przetestujemy i wtedy zdecydujemy :)

Opublikowano

Czy zestaw past Menzerna FG500, 2000, 4000 połączony z padami 3M (zielony, żółty, niebieski) nada się do korekty lakieru Cosmosshwarz metallic BMW (lakier podobno mega hiper ultra piekielnie twardy)? ;)

Opublikowano

Kurde na padzie polishing skacze mi polerka przy menzernie 500. Lakier czysty, pad nowiutki dopiero rozpakowany, 4 ziarnka pieprzu pasty na padzie, rozsmarowany, wolne obroty, docisk lekki, pad prosto przyklejony. Polerka pod kątem ptostym. Pad finishing z menzerną 3000 2 ziarnka pieprzu i chodzi gładko. Nie wydaje mi się że za duże tego FG nałożyłem. Jakieś inne pomysły?

Dodam że gabki waflowe jak 3m.

Opublikowano

Szybkie pytanie, który cleaner z niżej wymienionych w największym stopniu usunie utlenioną warstwę czerwonego lakieru (który jest aktualnie bardziej różowy) i przywróci jego właściwą głębię?

1. AF Tripple

2. VP Achilles Prep

3. SRP

4. DJ Lime Prime

5. PB Professional Polish

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.