Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest moj zestaw aplikatorow, odgadniesz czy mam sonusa, chemical guys czy monstera, gdybym wczesniej nie napisal?

dsc03683640x480i.jpg

ZÓŁTA strona to CUTTING, CZARNA strona to FINISHING

LK: żółty - cutting, biały - polishing, czerwony - finishing

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

chemical guys tri color ma stronę cutting i finishing, monster shine jest podobny ale strona cutting jest delikatniejsza, ja go plasuję jako polishing/cutting

słowa carcrazy a on ma pojęcie napewno :)

Opublikowano

Moze w tym co pisze Majkelo jednak cos jest :o Moj TriColor (nie mam zielonego pojacia z ktorej firmy) ma inne kolory, zolty i czerwony na zewnatrz a w srodku czarny.

Opublikowano

Oba dzialaja podobnie ale ten nowy nie wyglada tak atrakcyjnie :) i kolor tylko na zdjeciu jest prawie identyczny w rzeczysitosci nie jest taki ladny niebieski jak old-edition. Mam tez waflowego azura i tez sobie chwale, jest tez swietnie wykonany - obszycie satynowe.

Opublikowano
widać róznice, ale nieważne jak wygląda, jak z pracą z nimi? Tak samo dobrze wchłaniają?
ja nawoskowane auto, flufferem wycieram do sucha bez żadnego problemu i szczerze, nie widzę poza wyglądową stroną żadnej różnicy w wchłanianiu. Co do samych mikrofibr to często jest tak że jedna firma szyje dla kilkunastu sprzedawców ręczniki, tak naprawdę to sprzedawca definiuje gramaturę, obszycie, metkę lub jej brak itp, prosty przykład- dzisiaj serwis sprzątający podrzucił mi 15 (chciałem 5...) mikrofibr 40x40, faktura i wykonanie nie dawało mi spokoju, sprawdziłem w domu i jest to dokładnie fluffy w mniejszym wydaniu za 3,99. Zadzwoniłem do producenta i robią oczywiście 90x60 i z jakim obszyciem sobię tylko zamarzę- teoretycznie mógłbym zrobić sobie dokładnie taki sam ręcznik jak można kupić w większości sklepów detailingowych. Wniosek taki że nie można zdecydowanie powiedzieć że ktoś kogoś podrabia...
Opublikowano

firmek, mam ten sam, według cennika u Mariusza w sklepie to mamy ten od CG jednak patrząc na zdjęcie w w.w sklepie to nie jestem już tego taki pewien.

Opublikowano

Panowie, a jaki ręcznik będzie lepszy - wafel czy taki fluffy? Fluffy'ego nie mam pod ręką, a waflowy jest akurat w jednym z krakowskich sklepów więc nie musiałbym płacić za przesyłkę.

Opublikowano

Jedni lubia wafle inni miekkie puszyste jak fluffy. Ja mam oba typy ale nie umie okreslic, ktory jest na pewno lepszy... Pozornie wydaje sie ze fluffy jest bezpieczniejszy, prawda?

Opublikowano

Pytanie, nakładałem wosk, i gdy miałem praktycznie za 10 min wycierać spadł mi z nieba deszcz, wosk na aucie i wlczyłem z tym - MF, potem QD...

Czy możliwe że mogło osłabić to wosk ? Nakładać jeszcze raz ?

• Moderator
Opublikowano

Wpisujesz tekst o odpowiedniej treści i wysokości w programie komputerowym -> drukujesz -> wycinasz odpowiedni rozmiar -> podklejasz z jednej strony (tej bez napisów!) taśmą dwustronnie klejącą, taką jak do wykładzin bo cienka jest -> naklejasz na butelkę :D

Opublikowano

Witajcie

Moje pytanie : Dostałem Glass Cleaner Concentrated Rozcieńczyć 1:10 i czym to najlepiej zrobić? Jakaś specjalna woda coś?

Opublikowano
Pytanie, nakładałem wosk, i gdy miałem praktycznie za 10 min wycierać spadł mi z nieba deszcz, wosk na aucie i wlczyłem z tym - MF, potem QD...

Czy możliwe że mogło osłabić to wosk ? Nakładać jeszcze raz ?

Na pewno oslabilo to wosk. Jesli masz taka mozliwosc i checi naloz go ponownie jak najszybciej.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.