Borek123 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Używając nafty jako tar removera, spryskiwać element naftą w atomizerze, a później przecierać, czy nasączyć ręcznik i przecierać miejsce, na którym chcę się pozbyć smoły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Borek123, spryskuj miejsce z atomizera poczekaj chwile i przecierają miejsce szmatką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Witam. Czy cleaner R222 nada się pod Colli 476 czy szukać czegoś lepszego trwałość wosku przede wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Czesc mam pytanko jakiego stezenia uzyc apc BH do czyszczenia kokpitu dodam ze jest dosyc czysto a kokpit jest bmw plastki i vinyl?z gory dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 KA2012, R222 jest bardzo uniwersalnym cleanerem i nada się Chociaż jeśli chcesz trwałości to zrób tak: mycie->glinka->mycie->IPA->colli. krzysiek555, jak jest czysto to 1:10-15 i będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jakie znacie tanie sklepy z kosmetykami samochodowymi w UK. Z Polski troche za drogi transport do wakacji daleko -a Tutaj bida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 mycie->Glinka->mycie->IPA->Colli U mnie miało to wyglądać tak: Mycie->glinka->mycie->UC+tricolor->cleaner->colli Czyli cleaner "osłabi" wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Po UC + tricolor możesz użyć IPA w celu wymycia UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Czyli cleaner po UC nie przygotuje powierzchni tak jak IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruben$ Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Myślę, że Gracjanowi nie chodziło o to, że IPA lepiej przygotuje powierzchnię pod wosk, a wymyje resztki UC, która posiada jakąś część wypełniaczy. Dzięki temu ocenisz poziom swojej korekty UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 KA2012, Temat wałkowany xxx razy. IPA nie jest środkiem zastępującym cleaner - IPA odtłuszcza powierzchnię, usuwa resztki past polerskich - Cleaner przygotowuje powierzchnię pod wosk/sealant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 czyli ....->UC->IPA->cleaner->Colli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 faraon3021, http://www.detailingworld.co.uk/forum/index.php tam masz wszystko, ostatnio zamówiłem towar od Elite i musze przyznać że świetnie sobie radzą chłopaki. Ogólnie 10x wiecej możliwości niż na naszym polskim forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 KA2012, Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 jeszcze małe pytanko... IPA w atomizer, spryskuję element i wycieram MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jakie znacie tanie sklepy z kosmetykami samochodowymi w UK.Z Polski troche za drogi transport do wakacji daleko -a Tutaj bida ja moge polecić http://shinearama.co.uk/ tanie pady 3M małe http://www.polishedbliss.co.uk/ promocja na auto finese Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 KA2012, tak, tylko rozcieńczasz z wodą destylowaną 1:1, wtedy będziesz miał więcej czasu na przetarcie elementu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KA2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 o rozcieńczeniu wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 maya, sinner, dziekuje bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 KA2012, spokojnie ipa poradzi sobie w stężeniu 1:2, nie trzeba używać tylko 50% roztworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Dzisiaj otworzyłem pojemnik z glinką i poczułem że strasznie śmierdzi jest też bardziej miękka od nie używanej. Glina to Valet Pro a pudełko w którym ją przechowuję to zwykła mydelniczka,czy glina nadaję się jeszcze do użycia czy kwalifikuję się do wyrzucenia? Jak poprawnie powinno przechowywać się glinę żeby taka sytuacja się nie powtórzyła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 danielek., z czym używałeś ostatni raz glinki? Objawy jak dla mnie to za dużo szamponu w roztworze z wodą i glinka się go "napiła". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Woda + szampon dosyć sporo szamponu dostała jak ją scisnąłem to trochę wody jeszcze się z niej wydostalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Czy ktos z was szanowni detailerzy stosowal ten wosk ? http://temachem.sklep.pl/opis/2360862/s ... -wosk.html macie jakies opinie, relacje, testy ? czy jest to twardy wosk letni ? pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornikos Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Panowie, czy Plush Blue Shiny Garage bedzię wystarczająca do QD? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi