Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używając nafty jako tar removera, spryskiwać element naftą w atomizerze, a później przecierać, czy nasączyć ręcznik i przecierać miejsce, na którym chcę się pozbyć smoły?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

KA2012, R222 jest bardzo uniwersalnym cleanerem i nada się :)

Chociaż jeśli chcesz trwałości to zrób tak: mycie->glinka->mycie->IPA->colli.

krzysiek555, jak jest czysto to 1:10-15 i będzie :good:

Opublikowano
mycie->Glinka->mycie->IPA->Colli

U mnie miało to wyglądać tak:

Mycie->glinka->mycie->UC+tricolor->cleaner->colli

Czyli cleaner "osłabi" wosk :?:

Opublikowano

Myślę, że Gracjanowi nie chodziło o to, że IPA lepiej przygotuje powierzchnię pod wosk, a wymyje resztki UC, która posiada jakąś część wypełniaczy. Dzięki temu ocenisz poziom swojej korekty UC

• Moderator
Opublikowano

KA2012, Temat wałkowany xxx razy.

IPA nie jest środkiem zastępującym cleaner :!:

- IPA odtłuszcza powierzchnię, usuwa resztki past polerskich

- Cleaner przygotowuje powierzchnię pod wosk/sealant

Opublikowano

KA2012, spokojnie ipa poradzi sobie w stężeniu 1:2, nie trzeba używać tylko 50% roztworu.

Opublikowano

Dzisiaj otworzyłem pojemnik z glinką i poczułem że strasznie śmierdzi jest też bardziej miękka od nie używanej.

Glina to Valet Pro a pudełko w którym ją przechowuję to zwykła mydelniczka,czy glina nadaję się jeszcze do użycia czy kwalifikuję się do wyrzucenia? Jak poprawnie powinno przechowywać się glinę żeby taka sytuacja się nie powtórzyła?

Opublikowano

danielek., z czym używałeś ostatni raz glinki? Objawy jak dla mnie to za dużo szamponu w roztworze z wodą i glinka się go "napiła".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.