sinner Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 prezes99, Niby dobrze zgrywa się z DA ale na zwykłych też ludzie robią i sobie bardzo chwalą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Co pod Megsa #16 ? Cleaner nakładany ręcznie (nie mam polerki)-jeśli tak to jaki ??? Czy może sam IPA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 29 Marca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 cocolino, ja używam IPA i jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 cocolino, sama IPA sprawi, że lakier będzie "tempy" dobrze byłoby położyć pod #16 jakiś syntetyczny cleaner - będzie dłużej leżał Edit: ze specjalistami od #16 oczywiście nie będę dyskutował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 DG #601 nada się pod Megsa #16? UP! 601 został opracowany do współpracy z produktami duragloss. Jeżeli szukasz jakiegoś cleanera pod colli to szukaj czegoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 100Ml wosku, na ile woskowań mógłbym liczyć nakładając cieniutkie warstwy?. (Tak na oko, wiem ze to zalezy od wielkosci auta i tego kto jak woskuje). np. EGP zużyłem 50ml na moje Volvo i Astrę II, ale wprawy to ja nie mam testerem FK zrobiłem już 2 auta i 2 kpl. alusów i ok.połowa jeszcze została. Lepiej 2 cienkie warstwy nałożyć niż męczyć się ze zbyt dużą warstwą przy polerowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwejk Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 kolejnosc taka AF REJUVENATE>AG SRP>DG #111 ,moje pytanie czy IPA zastosowac przed AF czy po? A tym samym przed SRP.ogolnie to ciekawe jak to ze sobą bedzie współgrało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 30 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Szwejk, IPA przed AF Rejuvenate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Szwejk, co chcesz osiągnąć w tej kombinacji stosując IPA? psemo, po co IPA przed AF Rejuvenate? IMHO nie stosować wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Szwejk, i później płacz, że wam Duragoss 111 nie trzyma.... Wywal te SRP z tej kombinacji. Zastosuj 601 przed 111 wg instukcji. Auto Finesse zastąp DG652. AF o ile idelanie nadaje się pod woski dobrze zadbanych lakierów o tyle jest zbyt delikatny, do zauważalnych popraw korekcyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwejk Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Własnie sie zastanawialem czy wogole ma to sens i nie bylem pewny, myslalem ze dobrze by bylo odtluscic powierzchnie:).SJakedlatego wolałem zapytac ,przed zima po samym SRP nalozylem #111 i nie trzymal sie najlepiejale wydaje mi sie ze bylo za zimno i za krotka przerwa miedzy SRP a #111. [ Dodano: 30 Marzec 2012, 12:52 ] Najgorsze jest to ze własnie zamowilem AF ,a tak dlugo myslalem zeby wziac 601 i powinienem tak zrobic. Brak korekty u mnie dlatego stosuje SRP lepioej to wygladało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gdzie dostanę teraz FK 1000p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... e-wax.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Pytanie mam Ojciec w Niemczech był to kupił jakiś zestaw kosmetyków firmy Stark. Jakieś Auto-Hochglanz-Politur, Felgen-Reiniger, Instekten-Enteferner i Cockpit-Pfelge Ktoś powie co jest co i do czego służy? I czy opłacało się dać za to 6€? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Auto-Hochglanz-Politur, Felgen-Reiniger, Instekten-Enteferner i Cockpit-Pfelge Po samej nazwie można zrozumieć że : Auto-Hochglanz-Politur - politura, Felgen-Reiniger - płyn do mycia felg, Instekten-Enteferner - płyn do usuwania owadów Cockpit-Pfelge - środek do kokpitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Za jakieś dwa tygodnie będe chciał ściągnąć colli z samochodu,czy taka kombinacja jest poprawna: najpierw cały samochód IPA,glinka,UC,IPA,cleaner czy odrazu wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ja bym tak to widział: glinka, UC, cleaner (lub IPA), wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Dołączył: 24 Sie 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 pLaYmAn,to że dołączył to nie znaczy że czytał interesuję się i czytam forum może z pół roku max,jest tu tyle informacji że nie łatwo wszystko spamiętać i nie wszystko zapisać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Pytanie mam Ojciec w Niemczech był to kupił jakiś zestaw kosmetyków firmy Stark.Jakieś Auto-Hochglanz-Politur, Felgen-Reiniger, Instekten-Enteferner i Cockpit-Pfelge Ktoś powie co jest co i do czego służy? I czy opłacało się dać za to 6€? Sory ,że muszę to napisać ,ale testowałem tą politure z ciekawości i to jest totalny szit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Którą polerkę lare brać ? czym te trzy modele się różnią ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 30 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 W temacie producenta są dość dokładnie opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 czy jest sens rozrobic apc z woda destylowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Jeśli spłukujesz później miejsca wyczyszczone APC zwykłą wodą to wg mnie nie ma to sensu. APC, którego używam do wnętrza mam rozrobione z wodą destylowaną, bo później ścieram go tylko fibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi