Moderator psemo Opublikowano 7 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Jeżeli masz talerz 150 mm a gąbki Flexipads mają średnicę 135 mm to raczej nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 gabki Flexipads na rzep podejdą do tego talerza ? a czemu miały by nie podejść? Talerz ma 125mm tak jak każdy inny do gąbek 150mm Choć fakt, ze BP Flexi robi lepsze wrażenie (bardziej miękki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasads Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Piękne dzięki właśnie tego szukałem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Chłopaki żółtego pada 3M lepiej używać z pastą M105 czy M205? Bardziej z 205 w celu lepszej korekty (zależnej od stanu lakieru / np. użyć jako 1step) lecz można ze 105 również zależne na jakim lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 pytanie odnośnie glinek BH ta w niebieskim opakowaniu oznaczona jako regular to gdzie ją ulokować w levelu agresywności? Pomiędzy Soft a Medium czy po medium po jest najagresywniejsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 falon, niebieska najbardziej agresywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 dał bym ci punkt "pomógł" ale nie wiem jak, zdezaktywowana ta opcja czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayrsen Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 dał bym ci punkt "pomógł" ale nie wiem jak, zdezaktywowana ta opcja czy co? Aby dać "pomógł" musisz być autorem tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Wie ktoś gdzie mozna dostać tester FK1000P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Wie ktoś gdzie mozna dostać tester FK1000P? Faktycznie nie dostępne nigdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Witam Czy wosk Coli 476 można nakładać polerką? Jeśli nie nakładać to polerować po nałożeniu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Jeśli nie nakładać to polerować po nałożeniu? Polerką wosk ?? Jak po co???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Jak po co???? No właśnie nie wiem (dlatego pytam) żeby się nie zmachać np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Jak po co???? No właśnie nie wiem (dlatego pytam) żeby się nie zmachać np Jak nalożysz odpowiednio cienko i nie zostawisz na nie wiadomo jak długo, to polerowanie to żadna praca a przyjemność Tylko nowa czysta MF i do dzieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 żeby się nie zmachać np Nakładaj ręcznie, nie zmachasz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Dzinkins Ty swoją białą bryczkę pociskałeś UC ?? Recznie czy maszynowo ?? Gdzieś na Twoich fotkach widziałem że miałeś pozaklejane szczeliny drzwi/błotniki/klapy - to po to żeby pył z polerowania nie paćkał szczelin ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Dzinkins Ty swoją białą bryczkę pociskałeś UC ??Recznie czy maszynowo ?? UC nie używałem - to jest półśrodek, zaczynałem od razu od polerki maszynowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 WitamCzy wosk Coli 476 można nakładać polerką? Jeśli nie nakładać to polerować po nałożeniu? Pozdrawiam Czego to ludzie nie wymyślą z lenistwa Z tych filmików dowiesz sie jak: 1. Jak aplikatorem wydobyć wosk 2. Jak nakładać wosk - technika prostych linii 3. Jak usunąć nadmiar (polerowanie wosku) 4. tzw. Final Wipe - czyli ostateczne przetarcie Obejrzeć, zapamiętać, stosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Czy na myjniach Karcher piana aktywna ma ph ktore niszczy wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Czy na myjniach Karcher piana aktywna ma ph ktore niszczy wosk ? Generalnie my na myjniach bezdotykowych (nie karscher) stosujemy chemię o odczynie zasadowym, czyli mycie proszkiem (ph do 11 nawet), mycie szczotką, i piana również. Wydaje mi się że oni tez tak mają ale pewny nie jestem. Żeby był efekty mycia bezdotykowego niestety trzeba to usunąć w miarę szybko i skutecznie. A wracając do pytania o polerowanie mechaniczne to rozumiem że AG SRP mogę nakładać polerką i czyścić tez polerką? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jak czyścić polerką ?!?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jak czyścić polerką ?!?!? w sensie polerować filcem chyba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 w sensie polerować filcem chyba? tak dokładnie o to mi chodziło (polerkę miałem na myśli jako maszynę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 lukwawa napisał/a:w sensie polerować filcem chyba? tak dokładnie o to mi chodziło (polerkę miałem na myśli jako maszynę) AG SRP możesz nakładać maszyną jak najbardziej ale nadmiar niewypracowanego produktu czy też jeżeli nawet dobre go wypracowaleś na maszynie dla pewności docierasz ręcznie mikrofibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg303 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 AG SRP możesz nakładać maszyną jak najbardziej ale nadmiar niewypracowanego produktu czy też jeżeli nawet dobre go wypracowaleś na maszynie dla pewności docierasz ręcznie mikrofibrą Super dziękuję wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi