lakikwap Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 jodan, sam zobaczysz ale naprawde niedużo, mi sie zawsze wydaje ze za mało daje ale później robią sie mazy i cała mf mokra - za dużo, dawaj naprawde mało. Na maske wydaje mi sie 3 psiknięcia max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 AG SRP ..powinno się nanosic aplikatorem zmikrofibry czy piankowym? i chce kupic glinke Bilt hamber..ale kiedy brać wersje regular a keidy soft? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 31 Marca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 m1chal, lepiej aplikatorem z MF, regulara bierz do jakiegoś bardzo zapuszczonego auta - osobiście uważam że wystarczy soft, najwyżej trzeba się troszkę więcej namachać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asan15 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 BH, PB Natty's - Blue lepiej nanosić Meg SOFT FOAM czy PB MICROFIBER APPLICATOR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 asan15, prędzej Megsem - jakiekolwiek mikrofibry zostawiaj sobie do polerowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Markowi chyba chodziło o aplikator z mikrofibry, a nie o ściereczkę do polerowania. Natomiast tak jak Afi napisał aplikator gąbkowy będzie i nie musi to być koniecznie megsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 kempus, można użyć małych padów, tu masz przykładową korektę systemem PB SSR: http://www.carnauba.pl/academy/article/ ... krwy-zegarów.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irol Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Czy NXT 2.0 można nakładać na słońcu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borda01 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Odnosnie AG SRP - jak dlugo nalezy wcierac ten specyfik? Po jakim czasie wypolerowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 No właśnie? I czy go trzeba wcierac czy rozsmarować? Użyć siły? Czy bedzie wtedy lepszy efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=259 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Czyli wszystko jasne. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norco Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Mam pytanie - czy pasty Menzerna i PB SSR ulegają "przeterminowaniu" tak jak to ma miejsce w przypadku 3M? Z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Będę lakierował całe auto (kolor czarny) i w planach na pierwsze mycie jest duragloss + black hole + collinite 476 i mam pytanko czy przy lakierze prosto od lakiernika jest sens robić jeszcze jakieś zabiegi między myciem, a nakładaniem black hole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Na 90% lakier będzie do poprawki. Przygotowałbym sobie jakiś lekkościerną pastę/cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 To jeszcze jedno pytanko Dodo Juice Lime Prime nada się do tej operacji czy zaopatrzyć się w coś innego? aaa i jeszcze jedno pytanko mogę tego wszystkiego od razu użyć po odebraniu auta czy lepiej odczekać, aż lakier utwardzi się w 100%? Gdzieś na forum wyczytałem, że najlepiej zaczekać koło miesiąca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 w jakim ze sklepów (tych co sa na forum) można nabyć takie atomizery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Na pewno w ShowCarShine, ja dostałem taki atomizer z butelką do APC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ja widziałem takie atomizery w Castoramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 aaa i jeszcze jedno pytanko mogę tego wszystkiego od razu użyć po odebraniu auta czy lepiej odczekać, aż lakier utwardzi się w 100%? Gdzieś na forum wyczytałem, że najlepiej zaczekać koło miesiąca... Pisałem o tym kiedyś: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ght=#60271 Collinite 476 jest solvent heavy, więc się zupełnie nie nadaje na nowo lakierowane elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Dzięki za odpowiedź właśnie Twój post kiedyś czytałem. Jako, że mam collinite na chacie to chyba przez pierwszy miesiąc będą traktował auto tylko szamponem, a porządne mycie + resztę specyfików zafunduje mu po ok miesiącu... co do pytania wyżej po myciu przed Black Hole stosować cleaner Dodo Lime Prime czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ja dzisiaj przed PB BH położyłem DD LP i jest ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norco Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 a ja powtórzę swoje pytanie -czy pasty Menzerna i PB SSR ulegają "przeterminowaniu" tak jak to ma miejsce w przypadku 3M? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 ile czekać przed położeniem kolejnej warstwy PB BH (aplikacja ręczna)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi