Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Administrator
Opublikowano

Zbyt gruba warstwa/za długi lub za krótki czas przed spolerowaniem/niekorzystne warunki meteo. Albo wszystko na raz ;)

Opublikowano

Moje pytanko brzmi: czy warto stosowac jednoczesnie SRP i Ultimate Compround? Chodzi mi o zamaskowanie rysek po wycieraniu auta i szczotkach na automyjce przy jednoczesnym nadaniu mu polysku(i o ile to mozliwe efektu lustra)? Chyba, że sprawę zalatwi jeden produkt :]

Opublikowano

Ultimate Compound to pasta polerska o duzej scierlanosci, a SRP to AIO z lekko sciernymi wlasciwosciami.

Opublikowano
Zbyt gruba warstwa/za długi lub za krótki czas przed spolerowaniem/niekorzystne warunki meteo. Albo wszystko na raz ;)

Warstwę bym wykluczył, zastanawiam się nad czasem, zostawiałem na około 3 elementy czyli ok. 10-15 min. Za długo-za krótko :dontknow: ?

Opublikowano

Marek__82, sprawdzales palcem ? Wosk po przejechaniu palcem powinien schodzic, zostawiajac czysta powierzchnie. Jesli sie maze to znaczy ze jeszcze za wczesnie - oczywiscie ta regola aplikuje sie do woskow ktore wymagaja wyschniecia przed wycieraniem.

Opublikowano

To który produkt nada się do tego lepiej? Troche nie ogarniam tej scieralnosci. Na co ona wplywa? Jakie daje efekty? Ja dopiero wchodze w te tematy, ale jak juz ogarne to tez ci pomoge jak bedzie trzeba :)

Opublikowano

firmek: właśnie sprawdzałem i wg mnie było okej, ale i tak ciężko schodził, myślę że może za zimno było ale w słoneczku pracowałem w podkoszulku praktycznie.

Opublikowano

Szakal, widzialem efekt uzycia wersji DARK na zdjeciach i efekty byly imponujace, na prawde zapowiada sie swietny wosk.

Opublikowano

To w sumie chyba pozostaje tak jak pisal Evo, pogoda/za gruba warstwa. Sprobuj najpierw na malym fragmencie. Jaki masz kolor? Na jasnych czesto ciezko zobaczyc czy nie przesadzilo sie z iloscia :/

Opublikowano
Szakal zapytal o IONCOAT Naviwax Dark.
Tak na szybko wygooglalem i zdjecia sa bardzo zachecajace :)

[ Dodano: 29 Marzec 2011, 21:36 ]

Marek__82, wiec zrob jeden element i pilnuj wosku. wycieraj jak tylko zacznie przysychac. Na sloncu po trzech elementach mogl juz przysychnac. Chociaz wcale goraco nie bylo :/

Opublikowano

Do konca nie wiem, zawsze jest to jakis trop. Sprobuj podejscia wosk na dwa panele, pierwszy wycierasz (test palca), wosk na 3 panel, wycierasz 2 itd itd... Inna pomysl to mimo wszystko za duzo wosku. Nawet przyschniety wosk jesli nie jest go za duzo nie stanowi jakiegos wiekszego prolemu z wycieraniem.

Samemu walczylem z FK 1000p gdzie glownym powodem bylo to ze jakos ciezko jest mi polozyc go rowno i cienko :( Na tym szarym antracycie bardzo fajnie widac gdzie polozylismy wosk a gdzie nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.