SzaKal Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Jakie pH ma piana Snow Foam Combo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Jakie pH ma piana Snow Foam Combo ? pH 13 http://valetpro.pl/valetpro-snow-foam-combo-1l-p37.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Co może być powodem ciężkiego polerowania Coli 915 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 29 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Zbyt gruba warstwa/za długi lub za krótki czas przed spolerowaniem/niekorzystne warunki meteo. Albo wszystko na raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Moje pytanko brzmi: czy warto stosowac jednoczesnie SRP i Ultimate Compround? Chodzi mi o zamaskowanie rysek po wycieraniu auta i szczotkach na automyjce przy jednoczesnym nadaniu mu polysku(i o ile to mozliwe efektu lustra)? Chyba, że sprawę zalatwi jeden produkt :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Ultimate Compound to pasta polerska o duzej scierlanosci, a SRP to AIO z lekko sciernymi wlasciwosciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Zbyt gruba warstwa/za długi lub za krótki czas przed spolerowaniem/niekorzystne warunki meteo. Albo wszystko na raz Warstwę bym wykluczył, zastanawiam się nad czasem, zostawiałem na około 3 elementy czyli ok. 10-15 min. Za długo-za krótko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Marek__82, sprawdzales palcem ? Wosk po przejechaniu palcem powinien schodzic, zostawiajac czysta powierzchnie. Jesli sie maze to znaczy ze jeszcze za wczesnie - oczywiscie ta regola aplikuje sie do woskow ktore wymagaja wyschniecia przed wycieraniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 To który produkt nada się do tego lepiej? Troche nie ogarniam tej scieralnosci. Na co ona wplywa? Jakie daje efekty? Ja dopiero wchodze w te tematy, ale jak juz ogarne to tez ci pomoge jak bedzie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Używał ktoś z was Naviwax Dark ? http://valetpro.pl/naviwax-dark-250g-p47.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 firmek: właśnie sprawdzałem i wg mnie było okej, ale i tak ciężko schodził, myślę że może za zimno było ale w słoneczku pracowałem w podkoszulku praktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Szakal, widzialem efekt uzycia wersji DARK na zdjeciach i efekty byly imponujace, na prawde zapowiada sie swietny wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 To w sumie chyba pozostaje tak jak pisal Evo, pogoda/za gruba warstwa. Sprobuj najpierw na malym fragmencie. Jaki masz kolor? Na jasnych czesto ciezko zobaczyc czy nie przesadzilo sie z iloscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 firmek: szary antracyt ale tak myślę że może jednak za zimno było, mnie było ciepło ale temperatura powietrza była złudna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 aro_77, o jakim wosku piszesz Po watku nie moge dojsc o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Szakal zapytal o IONCOAT Naviwax Dark. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Marek__82, aaa, to juz pamietam A nie woskowales przypadkiem na sloncu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 piterka9, bedzie okej, jedziesz najpierw UC to czego on nie usunie pokryje SRP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Następnym razem będę woskował jak będzie cieplej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 oks, dzieki lakikwap. W takim razie zamawiam i czekam na słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 firmek:No wstyd się przyznać ale tak było nie mam innego miejsca właśnie w cieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Szakal zapytal o IONCOAT Naviwax Dark. Tak na szybko wygooglalem i zdjecia sa bardzo zachecajace [ Dodano: 29 Marzec 2011, 21:36 ] Marek__82, wiec zrob jeden element i pilnuj wosku. wycieraj jak tylko zacznie przysychac. Na sloncu po trzech elementach mogl juz przysychnac. Chociaz wcale goraco nie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Najlepsze jest to że IONCOAT Naviwax Dark można nakładać też na tworzywa sztuczne i szyby ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 firmek: Lakier był ciepły ale nie gorący, czyli to jednak przez to że w słońcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Do konca nie wiem, zawsze jest to jakis trop. Sprobuj podejscia wosk na dwa panele, pierwszy wycierasz (test palca), wosk na 3 panel, wycierasz 2 itd itd... Inna pomysl to mimo wszystko za duzo wosku. Nawet przyschniety wosk jesli nie jest go za duzo nie stanowi jakiegos wiekszego prolemu z wycieraniem. Samemu walczylem z FK 1000p gdzie glownym powodem bylo to ze jakos ciezko jest mi polozyc go rowno i cienko Na tym szarym antracycie bardzo fajnie widac gdzie polozylismy wosk a gdzie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi