Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od temperatury produkt tego typu raczej się nie "uszkodzi" jak np. wosk, który trzeba przechowywać w odpowiedniej temp. Słabe pienienie jest spowodowane tym, że za pierwszym razem miałeś mieszankę ciepłą lub o temperaturze normalnej, a za drugi była wyziębiona. To tak jak z szamponem jak wlejesz do zimnej wody słabo się pieni, dlatego wlewa się ciepłą wodę.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Wczoraj wlalem do Glorii rozrobiona piane ktora jezdzila w aucie w pojemniku jakis czas i zonk mimo ze za pierwszym razem byla super piana z drugiej czesci roztworu ................lipa (slabe mleko) :(

Przeterminowala sie??

Jest jeszcze takie coś jak mieszalność cieczy. Przeważnie jest tak, że im wyższa temperatura tym lepiej się ze sobą mieszają. Być może niska temperatura mieszanki spowodowała rozdzielenie się czynnika aktywnego(koncentrat piany) od wody i stąd też ten efekt.

Opublikowano
Jest jeszcze takie coś jak mieszalność cieczy. Przeważnie jest tak, że im wyższa temperatura tym lepiej się ze sobą mieszają. Być może niska temperatura mieszanki spowodowała rozdzielenie się czynnika aktywnego(koncentrat piany) od wody i stąd też ten efekt.

W moim przypadku to troche slaba teoria bo zanim dotarlem na myjnie plyn w samochodzie sie zagrzal.Auto typu "kombi" mycie wieczorem a samochod dlugo jezdzil wiec temperatura "pokojowa" za pierwszym i drugim razem.

Opublikowano

Witajcie,

Testował może ktoś z Was kosmetyk o nazwie "CAR PRO IRONX PASTE150ML - NAJSILNIEJSZY IRONX''

Gdzieś chyba widziałem test na forum tego aczkolwiek nie mogę znaleźć :?

Stąd moje pytania, czy jest to lepsze od standardowego IRONX w płynie ??

A przede wszystkim jak się aplikuje ironx w żelu na lakier ???

Opublikowano

Testował może ktoś z Was kosmetyk o nazwie "CAR PRO IRONX PASTE150ML - NAJSILNIEJSZY IRONX''

Ja. Niedawno.. Ale nie na lakier, a na felgach, gdzie były dość duże elementy do usunięcia - żel po prostu dłużej się na tym trzyma, nie spływa.. Wg mnie to jest do miejscowego, a nie ogólnego, zastosowania. Daje radę. :good:

Opublikowano

Będę przygotowywał całe autko do lakierowania. Możecie mi polecić jakąś szlifierkę do sandingu mimośrodową lub oscylacyjną (nie wiem która będzie lepsza a w necie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi) tak powiedzmy do ok. 300 zł. Później będzie też używana do szlifowania szpachlówki, przygotowywania aut pod lakier. Z tym że elektryczna nie pneumat. Czy dobrze rozumiem że polerka DA to coś w rodzaju szlifierki mimośrodowej?

Opublikowano
Czy przed Collinite 476 można bez problemu dać środek DC2 od Meg's?

można ale znacząco osłabi to wytrzymałość wosku

• Administrator
Opublikowano

maya, Zależy do jakiej. Ja do karchera mam takie coś

1936300723

a między hydroforem a myjką taki

filtr-wody-obudowa-10-przylacz-3-4.jpg

Opublikowano

uzupełnię obudowę Arka w wkład filtracyjny, najlepszym rozwiązaniem jest 5 mikronowy filtr absolutny. No dobra wyedytuję reklamę ;)

• Administrator
Opublikowano

Pierwszy mam siatkowy ponieważ każdy inny starczał na max tydzień. Drugi mam sznurkowy i trzeci przed samą myjką ori karcher.

Opublikowano
maya, Zależy do jakiej. Ja do karchera mam takie coś

Obrazek

Obrazek

myjka nilfisk c120.5.6, będzie podłączany do węża ogrodowego ten pierwszy filtr wystarczy ?
  • Administrator
Opublikowano

maya, Zależy skąd bierzesz wodę. W jakim stopniu jest zanieczyszczona. Lepiej kiepski niż wcale !

Opublikowano

Jutro prześlę Wam zdjęcie jak wygląda filtr po miesiącu filtrowania standardowej wody z ujęcia własnego ;) mówię tu o filtracji mechanicznej.

Opublikowano
Czy przed Collinite 476 można bez problemu dać środek DC2 od Meg's?

można ale znacząco osłabi to wytrzymałość wosku

to znaczy lepiej dać Collinite 476 na oczyszczony glinką lakier bez cleanera? Czy jakiś inny pod tego colli?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.