damian Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Od temperatury produkt tego typu raczej się nie "uszkodzi" jak np. wosk, który trzeba przechowywać w odpowiedniej temp. Słabe pienienie jest spowodowane tym, że za pierwszym razem miałeś mieszankę ciepłą lub o temperaturze normalnej, a za drugi była wyziębiona. To tak jak z szamponem jak wlejesz do zimnej wody słabo się pieni, dlatego wlewa się ciepłą wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Od temperatury produkt tego typu raczej się nie "uszkodzi" jak np. wosk Jak zamrozisz wosk to co się stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Wczoraj wlalem do Glorii rozrobiona piane ktora jezdzila w aucie w pojemniku jakis czas i zonk mimo ze za pierwszym razem byla super piana z drugiej czesci roztworu ................lipa (slabe mleko) Przeterminowala sie?? Jest jeszcze takie coś jak mieszalność cieczy. Przeważnie jest tak, że im wyższa temperatura tym lepiej się ze sobą mieszają. Być może niska temperatura mieszanki spowodowała rozdzielenie się czynnika aktywnego(koncentrat piany) od wody i stąd też ten efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jest jeszcze takie coś jak mieszalność cieczy. Przeważnie jest tak, że im wyższa temperatura tym lepiej się ze sobą mieszają. Być może niska temperatura mieszanki spowodowała rozdzielenie się czynnika aktywnego(koncentrat piany) od wody i stąd też ten efekt. W moim przypadku to troche slaba teoria bo zanim dotarlem na myjnie plyn w samochodzie sie zagrzal.Auto typu "kombi" mycie wieczorem a samochod dlugo jezdzil wiec temperatura "pokojowa" za pierwszym i drugim razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Witajcie, Testował może ktoś z Was kosmetyk o nazwie "CAR PRO IRONX PASTE150ML - NAJSILNIEJSZY IRONX'' Gdzieś chyba widziałem test na forum tego aczkolwiek nie mogę znaleźć Stąd moje pytania, czy jest to lepsze od standardowego IRONX w płynie ?? A przede wszystkim jak się aplikuje ironx w żelu na lakier ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Testował może ktoś z Was kosmetyk o nazwie "CAR PRO IRONX PASTE150ML - NAJSILNIEJSZY IRONX'' Ja. Niedawno.. Ale nie na lakier, a na felgach, gdzie były dość duże elementy do usunięcia - żel po prostu dłużej się na tym trzyma, nie spływa.. Wg mnie to jest do miejscowego, a nie ogólnego, zastosowania. Daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Listopada 2011 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 koza, Tak jak napisał DawPi, Jest to najbardziej skoncentrowany IronX i stosuje się go miejscowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Będę przygotowywał całe autko do lakierowania. Możecie mi polecić jakąś szlifierkę do sandingu mimośrodową lub oscylacyjną (nie wiem która będzie lepsza a w necie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi) tak powiedzmy do ok. 300 zł. Później będzie też używana do szlifowania szpachlówki, przygotowywania aut pod lakier. Z tym że elektryczna nie pneumat. Czy dobrze rozumiem że polerka DA to coś w rodzaju szlifierki mimośrodowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam! Czy przed Collinite 476 można bez problemu dać środek DC2 od Meg's? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 jaki filtr wody zewnetrzny do myjki cisnieniowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy przed Collinite 476 można bez problemu dać środek DC2 od Meg's? można ale znacząco osłabi to wytrzymałość wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 maya, Zależy do jakiej. Ja do karchera mam takie coś a między hydroforem a myjką taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 a między hydroforem a myjką taki uzupełnię obudowę Arka w wkład filtracyjny, najlepszym rozwiązaniem jest 5 mikronowy filtr absolutny. No dobra wyedytuję reklamę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Pavlik, dziękuję za uzupełnienie. Ja stosuję filtr siatkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Arekkaz, siatkowy czy plisowany? podejrzewam, że ten pierwszy, niezbyt dobre rozwiązane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Pierwszy mam siatkowy ponieważ każdy inny starczał na max tydzień. Drugi mam sznurkowy i trzeci przed samą myjką ori karcher. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jakie rekawiczki stosujecie do prac z ostra chemia Nitrylowe czy latexowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 art'ek, Ntrylowe dają bez problemu radę i są wytrzymalsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Arekkaz, PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 maya, Zależy do jakiej. Ja do karchera mam takie coś Obrazek a między hydroforem a myjką taki Obrazek myjka nilfisk c120.5.6, będzie podłączany do węża ogrodowego ten pierwszy filtr wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 maya, Zależy skąd bierzesz wodę. W jakim stopniu jest zanieczyszczona. Lepiej kiepski niż wcale ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 woda z kranu raczej dobrej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Kamienia Ci nie wyłapie z kranówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jutro prześlę Wam zdjęcie jak wygląda filtr po miesiącu filtrowania standardowej wody z ujęcia własnego mówię tu o filtracji mechanicznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy przed Collinite 476 można bez problemu dać środek DC2 od Meg's? można ale znacząco osłabi to wytrzymałość wosku to znaczy lepiej dać Collinite 476 na oczyszczony glinką lakier bez cleanera? Czy jakiś inny pod tego colli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi