PIOTRUŚ Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 bo nie ma tak od ręki jak denaturat na każdym rogu można zakupić i strzelić banie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 haha no tak,musisz poczekać 2 dni robocze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRUŚ Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 no właśnie, więc jak nada się czy nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcingg Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 no właśnie ja mam fioletowy denat i też nie wiem czy się nada jako odtłuszczacz oczywiście rozcieńczony np 50/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Zrobiłem sobie ostatnio taką liste z polerowaniem co i jak powinno byc Pierwsze to takie bardziej odświeżenie niż polerowanie a więc tak : 1.Aktywna piana 2.Mycie na dwa wiadra-Gold Class 2.Glinka-Meguiars Clay Bar 3.Mycie-Gold Class 4.Ultimate Compound 5.Cleaner DODO JUICE LIME PRIME 6.Glaze-Meguiar's Ultimate Polish 7.Meguiars Nxt Tech Wax 2., Chemical Guys Butter Wet Wax,Collinite 476 Czy wszystko jest poprawnie ? I druga opcja polerowanie mechaniczne : 1.Aktywna-piana 2.Mycie-Meguiars Gold Class 3.Glinka-Meguiars Clay Bar 4.Mycie-Meguiars Gold Class 5.Pasty-Menzerna FG500 IP2000 SF4000 6.IPA 7.Cleaner czy jest sens ? i czy można go nakładac polerką z tego co wiem to tak ? 8.Glaze czy jest sens ? 9.Wosk-Poorboy's Natty's Paste Wax Red itp Czy wszystko jest poprawnie ? Dopiero się uczę i chce żeby moja robota nie poszła na marne więc dlatego pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 4 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dopiero się uczę Dołączył: 24 Sie 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Evo, Człowiek uczy się całe życie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dopiero się uczę Dołączył: 24 Sie 2009 [/quote Mial dziekanke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Panowie, co powiecie na futro do DA? Więcej wad czy zalet? Warto wydać kasę na futro i próbować czy lepiej kupić o jedną więcej gąbkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 zainwestuj w gąbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Zarejestrowałem się dużo wcześniej ale wtedy szukałem tylko pare odpowiedzi na pytania a teraz zainteresowałem się detailingiem na poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Czy miał ktoś styczność z pastami KOCH CHEMIE i mógłby coś więcej o nich powiedzieć? Dzisiaj zauważyłem je w pobliskim sklepie lakierniczym w opakowaniach 250ml a kończą mi się właśnie Menzerny 250ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Czy miał ktoś styczność z pastami KOCH CHEMIE i mógłby coś więcej o nich powiedzieć? Dzisiaj zauważyłem je w pobliskim sklepie lakierniczym w opakowaniach 250ml a kończą mi się właśnie Menzerny 250ml. past kocha jest bodajrze 7 czy 8 , które cię interesują?? tutaj masz rozpiskę http://www.gakra.pl/kochchemie.php?id=6 mam wszystkie , tylko niektóre jeszcze nie testowane, jeśli będzie trzeba to mogę coś doradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Zastanawiam się nad drugą warstwa colli 476 z tym że pierwszą warstwę nakładałem dokładnie miesiąc temu. Są jakieś przeciwwskazania co do warstwowania po takim okresie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 witam. planmuje przygotowac auto przed zima i troche odswiezyc lakier. pojdzie nafta glinka i na koniec colli 476 ale nie wiem co pomiedzy bo mam srebrny lakier auto to vectra B. chce nadac glebi i polysku lakerowi i najlepiej troche zrobic lekka korekte lakkieru,a ze bede robil recznie to chcialbym przynajmniej troche zniwelowac swirle.. co bedzie lepsze UC + tricolor czy moze VP Achilles? a moze cos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Maniek8888, UC trochę więcej usuniesz, achilles ma mniejsze właściwości ścierne, ale za to dobrze wypełnia i od razu przygotuje lakier pod colina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 tylko czy mi sie cos zdzialac recznie UC z tricolorem na srebrnym oplowskim lakierze ? myslalem zeby uzyc IPA po korekcie zeby colli sie lepiej trzymal ale w przypadku achilllesa nie ma to chyba sensu bo usunie wypelniacze ktore on posiada dobrze mysle czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Maniek8888, tylko czy mi sie cos zdzialac recznie UC z tricolorem na srebrnym oplowskim lakierze Zależy od samo zaparcia chce nadac glebi i polysku lakerowi to achilles i colin myslalem zeby uzyc IPA po korekcie zeby Colli sie lepiej trzymal Zależy czy bardziej zależy Tobie na wyglądzie czy ochronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 czyli nie ma sensu stosowac IPA po Achillesie jesli zalezy mi na wygladzie ? a jesli zalezy mi na trwalosci to jest w ogole sens stosowac achillesa ? bo przeciez IPA usunie wszystkie wypelniacze "achillesowkie"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Maniek8888, Mateusz dokładnie tak jak piszesz, IPA zmyje ci to co achilles wypełni, więc albo troszeczkę ładniejszy wygląd albo troszkę większa trwałość. Ale achillesem i tak dobrze by było przelecieć samochód żeby wyczyścić lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 malkolm, chodzi mi o zamienniki dla menzery FG500 (może być troszkę ostrzejsza ) i coś około FF3000. Chyba że nie umywają się do menzerny to wtedy odpuszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 malkolm, chodzi mi o zamienniki dla menzery FG500 (może być troszkę ostrzejsza ) i coś około FF3000. Chyba że nie umywają się do menzerny to wtedy odpuszczę. niestety nie mam porównania, menzerny nigdy nie używałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 6 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 DELETED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Domel, to poprostu cleaner. Aplikacja nie różni się niczym od innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi