PIOTRUŚ Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 bo nie ma tak od ręki jak denaturat na każdym rogu można zakupić i strzelić banie
Rico Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 haha no tak,musisz poczekać 2 dni robocze.
PIOTRUŚ Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 no właśnie, więc jak nada się czy nie ??
marcingg Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 no właśnie ja mam fioletowy denat i też nie wiem czy się nada jako odtłuszczacz oczywiście rozcieńczony np 50/50
Sparco Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Zrobiłem sobie ostatnio taką liste z polerowaniem co i jak powinno byc Pierwsze to takie bardziej odświeżenie niż polerowanie a więc tak : 1.Aktywna piana 2.Mycie na dwa wiadra-Gold Class 2.Glinka-Meguiars Clay Bar 3.Mycie-Gold Class 4.Ultimate Compound 5.Cleaner DODO JUICE LIME PRIME 6.Glaze-Meguiar's Ultimate Polish 7.Meguiars Nxt Tech Wax 2., Chemical Guys Butter Wet Wax,Collinite 476 Czy wszystko jest poprawnie ? I druga opcja polerowanie mechaniczne : 1.Aktywna-piana 2.Mycie-Meguiars Gold Class 3.Glinka-Meguiars Clay Bar 4.Mycie-Meguiars Gold Class 5.Pasty-Menzerna FG500 IP2000 SF4000 6.IPA 7.Cleaner czy jest sens ? i czy można go nakładac polerką z tego co wiem to tak ? 8.Glaze czy jest sens ? 9.Wosk-Poorboy's Natty's Paste Wax Red itp Czy wszystko jest poprawnie ? Dopiero się uczę i chce żeby moja robota nie poszła na marne więc dlatego pytam
Administrator Evo Opublikowano 4 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Dopiero się uczę Dołączył: 24 Sie 2009
SzaKal Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Evo, Człowiek uczy się całe życie ...
faraon3021 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Dopiero się uczę Dołączył: 24 Sie 2009 [/quote Mial dziekanke
voldi22 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Panowie, co powiecie na futro do DA? Więcej wad czy zalet? Warto wydać kasę na futro i próbować czy lepiej kupić o jedną więcej gąbkę?
Sparco Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Zarejestrowałem się dużo wcześniej ale wtedy szukałem tylko pare odpowiedzi na pytania a teraz zainteresowałem się detailingiem na poważnie
booohal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Czy miał ktoś styczność z pastami KOCH CHEMIE i mógłby coś więcej o nich powiedzieć? Dzisiaj zauważyłem je w pobliskim sklepie lakierniczym w opakowaniach 250ml a kończą mi się właśnie Menzerny 250ml.
malkolm Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Czy miał ktoś styczność z pastami KOCH CHEMIE i mógłby coś więcej o nich powiedzieć? Dzisiaj zauważyłem je w pobliskim sklepie lakierniczym w opakowaniach 250ml a kończą mi się właśnie Menzerny 250ml. past kocha jest bodajrze 7 czy 8 , które cię interesują?? tutaj masz rozpiskę http://www.gakra.pl/kochchemie.php?id=6 mam wszystkie , tylko niektóre jeszcze nie testowane, jeśli będzie trzeba to mogę coś doradzić
balcerek Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Zastanawiam się nad drugą warstwa colli 476 z tym że pierwszą warstwę nakładałem dokładnie miesiąc temu. Są jakieś przeciwwskazania co do warstwowania po takim okresie?
Maniek8888 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 witam. planmuje przygotowac auto przed zima i troche odswiezyc lakier. pojdzie nafta glinka i na koniec colli 476 ale nie wiem co pomiedzy bo mam srebrny lakier auto to vectra B. chce nadac glebi i polysku lakerowi i najlepiej troche zrobic lekka korekte lakkieru,a ze bede robil recznie to chcialbym przynajmniej troche zniwelowac swirle.. co bedzie lepsze UC + tricolor czy moze VP Achilles? a moze cos innego?
SzaKal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Maniek8888, UC trochę więcej usuniesz, achilles ma mniejsze właściwości ścierne, ale za to dobrze wypełnia i od razu przygotuje lakier pod colina.
Maniek8888 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 tylko czy mi sie cos zdzialac recznie UC z tricolorem na srebrnym oplowskim lakierze ? myslalem zeby uzyc IPA po korekcie zeby colli sie lepiej trzymal ale w przypadku achilllesa nie ma to chyba sensu bo usunie wypelniacze ktore on posiada dobrze mysle czy nie ?
SzaKal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Maniek8888, tylko czy mi sie cos zdzialac recznie UC z tricolorem na srebrnym oplowskim lakierze Zależy od samo zaparcia chce nadac glebi i polysku lakerowi to achilles i colin myslalem zeby uzyc IPA po korekcie zeby Colli sie lepiej trzymal Zależy czy bardziej zależy Tobie na wyglądzie czy ochronie.
Maniek8888 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 czyli nie ma sensu stosowac IPA po Achillesie jesli zalezy mi na wygladzie ? a jesli zalezy mi na trwalosci to jest w ogole sens stosowac achillesa ? bo przeciez IPA usunie wszystkie wypelniacze "achillesowkie"...
SzaKal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Maniek8888, Mateusz dokładnie tak jak piszesz, IPA zmyje ci to co achilles wypełni, więc albo troszeczkę ładniejszy wygląd albo troszkę większa trwałość. Ale achillesem i tak dobrze by było przelecieć samochód żeby wyczyścić lakier.
booohal Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 malkolm, chodzi mi o zamienniki dla menzery FG500 (może być troszkę ostrzejsza ) i coś około FF3000. Chyba że nie umywają się do menzerny to wtedy odpuszczę.
malkolm Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 malkolm, chodzi mi o zamienniki dla menzery FG500 (może być troszkę ostrzejsza ) i coś około FF3000. Chyba że nie umywają się do menzerny to wtedy odpuszczę. niestety nie mam porównania, menzerny nigdy nie używałem
k24 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Domel, to poprostu cleaner. Aplikacja nie różni się niczym od innych
Rekomendowane odpowiedzi