mihnova Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Domel, zejdzie wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 27 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Domel, Wosk zjedzie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 dzieki panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neclocus Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 W jakiej temp. najlepiej przechowywać woski (SV)? Ma to jakieś znaczenie? Obecnie mam w pokoju 22 stopnie. Dużo, znacznie więcej niż norma? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=47348 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Teoretycznie mozna by bylo samemu cos tworzyc ale to juz byloby bardzo zlozone chemicznie i koszty wieksze niz ponowne woskowanie. W takiej opcji szukamy na forum dobrego chemika, ktory to ogarnie... Na moją wiedzę tylko i wyłącznie alkohol spełnia wszystkie zachcianki zimowego płynu do spryskiwaczy. W odpowiednim stężeniu nie zamarza, szybko odparowuje z szyby , trzeba pamiętać, że opary z płynu do spryskiwacza są przez nas wdychane a kończąc poranne rozmyślania nad zimowym płynem podam jeden z najważniejszych argumentów - od strony konsumenta: cena rozpuszczalnika(tu alkohol). Zresztą, który organiczny rozpuszczalnik nie zmyje nam wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedHornet Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Panowie, Czy woski zawierają silikon? Czy to dobrze jak zawierają silikon? Czy silikon w wosku jest trendy? Które woski zawierają silikon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piłkarz Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Pytanko myje progi, dzwi przy uszczelkach, przy zawiasach. Strasznie brudna tam swoja droga. APC w stezeniu 1:5? Nakladane atomizerem potem pedzelkiem. Jak ten brud zmyć żeby nie zapaćkać sobie wnetrza? Przetrzeć mikrofibra czy slukac opryskiwaczem z woda i potem mikrofibra? Druga sprawa używalem pedzelka do czyszczenia koł i wymylem pod bierzaca woda i sie suszy. To wystacy czy trzymac go caly czas w wodzie jak pedzle z farba żeby nie stwardły? Jeden pedzelek do jednego środka używać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Progi płucz najlepiej myjką wysokociśnieniową, nie pochlapiesz sobie wnętrza. Pędzelków oczywiście nie musisz trzymać w wodzie. Jakie APC ? Od tego zalezy jakie stężenie zastosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piłkarz Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 APC Nielsena. Myjka wysokocisnieniowa blisko wnetrze? Powiem szczerze troche sie boje tak robic wole spłukać opryskiwaczem potem pedzelkiem z APC potem slukać to znowu opryskiwaczem oczywiscie z sama woda. i Na koniec przetrzeć mikrofibra. Zobacze. Jeden pedzelek do jednego preparatu tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Niekoniecznie, mozesz uzywac jednego pedzla do roznych kosmetykow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 piłkarz, Ja myjką płucze z odległości około 15-20 cm, w opryskiwaczu nie ma takiego ciśnienia żeby dobrze to spłukać, używaj innego pędzla do felg i innego do karoserii i zawiasów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 O ile auto nie ma dodatkowych uszczelek na krawędziach drzwi a tylko te główne w otworze drzwiowym to wystarczy zamknąc drzwi i skierować strumień myjki w szczeliny od góry zaczynając i wszystko ładnie wypłucze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 jakoś nikt nie odpowiedział orange prewash czy aktywna piana? od valetpro wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Może i było ale chciałem się upewnić. Przypuśćmy jutro umyje auto ale nie będe miał czasu na cleaner i wosk. Czy w sobote będe znów musiał myć auto czy tylko np qd statrczy? Oczywiście auto będzie wieczorem jeżdżone bo jakoś z pracy trzeba wrócić i rano potem dojechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 APC Nielsena.Myjka wysokocisnieniowa blisko wnetrze? Powiem szczerze troche sie boje tak robic wole spłukać opryskiwaczem potem pedzelkiem z APC potem slukać to znowu opryskiwaczem oczywiscie z sama woda. i Na koniec przetrzeć mikrofibra. Zobacze. Jeden pedzelek do jednego preparatu tak? Jeśli chodzi o wszystkie zakamarki i progi to ja robię tak. Psikam wszystko APC zrobionym z aktywnej piany, macham pędzlem, spłukuje płaskim strumieniem przy użyciu myjki. Nie pękaj nie za moczysz wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 SZyBA, nawet nie wygłupiaj się - auto do mycia! To już ja, taki świeżaczek to wiem. I moje pytanie: jak myć kierownicę skórzaną? Tzn. do końca nie jestem pewny, czy to skóra, oceni ktoś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 To jest sztuczna skóra, dbasz normalnie jak o skórę Co ta deska się tak błyszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Ok, tyle mi było trzeba. To zdjęcia od poprzedniego właściciela jeszcze - takiego słońca to już dawno za oknem nie mamy. Teraz wygląda to jak powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Czy zmywacz silikonowy zastapi na szybach IPA przed aplikacja wycieraczki ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 jutro umyje auto ale nie będe miał czasu na cleaner i wosk. Czy w sobote będe znów musiał myć auto Auto: Fiat Panda Imię: Patryk Dołączył: 07 Gru 2009 Posty: 294 Skąd: Wawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 gruby_RS, Imię: Paweł Skąd: WWL Dołączył: 22 Sierpień 2010, 18:15 Łączny czas wizyt Godzin: 552,4 natomiast ja tylko Godzin: 352,4 Ale tak jak udzielano mi dobrych rad czytam czytam i jeszcze raz czytam wiem wiem wolno mi to idzie ale obiecuje poprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 27 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 gruby_RS, Ja się powstrzymałem ale widzę, że nie wytrzymałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Października 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Jak mierzymy ilość czasu spędzonego na forum, to mi już kompletnie o nic nie wolno pytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 No widać albo godziny albo dni się tutaj mierzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Evo u Ciebie to musi być błąd w skrypcie forum i źle wyświetla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi